Sab’s Eetoverzicht week 28/2019

Wat een extreem nostalgische eetweek hebben wij achter de rug, haha! Ik maakte stampandijvie waar ik zelf twee keer van kon eten, kookte old school macaroni met Smac en ham (en ja, mét pakje want dat blijft de lekkerste) en maakte risotto met producten die ik nog in de koelkast had liggen. Verder aten we ook nog eens soep met brood, had ik een mosseldate met vriendinnetje Nanda en mochten we aanschuiven voor het avondeten bij mijn schoonmoeder. Een hele makkelijke week was het dus voor ons. En dat is fijn want mocht je bang zijn dat ik te weinig uren in de keuken doorbreng: is niet zo hoor. Ik produceer momenteel zo’n 8 kookvideo’s per week dus er komt zát nieuwe inspiratie jullie kant op!

zondag 1

Zondag

We startten de week lekker makkelijk met soep met brood. We hadden zondag eigenlijk geen flauw idee wat we wilden eten maar we waren er wel over uit dat het niet zo ingewikkeld hoefde te zijn. Ik moest nog boodschappen doen die dag en bij de Appie nam ik champignonsoep en een vers stokbroodje mee. Erbij wat dips en klaar is kees. Lekker gegeten voor de televisie. Dat laatste doen we eigenlijk nooit en al helemaal niet meer sinds Vic er is, maar voor een aantal gerechten maken we uitzonderingen, haha.

maandag 1

Maandag

Op maandag is de koelkast nagenoeg leeg en moeten de boodschappen nog worden bezorgd en dus kook ik op die dag vaak met ingrediënten die we nog in huis hebben liggen. Afgelopen maandag werd het risotto met prei, pepperoni en tomaatjes. Erdoor ging uiteraard een klont boter en wat pecorino want ook dat hadden we nog liggen. Op Instagram werd me gevraagd naar het recept maar eerlijk, dit was gewoon een bij elkaar geraapt zooitje. Wel heel lekker overigens hoor, maar niet OMF-waardig. Check vooral naar kliekjes in de koelkast en mik dat in de risotto, gaat vrijwel altijd goed. Wat ik overigens niet snap is dat risotto er nooit zo creamy uitziet op foto als dat hij is in het echt. Hoe kan dat! Dit lijkt net een bordje droge rijst terwijl de risotto super romig was. Naja.

Dinsdag

Gezien het druilerige weer had ik echt zin in stampandijvie al vind ik dit ook echt wel een stamppot die prima in de zomer kan. Rauwe andijvie, een rauw uitje en een klein beetje kruidenboter deed ik door de stamppot. Erbij aten we Boomstammetjes, mijn favoriete stukje vlees van vroeger. Ik had hier laatst al een keer zin in maar toen greep ik mis bij Albert Heijn. Boe! Nu maar in de herkansing dus en het was heerlijk! Terugzoekend in mijn telefoon naar de foto blijkt dat ik die helemaal niet heb gemaakt. Huh? Heel vreemd want ik was ervan overtuigd dat ik hem wel had gemaakt. Sorry! Gelukkig weten jullie allemaal wel hoe andijviestamppot eruit ziet, toch…?

woensdag 1

Woensdag

Zodra Tim thuiskwam uit zijn werk woensdag moest ik de auto in naar Delft om een workshop te geven ’s avonds. Koken zat er dus niet echt in maar gelukkig hadden we nog een restje risotto en andijvie staan. Vic en Tim aten samen de risotto toen ik de deur uit was, ikzelf warmde de stampandijvie op. Die bakte ik overigens even aan in de koekenpan. Jus of vlees mis ik dan verder niet. Vic prikte uiteraard ook een klein hapje mee want zelf eten en de peuter niet, dat is onmogelijk.

donderdag 1

Donderdag

Hoera voor old school macaroni! In eerste instantie stond er een mosseldate met mijn vriendinnetje Nanda gepland donderdag, maar dat kon door omstandigheden helaas niet doorgaan. Gelukkig konden we onze date naar zaterdag verplaatsen en haalde ik het gerecht dat ik voor gisteren in gedachten had gewoon iets naar voren. Het werd old school macaroni. Met smac, met ham en met kruiden uit een pakje. Flinke dot ketchup en geraspte kaas erop… Ultiem comfortfood!

vrijdag 1

Vrijdag

Na het werk vrijdag reden we door naar het huis van mijn schoonmoeder, zij vierde vrijdagavond namelijk haar verjaardag. Handig dat we konden aanschuiven voor het avondeten, scheelde mij weer koken. Mijn schoonmoeder had een soort ‘wrapbuffet’ gemaakt. Lekker hoor!

zaterdag

Zaterdag

Mosseldaaaaaate! Eindelijk hadden Nanda en ik gisteren een eetdate. We maakten mosselen klaar met frietjes uit de Airfryer en een salade. Simpel maar altijd goed.

Qua sociale afspraken staat er aankomende week vrij weinig op de planning. Net als afgelopen week film ik weer twee dagen video’s en ik ben van plan om daar in ieder geval iets mee naar huis van te nemen voor het avondeten. Dat scheelt me toch weer dubbel koken op een dag! De rest van de week is eigenlijk vrij relaxt. We hebben een vrij weekend en dat betekent dat alles qua eetplanning ook nog helemaal openstaat. Dus daar ga ik maar eens mee aan de slag. Hopelijk kunnen we aankomende week wat vaker buiten eten. Ik vind het maar niets, dat net-niet zomerweer.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close