Wat stond er op tafel week 20 -2014

Jaaa, mijn eerste #cutthecrap week zit erop: de eerste week waarin ik weer echt (zeer) bewust bezig ben geweest met mijn eten. Mijn Weight Watchers dagboek heeft weer een optater gekregen, de groentelade van mijn koelkast puilt weer uit en ik at weer netjes vijf tot zes keer per dag. ‘Helaas’ had ik zowel donderdag als vrijdag vrij weinig invloed op mijn eten. Donderdag at ik namelijk een vooraf vastgesteld drie-gangen menu in één van de Postillion Hotels (de keten waar ik werkzaam voor ben) en vrijdag bracht ik zoals ieder jaar weer een bezoek aan Taste of Amsterdam en tsja, daar kan ik toch niet zomaar al het lekkerst laten staan. Laten we maar weer eens kijken naar Wat stond er op tafel week 20, een week die mij veel beter ligt dan al het ongezonde gesnaai van de afgelopen tijd.

oosterse makreelZondag
Zondag waren we nog niet begonnen met ons hernieuwde regime, maar toch aten we niet heel slecht. Ik haalde zaterdagochtend op de markt twee verse makrelen, heerlijk. Ik maakte ze klaar met een oosters sausje en deed ze daarna in de oven. Verse vis heeft niet zoveel opsmuk nodig en dat bewees die gerecht maar weer. We aten er kokosrijst bij als zachte tegenhanger. Beide recepten komen binnenkort voorbij op OMF.

kip-pesto rolletjesMaandag
Maandagavond werkte ik een avonddienst in het hotel en dus nam ik mijn eigen eten mee. Ik maakte ’s middags al Kip-Pesto wraps klaar die ik vervolgens gewoon in een bakje meenam. Dat is het fijne van wraps, je kunt ze vrijwel altijd van te voren al klaarmaken en later opeten. Net zoals salades voor mij dus ideaal als to-go avondeten.

lamsköfte met rauwkostDinsdag
Ook dinsdag draaide ik een avonddienst in het hotel en dus stond ik ’s middags wederom in de keuken om mijn avondeten vast klaar te maken. Ik had nog een restje lamsgehakt in de vriezer liggen en daar wilde ik heel graag Köfte van maken. Aangezien ik vlees koud ook altijd nog erg lekker vind, besloot ik dat gewoon mee te nemen. Ik at dus Lamsköfte en maakte daar een eenvoudige rauwkostsalade bij. Met een heel klein beetje knoflookdressing vormde dat een prima avondmaaltje.

soep met hamburgerWoensdag
Meestal doe ik op woensdag of donderdag de boodschappen dus ik kon ’s ochtends lekker aan de slag met het maken van een eetplanning. Ik zag op de website van Weight Watchers een recept voor preisoep voorbij komen en dankzij het regenachtige weer had ik best zin in een soepje. Ik maakte ’s middags de soep al zodat de smaken ’s avonds goed te proeven waren. Bij het soepje (dat overigens maar 1 ProPoint punt per bord is) aten we een gezondere variant op een broodje hamburger. Hier deel ik het recept binnenkort van in OMF’s Studentenkeuken, want het is ook nog lekker budgetvriendelijk.

risottoDonderdag
Voor mijn hotelwerk sliep ik afgelopen donderdag in een van de andere hotels. Samen met een handvol andere collega’s uit diverse hotels namen we deel aan een meeting met de directeur. Tijdens de meeting kregen we drie-gangen te eten, erg fijn! Hierboven zie je het voorgerecht: risotto met een stukje gebakken kabeljauw. Het hoofdgerecht bestond uit runderentrecote met diverse groenten, het nagerecht was een chocoladetaartje met sorbetijs. Jumm!

spaghettiVrijdag
Vrijdag was voor mij de dag van Taste of Amsterdam. Om 15.00 uur had ik de eer om deel te nemen aan de recordpoging om het record voor grootste kookles ter wereld te verbreken. Samen met Jamie Oliver op de livestream, Joris Bijdendijk, Sandra Ysbrandy, diverse leerlingen van restaurant Fifteen en nog veel meer leuke mensen stonden we op Taste of Amsterdam Rainbow Wraps te bereiden. Het was naderhand mijn bedoeling om nog een poosje op Taste te blijven en daar het een en ander te proeven, maar ik moet toegeven dat ik de gerechten erg prijzig vond dit jaar. Daarnaast was ik al twee dagen non-stop op pad en dit begon me op te breken en dus ging ik lekker op tijd naar huis. Na dik een uur in de file te hebben gestaan hopte ik nog even bij de Albert Heijn binnen om wat te eten voor ons te halen. Ik maakte uiteindelijk verse spaghetti met zeevruchten, tomaat-pepersaus en een stukje schelvis.

healthy pizzaZaterdag
Het was eigenlijk de bedoeling dat ik gisteren aan de slag zou gaan voor Fastfood Friday. Ik wilde bapao maken, maar aangezien de weersvoorspellingen voor vandaag zo goed zijn, hebben we besloten om vandaag te barbecuën. Omdat we net zo goed op weg zijn met #cutthecrap vond ik het zonde om direct twee avonden achter elkaar slecht te eten en dus maakte ik gisteren de Healthy Pizza met het recept van Weight Watchers. Blijft favoriet hier in huis en past perfect binnen de punten. Nu mag ik vanavond van mezelf gewoon lekker barbecuën!

Voor aankomende week staat er nog niet echt iets gepland. Ik werk dinsdag sowieso een avonddienst en dus neem ik mijn eten mee, maar gezien de weersvoorspellingen zullen we sowieso veel lichte gerechten eten. Vrijdagavond vertrek ik met Tim voor een nachtje naar Amsterdam. ’s Avonds eten we allereerst bij Mercat en zaterdag lunchen we bij The Butcher om vervolgens het ‘weekendje’ weg af te sluiten met een diner bij Nevy. Lekker genieten dus.

Geniet van het mooie weer iedereen, op het moment dat jullie dit lezen ben ik bijna klaar met mijn werk in het hotel en ga ik de rest van de dag ook genieten.

Fijne ZONdag!

Join the Conversation

 1. Marije - BakingBeautyNL says:

  Ziet er heerlijk uit allemaal! Bij ons staat er echt wekelijks een soepje online. Bloemkoossoep is ook echt heerlijk! Dat is echt mijn grote favoriet van de laatste tijd.

  1. Sabine Author says:

   Ah ja, dat vind ik ook heerlijk. Die zal ik ook eens maken.

 2. Sabrina says:

  Wat goed dat je zo gezond eet! Ziet er lekker uit allemaal!

 3. Tanja says:

  Heerlijk, ik krijg er trek van :) Kan ik ergens het recept van de kip pesto wraps vinden?

  1. Sabine Author says:

   Nog niet, hij komt heel snel online!

 4. Hester says:

  Dit lezen terwijl er heerlijke geuren uit de keuken komen, ahhh honger! Heerlijke week, dit eten ziet er toch wel iets beter uit dan dat kleurloze fastfood :)

 5. Mmhh heerlijk al dit eten.

 6. MySimplySpecial says:

  Wat een lekkere dingen weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close