Super Healthy Sunday: Knoflookcourghetti met kip

Een paar maanden geleden deelde ik mijn allereerste Courghettirecept met jullie. Ik noem het maar courghetti want pasta van courgette bekt niet zo lekker en courgette-pasta klinkt ook niet zo spannend. In dat allereerste recept hield ik de courgette rauw en deed ik er pistou en zongedroogde tomaatjes bij, heerlijk en lekker voedzaam. Deze keer deed ik het echter net iets anders. Ik gaarde de courghetti waardoor de vergelijking met spaghetti eigenlijk nog groter werd. Deze knoflookcourghetti met kip is een heerlijk voedzame maaltijd voor op de wat warmere dagen en de dagen waarop je niet teveel koolhydraten wilt binnenkrijgen. Makkelijk klaar te maken, lekker kleurrijk en gezond: ideaal voor de Super Healthy Sunday.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 2 grote courgettes
 • 200 gram kipfilet
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • peper en zout
 • gedroogde chilipeper
 • citroensap
 • Parmezaanse kaas

1. Was de courgettes goed en rasp ze vervolgens met een juliennesnijder in dunne sliertjes. Hak de knoflook fijn en snijd de kipfilet in stukjes.

2. Verwarm de olie in een wok en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3. Voeg de knoflook toe en wok dit even mee tot de knoflook goed begint te geuren. Let er wel op dat de knoflook niet verband!

4. Voeg vervolgens de courghetti, de chilipeper en het citroensap toe en schep het geheel goed om tot de courghetti zachter wordt. Dit duurt maar een minuut.

5. Serveer de knoflookcourghetti met kip met partjes citroen en de Parmezaanse kaas.

knoflookcourghetti met kip

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Ik heb dit al wel eens vaker voorbij zien komen, en ik vind het idee zo leuk! Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het smaakt, het lijkt me heel apart maar wel lekker! Als het goed is is er over een poosje wel een courgette klaar in onze moestuin, dus dan ga ik dit een proberen.

  1. Sabine Author says:

   Met een courgette uit eigen tuin zal het vast nog beter smaken ;)

 2. arja hotting says:

  Ik ga n juliennesnijder kopen en dit ook proberen. Ik wil het eigenlijk wel vegetarisch houden. Kan volgens mij wel met vegetarische kipstukjes.

  1. Sabine Author says:

   Dat kan zeker!

 3. MySimplySpecial says:

  Dat lijkt me best lekker!

 4. Sabrina says:

  Wat een leuke naam, courghetti (:

 5. Julie Hapjesprincess says:

  Super leuk receptje!!!! Ik,maak,dit binnenkort eens klaar

 6. nicole says:

  Ik heb het al een paar keer op verschillende manieren gemaakt en het blijft toch wel erg lekker. Zowel gekookt als rauw gebruik van de courgette

 7. Fiebs says:

  Hallo! Leuk recept! Hoe lang kan ik dit bewaren in de frigo? Ik wil een beetje aan food preps gaan doen op zondag dus ik ga deze vraag op een aantal artikelen stellen :p Loving the site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close