Wat stond er op tafel week 26 – 2013

Op het moment dat ik dit stukje typ heb ik nog net even een halfuur om het artikel af te maken, want ik zit nog steeds met mijn billen in Zweden! Vandaar ook dat deze Wat stond er op tafel ietwat anders is dan jullie van me gewend zijn, want sinds donderdag eet ik al niet meer thuis en ben ik iedere dag op culinair topniveau gewend. Vooral met héél véél eten. In deze Wat stond er op tafel laat ik je uiteraard zien wat er bij mij thuis zondag, maandag, dinsdag en woensdag op tafel stond, maar ook zul je een sneak peek zien van de dingen die ik donderdag, vrijdag en zaterdag heb gegeten. Ik ga niet te ver in op de inhoud van de menu’s, dit lezen jullie namelijk allemaal volgende week in Foodie in Zweden!

spaanse tortillaZondag
Al tijden wil ik zelf een Spaanse Tortilla proberen te maken, eigenlijk een grote omelet met aardappel en ui te noemen. Ik vulde hem zelf met ui, chorizo, aardappel en rode paprika en hij viel hier enorm goed in de smaak. Zowel Tim als ik was er weg van, dus zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben ook echt benieuwd hoe dit straks in Spanje gaat smaken!

marokkaanse kipMaandag
Tijdens de zintuigensafari op de Oosterse Bazaar kreeg ik een kleine tajine cadeau. Nu heeft deze tot deze week voor de sier op een kastje gestaan, maar nu wilde ik hem toch echt wel heel graag proberen. Ik maakte er Marokkaanse kip in en serveerde er Naan bij. Omg zó lekker! Het was tevens de eerste keer dat ik met ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel) kookte en dat is ook zeker voor herhaling vatbaar.

broodje geplozen kipDinsdag
Het was de bedoeling om een broodje geplozen kip met (zelf) gegrilde paprika te eten, maar het liep iets anders. Door drukte in het hotel werkte ik over waardoor ik te laat thuis was om nog paprika’s te kunnen grillen. Uiteindelijk hebben we wel het broodje geplozen kip gegeten (waar ik overigens chicken wings voor heb gebruikt, té lekker) maar dan met gebakken ui en sambasaus. Simpel, snel klaar maar gelukkig was dat aan de smaak niet te merken.

vitello tonnatoWoensdag
De laatste dag thuis eten deze week en we hadden wel zin in iets lichts. Al een tijdje wilde ik zelf Vitello Tonnato (salade) maken en ik dacht dat dit wel de uitgelezen kan zou zijn. Ik had namelijk maar barweinig tijd woensdag in verband met werk, boodschappen doen en al mijn spullen pakken voor Zweden en zo’n salade is lekker snel klaar. Heerlijk was het! Zeker voor herhaling vatbaar.

SjonDonderdag
Donderdag was de eerste dag in Zweden en na een lange reis -ik vertrok om 07.00 uur van huis en kwam om 18.00 uur in het hotel aan-, vertrokken we naar Smålands nieuwste restaurant Sjön. We genoten er van een zeven-gangen diner met vooral veel verse producten uit de omgeving. Heerlijk was het. Vrij ‘eenvoudig’ maar heel licht en fris.

pm vannerVrijdag
Tijd voor een ander zeer uitgebreid diner. Na donderdagavond dacht ik dat we het bijna niet uitgebreider konden krijgen, maar niets bleek minder waar te zijn want donderdag aten we zeventien-gangen diner bij PM & Vänner, oh my god. Van alle dingen die ik in Zweden heb gegeten tot nu toe, was dit het lekkerst. Sowieso het beste diner ooit. In totaal hebben we er zo’n vier uur over gedaan overigens… om 02.00 uur lagen we in bed. Op de foto hierboven zie je een van mijn favoriete gerechten: lente-ui uit eigen tuin met onder andere beef jerky. Waanzinnig.

borghollmZaterdag
Gisteren dinerden we in het hotel waar ik nu nog verblijf, Hotel Borghollm. Het is het hotel/restaurant van een van de beste en bekende chefs van Zweden en we kregen een tien-gangen diner voorgeschoteld. Heel eerlijk vond ik dit diner minder lekker dan dat van vrijdag, maar alsnog was het heerlijk. Op de foto hierboven zie je het waanzinnige dessert: verse aardbeien van Öland met schuimige roze champagne en ernaast kregen we een sorbet van geroosterde witte chocolade. Vooral die sorbet was goddelijk.

En dat was de Wat stond er op tafel voor deze week! Zoals je ziet nogal wat ongewoon en zeker voor mij, ik denk niet dat ik eerder zoveel heb gegeten. Ik ben op culinaire perstrip in Zweden op dit moment en ze nemen dit erg letterlijk, overal waar we zijn hebben we proeverijen. In ieder geval weet ik wel dat ik minimaal twee dagen nodig heb om bij te komen van al het eten. Dat moet overigens ook wel, morgenavond kom ik weer thuis en donderdagmiddag vertrek ik naar Oostenrijk, wederom op culinaire persreis.

Volgende week zien jullie in ieder geval ook het Foodie in Zweden artikel waarin ik jullie alles laat zien dat we hebben gegeten, voorzien van foto’s. Verwacht dus een gigantisch artikel.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Wow, een ZEVENTIEN gangen diner? Wel erg lekker allemaal volgens mij!

  2. MySimplySpecial says:

    Zo dat ziet er erg lekker uit!

  3. Debbie says:

    Die broodjes met kip zien er heerlijk uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close