Sab’s Eetoverzicht #34-2021

Ik heb een onwijs makkelijke eetweek gehad afgelopen week, ideaal. Er stonden twee kookdagen gepland op kantoor en op beide dagen kon ik voldoende eten mee naar huis nemen waarmee we praktisch de week konden vullen. Alleen woensdag stond ik thuis nog even in de keuken, wel direct voor een gru-we-lijk lekker maaltje!

zondag

Zondag

We trapten de week af met een bestelrondje! Vrienden van ons kwamen met hun kinderen langs en we waren het er allemaal over eens dat er spareribs besteld gingen worden. Dat betekende een enorm gezellige bende met zijn achten, zoals ook aan de tafel te zien is haha. Zoals altijd bestelden we bij Ribs Company in Apeldoorn.

maandag 2

Maandag

Het gebeurt niet vaak dat ik op maandag al in de keuken sta op kantoor, vaak is dit een dagje om bij te werken, maar deze week wel. En dus kon ik direct voor maandag al wat meenemen om te eten. Tim was later thuis, dus ik at met de jongens al iets vroeger: flatbreadpizza’s met limoenricotta en gerookte zalm (recept volgt nog), chickenwings uit de instant pot (ook hiervan volgt het recept nog) en nog leftover salade van zondag.

dinsdag 2

Dinsdag

Het nadeel van eten opwarmen is dat het er niet meer zo florisant uit ziet, maar gelukkig was de smaak nog wel heel ok! Ik maakte de prei-kerrieschotel van MAGGI maar dan zonder pakje. Het recept hiervan werk ik uit voor de Zonder Pakje rubriek en komt dus binnenkort online; wij aten er dinsdag van. Heel lekker en qua smaak identiek als je het mij vraagt.

woensdag 2

Woensdag

Zoals gezegd stond ik woensdag wel zelf in de keuken en het eten was zó lekker. Bij de toko had ik geroosterde eend gehad, die moest thuis nog even in de oven. Erbij aten we gekarameliseerde bosui en gemarineerde komkommer. De rijst had ik op smaak gebracht met bosui-olie en vet dat van de eend af kwam tijdens het roosteren. Dit soort gerechten kan ik iedere dag wel eten, zo lekker.

donderdag 1

Donderdag

Ik stond donderdag nagenoeg de hele dag in de keuken en ’s avonds hadden we heerlijk te kiezen uit het eten dat ik meenam! Er stonden soft taco’s met pulled portobello en salsa verde op tafel, bao’s met Chinese kip en gegrilde groenten met halloumi en chimichurri. Ik ben zo dol op dit soort avonden! Alle recepten komen nog op OMF binnenkort.

Vrijdag

Vrijdag hoefde ik de pasta met groene aspergepesto en kip alleen nog maar even op te warmen, maar lucky me: Tim deed dat al voordat ik thuis was! Dus we zaten zo aan tafel. Als ik pasta opwarm doe ik dat overigens altijd gewoon in een koekenpan. Vaak voeg ik er nog wat water en/of olie aan toe om het gerecht weer smeuïg te krijgen. Omdat ik zelf niet de keuken in hoefde ben ik compléét vergeten een foto te maken. AGAIN. What is happening met mijn hoofd?

zaterdag 2

Zaterdag

Alsof de week niet al makkelijk genoeg was, maakten we het gisteren extra makkelijk en bakten we frietjes in de Airfryer. Top.

Aankomende week sta ik toch echt wat vaker in de keuken thuis; er staan geen kookdagen gepland en ik kan dus ook niets mee naar huis nemen vanaf kantoor. Ik moet zeggen dat de Aziatische gerechten die op tafel stonden afgelopen week echt naar meer smaakten, dus wellicht duik ik mijn favoriete Aziatische kookboeken even in.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Mirell says:

  Hoi Sabine,
  Mag ik vragen bij welke toko je de eend hebt gehaald?

  Groet,
  Mirell

  1. Sabine Author says:

   Natuurlijk, die heb ik gekocht bij Toko Azia in Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close