Sab’s Eetoverzicht week 52/2018

Zijn jullie klaar voor het allerslechtste eetoverzicht van 2018? Dit is zo’n eetoverzicht waarvan je denkt oef, die zou ik misschien beter even niet kunnen delen. Maar hé, wij zijn ook mensen en net als een heel groot deel van Nederland trekken wij de broekriem vanaf 1 januari weer aan. Strak. Heel strak. Ik heb mezelf namelijk een HEEL JAAR volledige commitment aan WW (voorheen Weight Watchers) beloofd. Nu ik de juiste medicijnen voor mijn darmproblemen heb gevonden ga ik er vanuit dat al die issues verleden tijd zijn en ik me dus voor het eerst in jaren echt volledig op mijn gezondheid kan storten. En dat is wat ik ga doen. Voor héél 2019. En met dat doel in ons vooruitzicht, Tim doet automatisch een beetje mee, eten we tot en met 31 december alles wat God verboden heeft. En dat resulteert in een mega guilty eetoverzicht. Burgers, pizza, twee kerstdiners, nacho’s… niet eentje voor in de boeken maar stiekem wel een lekkere afsluiter van weer een heel jaar eetoverzichten.

burgers

Zondag

Tim had zin in burgers en dus nam ik die mee tijdens het doen van de boodschappen. Burgers, neppe cheddar en dat op hamburgerbroodjes. Tim had een sausje gemaakt van truffelmayonaise, ketchup en augurkjes en we aten het geheel lekker ordinair voor de tv op de bank. Goed begin van de vakantie, haha!

pizza 1

Maandag

Kerstavond doen we altijd zo weinig mogelijk. Dit jaar verzorgde ik voor Eerste Kerstdag en toetje, voor Tweede Kerstdag het hele diner en dus had ik maandag ook geen zin om te koken. We stopten pizza’s van Dr. Oetker in de oven en trapten ’s avonds onze jaarlijkse kersttraditie af: het kijken van de hele serie, extended versies!, Lord of the Rings.

zalmsalade

Dinsdag

Eerste Kerstdag alweer. Zo kijk je er weken naar uit en zo is het ineens zover. We schoven aan bij mijn schoonmoeder voor het diner. Drie-gangen, ik maakte slechts één foto. Het volledige menu:

 • Salade met gerookte zalm
 • Kippakketjes met verschillende groentegarnituren en aardappelkroketjes
 • Pavlova met banketbakkersroom en rood fruit

carpaccio bonbon

coquilles

Woensdag

Zoals ik al zei was ik woensdag zelf aan de beurt, mijn ouders kwamen gezellig bij ons eten. Het vlees voor het hoofdgerecht had ik vorige week al besteld en hoewel ik voor mijn doen érg laat was met het rondmaken van het menu, is dat uiteindelijk toch gelukt. Vijf-gangen:

 • Carpaccio-bonbons
 • Coquilles met champagnesaus, champignons en krokante prei
 • Spoom van lycheesorbet, vlierbloesemsiroop en prosecco
 • Ossenhaas met truffelsaus, salade, hasselback aardappels, green bean casserole en gemengde paddenstoelen
 • Stoofperentaartjes met banketbakkersroom en kaneelijs

kerst leftovers

Donderdag

We hadden nog wat leftovers van het kerstdiner en dit besloten we donderdagavond maar te eten. Een gek bordje dus maar fijn om alle kliekjes direct de koelkast uit te hebben. We hadden nog wat coquilles, ossenhaas met truffelsaus, nog wat champignons, hasselbacks en één portie carpaccio.

pannenkoeken

Vrijdag

Pannenkoekeeeen! Had vooral Tim zin in en wij hebben tegenwoordig de deal dat ik het beslag maak en Tim vervolgens de pannenkoeken gaat bakken. Prima hoor, helemaal ok.

nachos

Zaterdag

Gisteren waren we aan het tobben. We wilden deze week nog naar McDonald’s maar hadden dan ook nog één avond ‘over’ om iets te eten. Uiteindelijk hebben we besloten dat we gisteren nacho’s aten, lekker met kip en heel veel kaas!, en vanavond McDonald’s.

Dan rest er alleen nog één snackdiner op oudejaarsavond en dan is het echt over met de pret en ga ik maar eens nadenken over eetplanningen met véél groenten. Ook wel aan toe na zo’n week – haha!

Fijne jaarwisseling gewenst! x

Join the Conversation

 1. Melanie Huyghe says:

  Hoi Sabine, ik heb superveel en vaak gekookt voor vrienden en familie deze week. Vandaag waren we dus lekker uit om te lunchen bij de Chinees in Antwerpen : loeihete tofu met rijst, groenten en hoisinsaus en dim sum met krab vooraf. Wat een verwennerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close