Viv’s Eetoverzicht week 52/2018

De laatste week van het jaar alweer.. Wat is dát hard gegaan. Ik keek net even op mijn computer wanneer ik nou eigenlijk precies ben begonnen met het ‘iedere dag fotograferen’ van mijn avondeten, en we zijn dus gewoon al twee jaar verder… Al twee jaar iedere dag die telefoon boven mijn bord voordat ik het mag opeten. Zelden vergeet ik het, en nog steeds hebben mensen (ik noem geen namen) de neiging om even lekker door mijn eten heen te roeren op het moment dat ik de foto wil maken. Heeft nog niemand gedurfd ;-).

Zo’n snapshot van je avondeten moeten maken zorgt er bij mij wel voor dat ik altijd iets toonbaars wil fotograferen. Ik denk er dus altijd over na wat ik maak en ik zorg dat we gevarieerd eten. Nu zit dat er sowieso wel in natuurlijk, want elke maandag sperziebonen is niet iets wat bij me past.. Maar dat je het op de foto zet om anderen mee te inspireren dat zorgt er nou eenmaal voor dat je er nog wat bewuster mee bezig bent. Echter is dat natuurlijk niet altíjd het geval. Ze-ker niet. Want ook wij hebben soms zin in makkelijk, of we halen een kliekje uit de vriezer. Of ik pleur – pardon my French – gewoon alles in een pan of ovenschaal wat er nog in mijn koelkast ligt.

De afgelopen week was er in ieder geval eentje waar ik mijn stinkende best heb gedaan. Tweede kerstdag serveerde ik een 5-gangen diner voor vrienden. Daar ben ik een avond en een, nouja, toch wel hele dag mee bezig geweest. Veel mensen vroegen me of ik daar wel zin in had, zo lang in de keuken staan. JA, daar had ik heel veel zin in. Een aardige planning kwam er wel bij kijken (en een mini-beetje stress ook wel, laten we eerlijk zijn)  maar het is allemaal gelukt. Op eerste kerstdag aten we om deze reden lekker makkelijk en kerstavond verzorgde mijn moeder. De rest van de week was het van alles wat. De zondag trapte ik trouwens heel easy af…

Eetoverzicht Vivian week52 1

Zondag

Met een diepvriespizza. Het was even niet anders. Door een megadrukke zondag had ik geen tijd om te koken dus was dit de oplossing.

Eetoverzicht Vivian week52 2

Maandag – Kerstavond

Geheel volgens traditie vieren we kerstavond bij mijn ouders; met grillplaat, cadeautjes en All you need is Love. In joggingbroek. Lekker chill dus en de tafel stond vol met voornamelijk lekker (en heel goed) vlees. Erbij hier en daar wat salades en brood. Maar het was vooral vleesch.

Eetoverzicht Vivian week52 3

Van tevoren had ik een klein verzoek ingediend bij mijn moeder. Namelijk of ze haar schuimtaart wilde maken. Zó lekker. En zó misselijk erna. Haha, hoort erbij. Ik kan niet stoppen als ik hier een groot stuk van voorgeschoteld krijg.

Eetoverzicht Vivian week52 4

Dinsdag – Eerste kerstdag

Tobias en ik waren ’s avonds samen thuis op eerste kerstdag en dat was heerlijk relaxed. Daar paste een makkelijk ‘diner’ bij. Een borrelplank werd het, met van alles erop.
Eetoverzicht Vivian week52 5

Woensdag – Tweede kerstdag

Ik maakte 5 gangen. Daaraan vooraf nog 3 amuses: zalmtartaar met sesamolie, gerookte sesam en wasabimayo, toast met kaas en bacon en een pulled-pork hapje met zure komkommer.

Eetoverzicht Vivian week52 6

Gang 1. Een bisgue van garnalen, met rivierkreeftjes en dille.

Eetoverzicht Vivian week52 7

Gang 2. Zelfgemaakte ravioli gevuld met paddenstoelen en parmezaan. Erover knoflookboter en parmezaan.

Eetoverzicht Vivian week52 8

Gang 3. Nouja, gang. Een tussendoortje: een spoom van prosecco en mangosorbetijs (ik zocht mandarijnsorbetijs, nergens meer te krijgen). Dit was ook erg lekker.

Eetoverzicht Vivian week52 9

Gang 4. Het hoofdgerecht. Biefstuk (door de man gebakken) met pompoencrème, hele smaakvolle bloemkool en een blokje aardappelgratin (bestond uit 23 lagen, jawel).

Eetoverzicht Vivian week52 10

Gang nummer 5. Het dessert. Citroen panna cotta met citroensiroop, geroosterd amandelschaafsel en koekkruim van Jodenkoeken.

Eetoverzicht Vivian week52 11

Ja dit noem ik geen gang meer maar dit aten we bij de koffie en thee. Chocola (ik zit nog steeds met deze lading, wie helpt me er vanaf?!) en hoorntjes gevuld met room uit Lage Zwaluwe.

Eetoverzicht Vivian week52 12

Donderdag

Derde kerstdag geloof ik. Ik moest werken en was blij dat ik eigenlijk niets meer hoefde te koken toen ik thuis kwam. Ik kon wat van de restanten opwarmen/opbakken. Een overvol bakje bisque, met nog wat bloemkool en aardappelgratin.

Eetoverzicht Vivian week52 13

Vrijdag

Ik at vrijdagavond alleen en vaak draait het dan uit op een pokébowl. Een snelle variant gevuld met kip, avocado, komkommer, mango, sesamolie, sojasaus en gebakken ui. Zo ongeveer.

Eetoverzicht Vivian week52 14

Zaterdag

Een lekkere pasta met ricotta, tomaatjes en spinazie. Uiteraard weer met een saus die lekker een tijdje heeft staan pruttelen.

Vanavond, geen idee. Ik gok dat we eten wat ik vanmorgen nog even heb gefotografeerd voor OMF, een salade. Voor de rest van de week heb ik werkelijk nog geen idee. Eerst het jaar maar eens afsluiten.

Fijne zondag en een fijne jaarwisseling!

 

Join the Conversation

  1. Helma says:

    Heb je het recept voor die ‘hele lekkere bloemkool’?!

    1. Vivian Author says:

      Is een recept van Ottolenghi! Als je er op googlet kom je hem vanzelf tegen. Hoort in een salade met spinazie en cherrytomaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close