Viv’s Eetoverzicht #6-2022

In tegenstelling tot vorige week een minder uitgebreid eetoverzicht. Maar mijn week was dan ook compleet anders dan andere weken want ik zat in quarantaine. Ja, bah! Bij toeval kwam ik erachter dat ik het virus te pakken heb en veel last heb ik er gelukkig niet van gehad; het werd later in de week een lichte verkoudheid. Betekende alleen wel dat boodschappen doen even wat lastiger te realiseren was dus ik bestelde voor het eerst bij de Appie Heijn. Normaal gesproken doe ik mijn boodschappen bij meestal twee supermarkten, en dat na elkaar. Eerst de Lidl, daarna de Appie. Want ik kan niet altijd alles vinden bij de Lidl. Er zijn veel dingen die we graag van bepaalde merken hebben óf er zijn gewoon goeie aanbiedingen bij de AH die ik dan toch even mee wil pakken en ik ben gewoon fan van de appie maar dat terzijde. Een bestelling dus en aangezien ik de hele dag thuis ben maakte het niet uit wanneer ze zouden komen bezorgen. De eerste dagen van de week aten we gerechten die ik nog op de planning had staan en waar ik alles voor in huis had, en het tweede gedeelte van de week was gevuld met nieuwe dingen.

Dit is wat we aten!

Vivian Eetoverzicht week6 1

Zondag

O ja. Zondag begon met een pizza, zo eentje uit de vriezer die stiekem mijn (en Sabine’s!) guilty pleasure is. Ik dacht er ’s middags al aan dat we deze nog in de vriezer hadden liggen en kondigde gelijk maar even aan dat ik dat die avond wilde eten want daar had ik HEEL veel zin in. Was heerlijk.

Vivian Eetoverzicht week6 2

Maandag

Ik begon dus pas met koken op maandag en toen maakte ik deze paprika pasta. Met geroosterde zoete puntpaprika, een tomaten/paprikasaus en met witte kaas.

Vivian Eetoverzicht week6 3

Dinsdag

Wij hebben twee vriezers. Eentje in onze Smeg koelkast maar dat is maar een kleintje. En een grote die in onze voorraadkast staat. Ideaal maar wat dus ook gebeurt is dat er dan dingen in blijven liggen waarvan je vergeet dat je ze had dus ik check eens in de zoveel tijd wat er allemaal nog in ligt en wat op moet. Zo trok ik dus boontjes en doperwten uit dat kleine vriesvak en daar besloot ik eens even wat mee te gaan maken. Gelijk een experimentje. Ik maakte een curry op basis van kerrie en kokos, maar er ging ook wat tomatensaus in. En nog een heleboel andere dingen maar de conclusie was dat het heel erg lekker was. Kruidig, vol van smaak en een beetje pittig. Erbij een beetje rijst (met een beetje risotto erdoor want ik trok per ongeluk de verkeerde weckpot open).

Vivian Eetoverzicht week6 4

Woensdag

Risotto! Altijd tijd voor risotto. Ik vind dat echt een heerlijk gerecht en maakte het deze keer met pompoen en Parmezaan.

Donderdag

We hadden van verschillende gerechten nog wat kliekjes over dus er werd niet gekookt. Ik heb er nogal een handje van om standaard voor drie personen te koken, of voor vier. Ik weet niet wat dat is maar ik meet nooit wat af en doe alles op gevoel en daar komt vaak gewoon meer uit. Wel handig eigenlijk hoor ;-)

Vivian Eetoverzicht week6 5

Vrijdag

Een gezonde hap op vrijdag. Dit is bulgur met geroosterde zoete aardappelblokjes (met olijfolie, paprikakruiden en knoflook), kort gekookte broccoliroosjes, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas. En eigenlijk zou ik dit er niet van maken, maar een stamppot (dus zonder de bulgur). Maar daar had ik helemaal geen zin in. Een salade-achtig iets, daar had ik trek in dus dit werd het.

Vivian Eetoverzicht week6 6

Zaterdag

De boodschappen zijn sinds donderdag in huis en er stonden genoeg gerechten op de planning die ik kon maken. Maar gisteren liep het einde van de dag even anders dan verwacht en deed ik om 18u een baddersessie met Louie. Het arme ventje was niet in zijn hum, kwam dat ook niet meer en wij doken de keuken niet meer in om te koken maar bestelden een poké bowl.  Net als bij een frietje lijk ik ook hiervoor een vast recept te hebben; sushirijst, komkommer, avocado, edamame, mango, wasabimayo, zalm, sesam en gebakken ui. Heer-lijk was ‘ie weer. Van Pokélivery hier in Deventer.

We hebben voor de komende dagen nog genoeg in huis dus een planning maken hoeft nog even niet, en boodschappen doen doen we later in de week pas weer.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close