Viv’s Eetoverzicht #34-2020

Het is gelukt hoor, ik heb vorige week een eetplanning gemaakt, op tijd boodschappen gedaan en die eetplanning volledig in werking gezet. Wel voor ongeveer een half weekje, want vrijdag en zaterdag kookte ik niet en vorige week zondag zijn we spontaan uit eten gegaan. Goed plan vonden we zelf, want met dat mooie weer buiten op een terras dineren is toch wel op en top zomer.

Verder maakte ik aardig verantwoorde gerechten. Soms wat lichter omdat ik dat meestal het lekkerste vind, zeker vlak voordat ik ga sporten. Is het doel voor de komende week ook weer!

Eetoverzicht week34 Vivian 1

Zondag

Uit eten dus. We pakten in de middag een paar terrasjes samen en onderweg naar huis – met het plan om daar ook te gaan eten – liepen we langs El Popo, een Mexicaans restaurant in Deventer. Vonden we ook wel een idee, om daar wat te gaan eten. Ik at een gerecht met gemarineerde kip. Met daarbij wraps, tomatensalsa, zure room en guacamole.

Eetoverzicht week34 Vivian 2

Maandag

Van het etentje dat ik vorige week zaterdag organiseerde had ik nog een pestosaus over. Hier maakte ik een tagliatelle mee en vulde het geheel aan met geroosterde cherrytomaatjes, verse basilicum en wat Parmezaan. Meer heeft zoiets ook niet nodig.

Eetoverzicht week34 Vivian 3

Dinsdag

Dit had ik snel bij elkaar bedacht, maar het was erg lekker. Dus zoiets maak ik nog wel eens denk ik. Ik bakte gnocchi op, en mengde dat met rauwe plakken courgette, wederom geroosterde cherrytomaatjes, geroosterd amandelschaafsel en geitenkaas. Met een beetje olijfolie erover, en peper en zout.

Eetoverzicht week34 Vivian 4

Woensdag

Vond het tijd voor een wat gezondere hap dus ik maakte ei-wraps. Die vulde ik met veel ingrediënten; verse bladspinazie, gebakken champignons, zongedroogde tomaatjes, avocado, geitenkaas en geroosterde amandelen. Normaal kan ik wel twee ei-wraps op maar deze was zo vullend dat eentje genoeg was.

Eetoverzicht week34 Vivian 5

Donderdag

Ik maak wel eens de bloemkool van Ottolenghi, maar ik kwam de variant van Gwyneth Paltrow tegen dus ik besloot die eens te maken. Lijkt erg op elkaar als je ziet hoe het gemaakt wordt. Smaak is wel iets anders en mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar die van Ottolenghi. Deze variant was gevuld met kikkererwten, een mosterddressing en verse peterselie. Ook lekker hoor!

Eetoverzicht week34 Vivian 6

Vrijdag

Tobias en ik waren een weekendje in Brabant, in het mooie Ulvenhout (onder Breda). Ik had er een heel fijn huisje geboekt, met alleen maar natuur om ons heen. Heer-lijk. We kwamen er vrijdag na een dagje Breda, einde van de middag aan en besloten er niet meer weg te gaan. Dus eten bestelden we. Sushi voor mij, en een wokgerecht voor Tobias. Uiteraard buiten opgegeten want; fijn avondzonnetje.

Eetoverzicht week34 Vivian 7

Zaterdag

We hadden eerst het plan om zaterdag uit eten te gaan. Daarna het plan om weer wat lekkers te bestellen. Maar uiteindelijk was ik even in de Appie en daar hadden ze zóveel lekkere borrelhapjes, dat ik mijn kar ermee volgooide. Overigens denk ik dat we er vanavond nog wel een keer van kunnen eten want er is wel wat over zeg maar (niet eens alles staat op de foto)…

Eetoverzicht week34 Vivian 8

EN DAN NOG EVEN EEN TIP: Wij zaten dus in Ulvenhout, in het Raatshuisje. En dat is toch wel even een plek die ik jullie wil tippen want het is niet alleen een héél fijn huisje, het is ook de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen (wandelen, fietsen). En het ontbijt wat je van de eigenaresse geserveerd krijgt is werkelijk waar fantastisch. Teveel om allemaal op te eten maar zó lekker. Verse broodjes, zelfgemaakte smoothies, verse jus, zelfgemaakte taartjes, yoghurt met vers fruit en zelfgemaakte granola… en nog meer. Echt, boek het een keer. Het is een feestje.

Voor de komende week ga ik weer even op zoek naar wat smakelijke, lichte gerechten en hoop ik vandaag nog mijn planning rond te maken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close