Sab’s Eetoverzicht #34-2020

Twee keer in de week friet, een Turkse pizza (die gelukkig een stuk minder ongezond is dan hij lijkt), pasta… We gingen echt alle kanten op met het eten afgelopen week. Ik had een soort van eetplanning gemaakt. Dat wil zeggen: ik had voor deze week een lijstje gemaakt met de dingen die we zouden eten, maar ze niet toegewezen aan een bepaalde dag. En dat beviel eigenlijk hartstikke goed! In plaats van per dag vast te hebben staan wat we zouden eten, konden we nu op de dag zelf kiezen uit het lijstje dat ik had gemaakt. Zo konden we een beetje kijken waar we wanneer zin in hadden. Misschien ga ik dit wel vaker op deze manier doen.

zondag 4

Zondag

We startten de week met friet! Stond niet helemaal op de planning maar ik had geen zin meer om te koken ’s avonds en hetgeen dat we op de planning hadden staan schoven we door naar maandag omdat de boodschappen pas na etenstijd bezorgd zouden worden. Ik had voor het eerst sinds TIJDEN weer eens een frikandel speciaal. Ik eet dat zelden omdat ik andere snacks vaak lekkerder vind, maar nu had ik er ineens zin in. Was lekker!

maandag 3

Maandag

De Turkse pizza van zondag ging naar maandag! Ik hou echt van de Turkse pizza’s van Marhaba. Je koopt ze gewoon bij Albert Heijn en ik beleg ze vervolgens altijd met veel sla, groenten en wat feta kaas. De saus liet ik deze keer achterwege, maar normaal vind ik sambasaus of knoflooksaus (uiteraard) er lekker bij.

dinsdag 3

Dinsdag

Pasta-time! Verse spaghetti, aangevuld met courghetti en verder tonijn, knoflookolijven en spinazie erdoor. Ik had van Oatly nog een klein pakje haverroom staan, als alternatief voor kookroom en die heb ik ook gebruikt – was lekker! Overigens: ik begin groene knoflookolijven te waarderen. Als je mij al langer volgt weet je dat er twee dingen zijn die ik echt niet lekker vind: koriander en olijven. Maar zo langzaamaan vind ik groene knoflookolijven, mits ze warm zijn – dus door een gerecht heen zitten – best ok. Ik zal nooit een schaaltje olijven op tafel zetten voor mezelf en zwarte olijven vind ik nog steeds yugh, maar het begin lijkt er te zijn, haha.

woensdag 3

Woensdag

Een bij elkaar geraapt zootje, zo ziet het eten van woensdag er een beetje uit – haha. Maar lekker was het wel! Ik maakte tomatenorzo en ik at deze met feta en zalm. Die zalm had ik van de week uit de vriezer op kantoor gehaald maar de gelegenheid om ermee te lunchen, dat was eigenlijk het idee, deed zich steeds niet voor. Super irritant, maar uiteindelijk besloot ik het dus bij de orzo op te bakken. Tim at gegrilde halloumi bij de orzo.

donderdag 4

Donderdag

Voor het eten van donderdag maakte ik een variatie op dit Enchilada-pannetje. De kookroom liet ik achterwege, ik gebruikte minder maar wel volkoren wraps en ik voegde iets meer groenten aan het gerecht toe. Verder topte ik het af met tomaat, bosuitjes en zure room. Een lekker makkelijke maaltijd die in no-time op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

vrijdag 3

Vrijdag

Er stond een shootdag met Fatima op de planning vrijdag en natuurlijk ging er eten mee naar huis! Ik warmde niets op en maakte uiteindelijk een couscoussalade met een aantal dingen die ik meenam. Afgemaakt met een flinke lepel Griekse yoghurt – zo lekker.

zaterdag 3

Zaterdag

Omdat ik het hele weekend alleen ben met de jongens, had ik een poosje geleden al afgesproken dat ik bij mijn ouders zou aanschuiven op zaterdag. Het werden weer frietjes, wist ik al van tevoren overigens dus dat ik het twee keer in een week at is volledig mijn eigen schuld – haha, maar deze keer uit de Airfryer! Na het eten bleef Vic bij opa en oma slapen en ging ik met Cody alleen naar huis. Best gek is dat, in de auto had ik toch steeds het gevoel dat ik een kind was vergeten.

Vandaag eet ik nog met de jongens alleen, Tim komt ergens vanavond laat/begin van de nacht pas thuis namelijk. Ik heb Vic pannenkoeken beloofd dus dat is wat we vandaag gaan eten. Feestweekend voor de kleine man met gisteren friet en vandaag pannenkoeken, haha. Voor de rest van de week is de eetplanning al rond. Er staan geen afspraken tot laat in de agenda dus ik kook als het goed is gewoon iedere dag zelf.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close