Sab’s Eetoverzicht #8-2024

Jaaaa, héérlijk – ik ben er weer hoor jongens! Ik wou zeggen dat ik weer volop aan het werk was afgelopen week, maar dat is niet helemaal het geval dankzij de voorjaarsvakantie. Maar ik voel me wel weer helemaal fit. Laten we hopen dat dit zo blijft.

Ik had een heerlijke halve voorjaarsvakantie met de jongens, we deden zoveel leuke dingen met z’n drietjes. Hierdoor was het afscheid op woensdag wel wat lastiger maar ik besteedde mijn tijd die dagen nuttig door wat achterstallig werk in te halen. Ik dook lekker de keuken in, fotografeerde weer volop recepten en at daardoor lekker gevarieerd.

IMG 2410

Zaterdag

We begonnen de eetweek met pannenkoeken bij opa en oma. Vic bleef daar logeren van zaterdag op zondag en Cody en ik mochten ook aanschuiven voor het eten. Lekker en gezellig.

IMG 2418

Zondag

Eén van mijn vriendinnen kwam zondagavond eten en ik had al met haar overlegd dat we octopus zouden eten. Dat wilde ik al een hele poos proberen te maken en aangezien Vic er ook onwijs nieuwsgierig naar was, besloot ik dat dus zondag op tafel te zetten. Ik gebruikte het recept van Beaufood en we hebben er echt van genoten, zó ongelofelijk lekker. De volgende keer mag ik wel meer halen, want Vic at ook een hele tentakel op.

Erbij maakte ik een simpele salade en deze krokante smashed potatoes met mascarponecrème. Wat een feest om weer eens wat uitgebreider te koken.

IMG 2452

Maandag

Maandag gingen we met z’n drieën naar Aviodrome waar we lunchten met patatjes. Vakantie moet je immers vieren, toch? Voor het avondeten deden we daardoor lekker makkelijk. Ik had nog een restje Spaghetti Alfredo in de koelkast staan die ik even opwarmde in de oven.

IMG 2454

Dinsdag

We hadden dinsdag een gezellige dag in Utrecht en voor het avondeten koos ik ervoor om een simpele kipsaté curry te maken. Rijst erbij, kroepoek, Atjar en augurkjes. Niets meer aan doen. Echt zo’n gerecht dat bij iedereen in de smaak valt hier thuis, want het smaakt naar pindasaus.

IMG 2494

Woensdag

De jongens waren woensdag op de vakantie BSO waar ze werden opgehaald door hun vader, dus ik at alleen. Gelukkig spendeerde ik aardig wat uren in de keuken waardoor ik mijn avondeten alleen maar hoefde op te warmen. Ik maakte een tuna melt ovenschotel met aardappeltjes, boontjes, tonijn en kaassaus. Heel simpel en lekker, het recept krijgen jullie binnenkort van me.

Donderdag

Er stond een etentje op de planning donderdag bij De Fabriek in Dalfsen. Wat een leuke plek is dat! Ik was er nog nooit geweest, maar werkelijk alles op de menukaart zag er heerlijk uit.

Als voorafje koos ik voor de gemarineerde eend met gyoza, sojasaus en een kwarteleitje. En als hoofdgerecht at ik ein-de-lijk spaghetti parmezaan die wordt afgemaakt in zo’n Parmezaan wiel. Waanzinnig lekker! Met champignons, room en truffel.

IMG 2540

Vrijdag

Voor het avondeten van vrijdag dook ik de koelkast in, daar lag namelijk nog genoeg. Ik warmde uiteindelijk wat rijst op, samen met vega Tikka Masala. Flatbread erbij en een dot yoghurt.

En toen zat de eetweek er alweer op. Stukken beter dan de afgelopen twee weken als je het mij vraagt.

Aankomende week sta ik wederom veel in de keuken, dus nadenken over het avondeten hoef ik niet echt. We kunnen vrijwel iedere avond kiezen tussen verschillende gerechten, wat een luxe hè.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Josée says:

    Ik las ergens dat je de octopus ook mals krijgt als je ‘m 15 à 20 minuten op high pressure in de crockpot express bereidt. Misschien kun je dat proberen? Ik moet nl. eerst moed verzamelen… ;-)
    En heb je inktvis poten gekocht of heb je het beest zelf schoongemaakt en ‘ontmanteld’? Indien het laatste het geval is, komt er een aparte blogpost met video van?

    1. Hmm, dat is een keer het proberen waard. Dan zou ik hem daarna alsnog wel afbakken of grillen voor de smaak.

      Ik heb alleen de tentakels gekocht deze keer. Dit filmpje legt goed uit hoe je zelf inktvis moet schoonmaken: https://www.youtube.com/watch?v=OGMR9XCBIRg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close