Sab’s Eetoverzicht week #10-2020

Drie gerechten met vis op de foto hierboven, héérlijk! Ik probeer tijdens het maken van de eetplanning er altijd voor te zorgen dat we in één week zowel vegetarisch als gerechten met vlees én vis eten. Bij voorkeur twee keer per week vegetarisch en minimaal één keer per week vis (maar het liefst twee). Meestal gaat dat aardig en deze week ging dat helemaal goed dus. Ik was twee avonden wat later thuis uit werk dus voor die dagen had ik makkelijke maaltijden ingepland.

zondag 1

Zondag

We begonnen de week extreem makkelijk want ik hoefde helemaal niet te koken, haha. Sinds lange tijd bestelden we weer eens pokébowl en die smaakte echt meer dan goed. Ik ging voor een pokébowl met geflambeerde zalm en sesamdressing. Jum.

maandag 1

Maandag

Ondanks mijn eetplanning was het toch een beetje improviseren op maandag. Ik had kipkarbonades op de planning staan met nasi, maar uiteindelijk was ik vrij laat thuis na een afspraak dus gooide ik het gerecht een beetje om. We sneden het vlees van de kipkarbonades en verwerkten dit in een pastagerecht.

dinsdag 1

Dinsdag

In de vriezer lag kibbeling van Freshly Fish en hier besloot ik taco’s mee te maken. Ik gebruikte kleine wrapjes en vulde deze met gemengde sla, tomaat en avocado. De kibbeling frituurde ik nog even gauw in een laagje olie en als sausje gebruikte ik de ravigotte-saus die bij de kibbeling zat. Wat gesneden lente-uitjes er overheen en klaar. Perfect voor na een lange werkdag.

woensdag 1

Woensdag

Oeh, ik vond het eten van woensdag zo lekker! Ik maakte namelijk een visstoof met onder andere de dorade uit de Freshly Fish box. Erbij kocht ik nog wat vongole en dit stoofde ik in een lekker kruidige tomatensaus. We aten er knoflookciabatta bij om in de saus te dippen. Ultiem comfortfood maar dan niet zo ongezond. Perfect!

donderdag

Donderdag

Om 17.00u moest ik nog terugrijden vanuit Beesd naar huis na een evenement van HomeMade. Ik was zo tegen 18.30u thuis en Tim was zo lief om het eten vast klaar te maken. We aten funghi-ravioli met gemengde paddenstoelen en spinazie-ricottasaus. Béétje veel saus voor de hoeveelheid pasta denk ik, maar dat maakte me niet zoveel uit. Pasta is gewoon altijd goed.

vrijdag 1

Vrijdag

Een zeer makkelijke maaltijd afgelopen vrijdag. Zowel Tim en ik hadden weinig trek ’s avonds door een uitgebreide lunch. Tim nam drie punten pizza, dit werd bij hun op kantoor geluncht vrijdag, mee naar huis en ik haalde een vers stokbrood met aïoli. Prima voor een keer zo.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteren testte ik voor het eerst mijn instant pot (Crock-Pot)! Zo leuk om met zo’n heel nieuw apparaat aan de slag te gaan, ik kan daar echt heel veel lol in hebben. Ik maakte dit recept samen met deze saus en oeh, het was zo lekker. Ik gebruikte minute steaks voor het gerecht en vond het vlees hierdoor wel wat aan de droge kant, maar qua smaak was het allemaal heerlijk. I.p.v. de 4 kastanjechampignons waar het recept om vroeg gebruikte ik gewoon een heel bakje trouwens. Gek op champignons!

Vanaf morgen gaat de Week zonder vlees van start. Vorig jaar deed ik mee, maar dit jaar laat ik ‘m even aan me voorbij gaan. Als een van de weinigen geloof ik, haha. Wel probeer ik voor de eetplanning aankomende week iets vaker een vegetarisch gerecht in te plannen, maar onze vriezer ligt bomvol mooi vlees en vis, dat wil ik gewoon gaan gebruiken aankomende week. Ik vind ook dat er niets mis is met het eten van vlees en vis, mits je weet waar het vandaan komt en het op een goede manier is gevangen/geslacht/een goed leven heeft gehad, etc. Hier op Ohmyfoodness hebben we wel, onbewust trouwens!, een nagenoeg vegetarische planning voor jullie klaar staan.

P.S: Viv zit lekker een weekendje in Londen en slaat haar eetoverzicht deze week even over. Wel volgt er binnenkort uiteraard een Foodie in Londen en wordt onze CITY GUIDE aangevuld met haar tips!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close