Sab’s Eetoverzicht week 34/2017

Na een week waarin we voornamelijk buiten de deur aten, stond ik afgelopen week weer veel zelf in de keuken. Al hoefde ik niet al teveel moeite te doen om te bedenken wat we gingen eten, ik ontving namelijk een Marley Spoon box met daarin gerechten voor drie avonden. Ik blijf die maaltijdboxen nog steeds een uitkomst vinden. Voor mij is het niet handig in verband met OMF en daarnaast vind ik het vaak ook gewoon leuk om zelf boodschappen te doen en te bedenken wat we gaan eten, maar ik merkte dat het op de drukke dagen afgelopen week echt makkelijk was. Hup, zak uit de koelkast, instructies volgen en koken maar. Ideaal. Ook beperkte ik mijn vleesinname weer tot een minimum deze week, ook dat vond ik fijn. Een lekker Sab’s Eetoverzicht om op terug te kijken dus.

cruise1

cruise2

cruise3

cruise4

Zondag

Zondagavond waren Tim en ik uitgenodigd door Holland America Line om een kijkje te komen nemen op de MS Rotterdam, een cruiseschip dat ruimte biedt aan 1.400 gasten. Dineren deden we in de Pinnacle Grill, één van de restaurants aan boord. Het menu was erg fijn! We kregen een viergangen-diner voorgeschoteld:

 • Amuse van paddenstoelencappuccino
 • Trio van eendenlever, crabcake en gamba
 • Filet Mignon met kreeft, aardappelpuree met truffel en diverse groenten
 • Duo van witte en melkchocolademousse

quinoa

Maandag

Viv had zichzelf vorige week als doel gesteld meer (gevarieerde) groenten te eten bij het avondeten en dan niet voor één soort groente te gaan maar voor meerdere. Vond ik een top idee dus ik heb haar na-geaapt deze week. Maandag aten we quinoa met zontomaatjes, vegagehakt en olijven. Erbij hadden we spinazie, cherrytomaatjes, avocado en feta. Ik maakte een ‘dressing’ van mayonaise, rozemarijn-knoflookolie en citroen.

rijst

Dinsdag

Een zelfde soort maaltje als maandag maar dan met compleet andere ingrediënten. Ik kookte zilverviesrijst en daarbij hadden we een mixje van snijbonen, tuinerwtjes, spinazie, knoflook, ui en tonijn. Ik maakte het af met een beetje kerriemayonaise. Heerlijk! Het restantje groente’prut’ met tonijn nam Tim de volgende dag mee naar het werk en at hij als lunch op wraps.

zomerstamppot

Woensdag

Het eerste Marley Spoon gerecht van deze week! Marley Spoon is recentelijk begonnen met de ‘Eat Green’ campagne, een campagne met als doel bewuster nadenken over het eten van vlees. Sinds juni t/m deze maand worden klanten uitgedaagd om in hun maaltijdbox minstens één gerecht zonder vlees te kiezen. Voor ieder ‘Eat Green’ gerecht dat besteld wordt doneert Marley Spoon € 0,10 aan de Vereniging Nederlandse Voedselbanken. Aangezien ik momenteel ook nauwelijks meer vlees eet vond ik het idee goed aansluiten, vandaar dat ik meewerk (onbetaald overigens).

Ik mocht drie maaltijden uitkiezen en de eerste was deze zomerstamppot met veldsla, zuring en gerookte forel. Erg lekker! De basis van het gerecht bestond uit een mix van aardappelen en bloemkool, de stamppot was dan ook totaal niet zwaar. De gerookte forel was zó’n goede toevoeging. Die vis heeft altijd zo’n intense smaak, heerlijk vind ik het.

griekse stoof

Donderdag

Marley Spoon gerecht nummer twee. Dit is een Griekse bonenstoof met honing-feta uit de oven. Die feta is echt geniaal, de combinatie van zoet en zout is zo fijn! Het gaf echt ontzettend veel smaak aan het gerecht. De stoof was prima: aardappeltjes, wortel en sperzieboontjes gestoofd in tomatensaus. Geen hogere wiskunde maar wel heel prima voor een doordeweekse dag. De dille vond ik een fijne toevoeging.

babyshower

Vrijdag

Afgelopen vrijdag was de babyshower van mijn lieve vriendinnetje Annemie! Het begon om 17.00u en dus namen we allemaal iets mee voor het avondeten. De tafel stond vol met zó veel lekkers. Broodjes, bruschetta’s, een pan soep, wraps… Ik nam zelf een pesto-pastasalade mee en maakte een grote schaal aardbeientiramisu met Oreo. Erg gezellig en lekker allemaal. I loooooveeeeee snackdiners!

bbq

Zaterdag

Er lag nog een Marley Spoon maaltijd in de koelkast maar met het mooie weer hadden we simpelweg zin om te barbecuen. Was ook wel weer even geleden namelijk! In plaats van een groot stuk vlees urenlang laten garen deden we het nu lekker simpel. Vis voor mij, vlees voor Tim. Stokbroodje met homemade kruidenboter, simpele salade, Caprese.. meer heb je niet nodig. Jum!

Het wordt een volle, drukke week aankomende week en dit zal ongetwijfeld effect hebben op de eetplanning. Vanavond eten we bij Ken en Annemie; ik ben benieuwd wat ze voor ons in petto hebben want volgens Mie moesten we ons voorbereiden, haha. Morgen vlieg ik samen met een aantal vriendinnen/collega-bloggers naar Berlijn voor Miele. We hebben daar een uitgebreid diner en ik heb geen idee wat er op tafel komt te staan. Voor mij als het goed is een vegetarisch menu, dus ik ben heel benieuwd. Dinsdag vliegen we alweer terug maar aangezien we tegen 16.00u landen, ben ik wat later thuis. Woensdag hebben we om 17.00u weer een huisbezichtiging; zaterdag is papa jarig en is Tim met Tobias naar de UFC dus ook dan is het afwachten wat de plannen zijn.

Een rommelige week dus zonder enige eetplanning. We gaan het zien wat het wordt!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Marion says:

  Wat een inspiratie weer!
  Ik wil toch even laten weten dat ik iedere week weer naar jullie overzichten uitkijk.
  Zo heb ik o.a advocado en zoete aardappel ontdekt dankzij jullie.
  Ik kende het natuurlijk wel maar wist niet zo goed wat ik ermee moest.
  Nu zie ik een hoop ideetjes in de overzichten en de receptenindex.
  Fijne zondag!

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close