Sab’s Eetoverzicht week 10/2018

Daaaag! Deze keer niet vanuit Lissabon maar vanuit ons vertrouwde huisje, ook fijn! Het is alweer zondagochtend en dus tijd voor een nieuw Sab’s Eetoverzicht. Of het een goede Weight Watchers week was afgelopen week? Wat denk je zelf? Haha! Nee, niet echt. Maar dat is prima, daarvoor is het immers vakantie vind ik zelf. Van zondag t/m woensdag was ik samen met vriendinnetje Nanda in Lissabon en aten we vanzelfsprekend iedere dag buiten de deur. Woensdagavond was ik weer thuis en zorgde Tim voor eten. Evenals gisteravond trouwens, toen werd ik helemaal in de watten gelegd met Tim zijn kookkunsten – wat een luxe! Of ik dan helemaal niet zelf kookte? Jawel, op donderdag. En vrijdag. Meer niet, hah. Aankomende week beter!

pharmacia

Zondag

In Foodie in Lissabon laat ik binnenkort uitgebreid zien wat we tijdens onze trip naar de Portugese hoofdstad allemaal hebben gegeten, maar zondagavond streken we in ieder geval neer bij Pharmacia. We hebben onwijs veel tips van jullie gekregen voor Lissabon en er ook een heleboel opgevolgd in drie/vier dagen tijd. Pharmacia was in ieder geval een enorm succes. Eén van de gerechten die we daar aten was deze verrukkelijke geroosterde octopus met paprikasalade, zoete aardappelpuree en knoflookchips.

a cevicheria

Maandag

Op maandag stonden we dik een uur in de rij voor een tafeltje bij A Cevicheria maar man, wat was dit het waard – wat hebben we be-la-che-lijk lekker gegeten in dit piepkleine restaurantje. Dit was mijn ceviche, gemaakt van kabeljauw en octopus met lupinebonen en tomatencrème. Zálig.

wijnbar

Dinsdag

Onze laatste volle dag in Lissabon sloten we uitgebreid af in een wijnbar. Na de nodige glazen wijn, Portugese kaasjes en overheerlijke ham uit Alentejo namen Nanda en ik beide nog een voorgerechtje, daarna zaten we vol genoeg. Deze zes gigantische gegratineerde mosselen waren erg lekker.

subway salade

Woensdag

Home sweet home. Tim appte ’s middags al dat hij zin had in fastfood maar het niet té slecht wilde maken (huh, hoe dan?). Hij dacht aan Subway. Prima idee want daar kun je ook salades nemen en daar had ik dan weer meer zin in. Ik nam het ‘broodje Teriyaki Chicken’ maar dan dus in saladevorm. Lekker joh! Enorm gevuld ook, wow. Ik zat echt wel vol na deze bak.

geroosterde bloemkool

Donderdag

Donderdag dook ik dan echt zelf weer de keuken in. Bij Albert Heijn spotte ik bij het doen van de boodschappen varkenshaas in katenspek en dat zag er zo lekker uit dat ik het meeneem naar huis. Het was inderdaad ook erg lekker. Erbij roosterde ik een hele bloemkool in de oven waar ik binnenkort het recept nog van ga delen hier op OMF. Het ziet er een beetje troosteloos uit zo op het bord he?

spaghetti al funghi

Vrijdag

Vrijdag moest ik overdag aan de slag voor een campagne en daarvoor maakte ik flink wat gerechten die we ’s avonds uiteindelijk opaten. Ik koos voor de spaghetti al funghi. Een stuk minder lekker dan toen ik hem overdag vers maakte, maar alsnog lekker.

kip met friet

Zaterdag

Gisteren hadden Tim en ik datenight, maar dan thuis. Tim kookte en dat voelde voor mij echt als een luxe. Vooraf aten we licht gegrilde tonijn met wakame en truffelmayonaise, zo lekker. Voor het hoofdgerecht grillde hij een hele kip in de oven met erbij zelfgemaakte friet en salade. Zaaaalig. Het was een fijne avond <3

Mooi hoe ik aan het begin van dit stuk zei dat het deze week wel beter zal gaan met zelf koken. Begint direct goed want vanavond gaan we uit eten met mijn ouders, haha. Als bedankje voor het vele helpen tijdens onze verhuizing nemen we ze mee naar ’t Zusje in Apeldoorn, heel veel zin in! De rest van de week is vrij normaal, voor deze dagen moet ik dan ook nog even een eetplanning maken. Zaterdag is tot slot de verjaardag van Vic (ja, echt… hij wordt 1 zaterdag!) en tegelijkertijd onze housewarming. Geen idee wat we op die dag met het eten gaan doen, dat laten we helemaal van het moment afhangen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close