Viv’s Eetoverzicht week 10/2018

Ik deed vorige week zaterdag mijn boodschappen al (vrij uitzonderlijk hoor, liever ga ik de welbekende zaterdagdrukte uit de weg), met als gevolg dat onze koelkast bomvol met groenten lag. Ik was iets te enthousiast met het inplannen van een gezonde eetweek geloof ik. Zo van, gaan we dit allemaal wel opeten de komende week? Ik ben maar gewoon bij ieder gerecht wat extra groenten gaan toevoegen, in de hoop die koelkast toch ook echt leeg te krijgen. De missie is redelijk geslaagd, een lekkere en gevarieerde eetweek was het. En gisteren vonden we het hoog tijd voor een Mexicaantje, dus aten we buiten de deur.

Zondag

Tobias was zondagavond niet thuis en ik wist niet of hij mee zou eten. Dus kookte ik eigenlijk alleen voor mezelf, en ik had best wel zin in een pastasalade. Ik maakte er eentje met tonijn, courgette, paprika, zongedroogde tomaatjes en citroenmayo.

Maandag

Een soort van de verantwoorde variant van een broodje shoarma; kipshoarma met een radijssalade. Met een dot knoflookkwark.

Dinsdag

Zoete aardappelfriet uit de oven (altijd goed) met broccoli en een beetje citroensap, en een gebakken visje. Licht maaltje, lekker voordat ik ging trainen.

Woensdag

Ik vind het heel lekker om een peper, een stuk gember, knoflook en een ui te gebruiken als smaakmaker van een gerecht. Met een beetje limoensap, sojasaus en sesamolie geeft dat het eten een Aziatisch tintje. Ik bakte courgette en paksoi op in dit smaakvolle mengsel en daarbij aten we kippendijen.

Donderdag

Een borrel op mijn werk zorgde ervoor dat ik eigenlijk helemaal geen honger mee had. Maar manlief moest toch echt wat eten en ik had na een paar uur ook wel weer een beetje trek. Dit resulteerde in een kleine kooksessie om 9 uur ‘s avonds. Ik maakte een simpele pasta bacon en gegrilde aubergine.

Vrijdag

Ik hield het vrijdag even simpel; gekruid gehakt met zilvervliesrijst, tomatensalsa, avocado en ijsbergsla.

Zaterdag

Gisteren aten we met vrienden bij El Popo in Deventer. Ik bestelde een burrito met zoete aardappel en gestoofde kip. Vooraf overigens nacho’s (natuurlijk) en een nagerecht kon ik niet weerstaan. Dat werd de helft van alletwee de bordjes, een blondie met bananenijs en een zacht chocoladetaartje.

Voor vandaag heb ik nog geen idee wat het gaat worden. Onze koelkast moet eigenlijk weer gevuld worden maar tijd om boodschappen te doen heb ik vandaag niet, dus dat zal morgenavond worden.

Fijne zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close