Viv’s Eetoverzicht #27-2020

Zo! Alweer een week achter de rug, ze vliegen voorbij. Nu we niet meer thuis werken en weer mogen sporten, ben ik weer veel van huis. Betekent dat die eetplanning wel weer van pas komt en het hele boodschappen doen is eigenlijk pas gistermiddag gelukt. Niet eens voor de komende week, maar enkel voor dit weekend. Heb je soms hé. Hoe dan ook, we aten wat lichtere (en simpele) maaltijden omdat die snel klaar waren en omdat dat wel lekker is voor het sporten. Verder zijn we zondag uit eten gegaan, en vrijdag at ik verschillende lekkere dingen in Den Haag.

Eetoverzicht Vivian week27 1

Zondag

Ik was de hele middag op pad en bij thuiskomst dachten Tobias en ik er hetzelfde over; uit eten? We aten bij Le Thai Cuisine in Deventer. Een restaurant waar we al honderd keer voorbij gelopen zijn en waarvan we iedere keer zeiden dat we daar nog eens wilden eten. Eindelijk dan. En het was heerlijk, aanrader!

Ik at een groene curry, Tobias een rode. Die van mij was pittiger maar dat was niet de bedoeling. Erbij een lekkere salade met munt, mango, pinda en koriander.

Eetoverzicht Vivian week27 2

Maandag

Ik had nog een zak ijsbergsla over en die echt op moest maar ik wist niet goed wat ik ermee wilde maken. Tot ik me dit gerecht uit Kopenhagen herinnerde; een ei-wrap met ijsbergsla, zelfgemaakte pesto, cherrytomaatjes (moest eigenlijk avocado zijn maar alle ‘direct eetbare’ avocado’s waren uiteraard nog knetterhard bij de Dirk), amandelen en Parmezaan.

Eetoverzicht Vivian week27 3

Dinsdag & Woensdag

Had dit eigenlijk voor maandag bedacht, tot ik die zak ijsbergsla spotte. Dit verplaatste ik dus naar de dinsdag; een pastasalade met tomatentapenade, zongedroogde tomaatjes, feta (ook lekker met geitenkaas), geraspte courgette, olijfolie, peper en zout en een scheutje balsamicoazijn.

Ik schatte de hoeveelheid niet zo goed in (vaker last van met pasta) dus hier konden we makkelijk twee dagen van eten. En dat kwam erg goed uit omdat ik woensdag maar weinig tijd had — om 18u moest ik alweer in de trein zitten.

Eetoverzicht Vivian week27 4

Donderdag

Old skool voor ons, dit couscousgerecht. Hartstikke simpel maar wel lekker. Bestaat uit couscous, rode paprika, komkommer, witte kaas en op smaak gebracht met olijfolie, peper, zout, citroenrasp en -sap.

Eetoverzicht Vivian week27 5

Eetoverzicht Vivian week27 6

Eetoverzicht Vivian week27 7

Eetoverzicht Vivian week27 8

Eetoverzicht Vivian week27 9

Vrijdag

Ik was een dag in Den Haag met een vriendin en vaak gaat zo’n dag gepaard met veel lekker eten. We scoorden in de ochtend een dikke plak bananenbrood bij een goed bakkertje, en later hapten we een héle lekkere Rendang Kroket naar binnen bij een kleine Foodhall. We borrelden bij Stan&Co en daar bestelden we nacho’s, blokjes kaas en oesterzwambitterballen. We sloten de dag af met nog een wijntje bij een Italiaans restaurant, en daar bestelden we een paar voorafjes bij (we zaten inmiddels redelijk vol): focaccia, bruschetta’s en een stokbrood met drie dips. Hebben het niet eens opgekregen.

Zaterdag

Ik vergat gisteren een foto te maken maar ons avondeten was simpel; een bospaddenstoelensoep met stokbrood.

Voor vanavond weet ik nog niet wat we gaan eten, en voor de komende week richt ik me weer even op lichte maaltijden. Straks maar weer even plannen :-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close