Viv’s Eetoverzicht week #8-2020

Ik kan níet echt zeggen dat ik de afgelopen week flink heb staan kokkerellen voor ons avondeten. We waren namelijk behoorlijk voorzien met nog een volle koelkast dus boodschappen deed ik ook niet echt, alleen het hoognodige werd gehaald. Want naast veel ingrediënten die we gewoon op moesten maken en waar ik dus een paar keer wat mee fabriceerde, hadden we ook nog complete gerechten over. Ik heb vorig weekend namelijk nog best veel gemaakt voor OMF en weggooien doen we natuurlijk zo min mogelijk. Los daarvan werd er ook twee keer voor me gekookt de afgelopen week. Woensdag kwam het handig uit als ik bij een vriendin zou eten, en gisteren werd er heel lekker gekookt voor ons door twee vriendinnen.

Eetoverzicht Vivian week8 1

Zondag

Ik had nog een ovenschaaltje gevuld met deze spaghetti in de koelkast staan. Die maakte ik zaterdag voor OMF en het is er eentje met o.a. knoflook, basilicum en gegrilde paprika. We bakten het nog even op in de pan met een beetje olijfolie.

Eetoverzicht Vivian week8 2

Maandag

Deze lekkere aardappelsalade met aioli en groene aspergepunten maakte ik ook zaterdag en daar stond nog flink wat van in de koelkast. Ik was het eigenlijk een beetje vergeten en had al bedacht wat ik die avond wilde koken, maar toen ik dit zag staan besloot ik dit eerst op te maken. Zonde anders toch?

Eetoverzicht Vivian week8 3

Dinsdag

Je zou denken dat het een poké bowl is, maar het is een buddha bowl. Zelfde looks, andere smaak(makers). Ik vond ‘m erg goed gelukt al zeg ik het zelf, met rode rijst als basis en daar bovenop gebakken courgette en paprika, avocado, radijsjes, walnoten, gebakken ui en een misodressing van misopasta, mayonaise en water. Volle bak, heel smaakvol.

Eetoverzicht Vivian week8 4

Woensdag

Woensdag was ik einde middag al in Apeldoorn en in de avond moest ik daar weer zijn. Ik besloot dus niet om nog naar huis te gaan om enkel te koken, maar ging in op het aanbod van vriendinnetje Suus om bij haar te eten. Veel handiger. Ze maakte couscous (is er net zo’n fan van als ik) met gegrilde groenten uit de oven, falafel en pittige humus. Heel erg een maaltijd die ik ook had kunnen maken. En lekker!

Eetoverzicht Vivian week8 5

Donderdag

Op het moment dat ik nog een halve paprika zie liggen in de koelkast, en daarnaast nog een hele in een ander kleur, en ik weet dat we nog wat aardappeltjes hebben, dan maak ik vaak de keuze om dat op een makkelijke en lekkere manier op te maken. Ik snijd alles in stukken en stop het in de oven. Olijfolie erover, wat lekkere kruiden en in dit geval sneed ik nog een bol mozzarella in plakken voor over de parten tomaat. Een volle bakplaat is het resultaat en die schuif je op deze manier binnen tien minuten in de oven.

Eetoverzicht Vivian week8 6

Vrijdag

Ik had vrijdag prima wat kunnen koken hoor, maar ik koos even voor de makkelijke weg. Tobias moet op vrijdag altijd om kwart over vijf in de auto zitten en ik was nog even bij de Appie dus ik besloot twee pizza’s mee te nemen zodat hij voor vertrek nog even kon eten. En ik at gelijk maar mee. Het is er eentje geworden van AH zelf (merk dat ik nog een beetje zoekende ben naar een lekkere diepvriespizza), met gegrilde groenten en ricotta bovenop. Vond de ricotta vooral een beetje korrelig haha, maar hij was best lekker!

Eetoverzicht Vivian week8 7

Eetoverzicht Vivian week8 8

Zaterdag

We reden gisteravond naar Nijmegen om bij te kletsen met twee vriendinnen, en om lekker met ze te eten. Ze kookten voor ons en vooraf aten we een smaakvolle, een klein beetje pittige courgettesoep. En daarna, – sorry, vergat het volledig om een foto te maken – een gerecht met bulgur en paddenstoelen. Heerlijk gegeten.

Voor vandaag nog niks op de planning eigenlijk. En voor de hele komende week nog niet dus ik ga maar eens aan de slag met een eetplanning.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close