Viv’s Eetoverzicht week 50/2019

Vorige week reed ik ’s middags terug van Antwerpen naar Deventer en rond etenstijd was ik weer thuis. De verleiding was groot om even wat eten te halen, of te bestellen. Maar ik wist dat ik nog zoveel in huis had wat ik beter eerst op kon maken, dat ik toch nog even de keuken in ben gedoken om wat te koken. Ik maakte naderhand ook onze eetplanning voor de hele week even, zodat ik dinsdagavond even boodschappen kon doen. En het was best wel divers allemaal. Ik at twee keer een lekkere soep – heerlijk met dit herfst/winterweer – en vrijdagavond vulde ik dat nog aan met een borrelplank in een café. Voor de rest in de basis redelijk lichte gerechten allemaal, en de noodles die ik gisteravond maakte moet ik vaker maken ;-)

Eetoverzicht vivian week50 1

Zondag

Een behoorlijke lading zoete aardappelen in huis hebben; daar moest wat mee gebeuren. Die trok ik dus direct uit de koelkast en daar maakte ik een zoete aardappelsalade van. En je ziet het op de foto niet, maar er zit meer in dan alleen quinoa. Namelijk ook kikkererwten, walnoten, sesam, limoenrasp- en sap, paprikapoeder (daar had ik de aardappel in de oven in gebakken), olijfolie, peper en zout. Zoiets was het. Redelijk simpel, maar wel lekker fris van smaak.

Eetoverzicht vivian week50 2

Maandag

Van die salade maakte ik zondag een grote schaal, dus daar kon ik maandag ook nog wel van eten maar ik at er een broccoli/preisoep bij.

Eetoverzicht vivian week50 3

Dinsdag

Dit was heel erg lekker. En tip; heb je nog een aubergine in huis maar weet je niet wat je ermee moet? Bereid ‘m dan eens op deze manier; door de helft snijden, inkerven, olijfolie en peper en zout erover en lekker in de oven laten garen. Ondertussen maakte ik er een klein beetje couscous bij, waardoor ik een flinke hoeveelheid fijngehakte munt roerde. Uiteindelijk op het bord maakte ik het af met een beetje feta erbij, en op de aubergine legde ik een dot kwark en ook in de oven geroosterde tomaatjes. Stond binnen tien minuten op tafel.

Eetoverzicht vivian week50 4

Woensdag

Ik viel woensdag even in de herhaling. Als je mijn eetoverzicht van vorige week gelezen hebt, dan zie je dat we toen ook al nasi aten. Deze week dus nog een keertje. Soms is het gewoon een kwestie van alle ingrediënten voor een bepaald gerecht al in huis hebben. En aangezien ik nasi altijd maak op basis van rode peper, rode ui, knoflook en verse gember (en groenten, witte kool ofzo), was het makkelijk schakelen. Nog een keer nasi deze week. Met satésaus, komkommer en gebakken uitjes.

Eetoverzicht vivian week50 5

Donderdag

Ik geloof dat ik donderdag eigenlijk wat anders wilde eten maar toen Tobias aangaf dat hij al gegeten had, concludeerde ik dat ik van die overgebleven radijsjes, halve avocado en komkommer wel een poké bowl in elkaar kon toveren. Laatst haalde ik bij de toko edamame bonen uit de vriezer dus die pakte ik er ook bij en door de rijst mengde ik mijn favoriete combi: wasabimayonaise, sesamolie, chilisaus en sojasaus.

Eetoverzicht vivian week50 6

Vrijdag

Ongelofelijk hoe vroeg het al donker wordt deze dagen. Lekker hoor, lekker binnen blijven. En buiten alle lampjes laten schitteren. Maar voor fotografie voor OMF is het mega onhandig. Om 3 uur is het gewoon klaar. Dus deze soep maakte ik en zette ik gelijk maar even op de foto voor jullie omdat het ook mijn avondeten was.

Eetoverzicht vivian week50 7

’s Avonds ben ik met een vriendin nog even wat gaan drinken bij Zus hier in Deventer. Kom er niet zo vaak maar het was er gezellig druk. En aangezien we allebei nog wel trek hadden bestelden we deze borrelplank. Het was lekker (de wijn, pinot grigio, is er erg lekker trouwens), maar we vonden het wel veel vlees en vis. We hadden de omschrijving op de borrelkaart letterlijker moeten nemen dan we dachten ;-)

Eetoverzicht vivian week50 8

Zaterdag

Gisteren maakte ik een kom rijstnoodles met een heleboel meer ingrediënten. Klinkt moeilijker dan het is want het gerecht is makkelijk te maken en vaak zijn al die ingrediënten dingen die je vaak al wel in huis hebt. Komt op OMF.

Vandaag vieren wij kerst dus wij rijden vanmiddag naar mijn ouders en zullen daar ook eten. Ik vermoed iets met een gourmetschotel ;-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close