Viv’s Eetoverzicht week #9-2020

Wij aten de afgelopen week weer redelijk volgens de planning die ik vorige week zondag maakte, en die was voornamelijk gebaseerd op onze overvolle voorraadkast. Al een tijdje staat daar echt veel te veel in en ik vind het dan een sport om daar gerechten omheen te bedenken. Leeg met die kast, in plaats van er nog meer in stoppen. Zodoende aten we bijvoorbeeld nasi de afgelopen week, en spaghetti en sinds tijden weer eens een gerecht met couscous. Verder moest ik echt van een hele lading aardappeltjes af dus daar maakte ik een ovenschotel mee. Die overigens veel langer in de oven moest dan ik had bedacht dus ik werkte in de vijf minuten die ik nog had een klein beetje naar binnen en stopte de ovenschaal vervolgens gauw weer in de oven om nog even lekker door te laten garen. Al met al was het een redelijk georganiseerde week!

Eetoverzicht Vivian week9 1

Zondag

Ik zit helemaal in Wie is de Mol en keek dit zondagavond terug, mèt deze gegrilde pita met gehakt, courgette, paprika en een dot Griekse yoghurt. Erbij bakten we nog wat aardappelpartjes.

Eetoverzicht Vivian week9 2

Maandag

Vorig weekend maakte ik een rijstsalade voor OMF en daar had ik nog best wat van over. Dus net als de week ervoor at ik op maandagavond een kliekje. Wel een hele lekkere, want van mango heb ik nooit genoeg. Verder overigens gevuld met kippendijreepjes, basmati rijst, paprika en avocado.

Eetoverzicht Vivian week9 3

Dinsdag

Ja, die aardappeltjes dus. Ik kocht laatst een bak met rode aardappeltjes en ik dacht dat ik die wel kon bewaren totdat ik daar een gerecht mee had bedacht. Maar niets was minder waar; binnen de kortste keren zaten de aardappels al op het punt ‘nú opeten’. En dus bedacht ik er een ovenschotel mee, met knoflookboter, peper, courgette en ricotta. Heel lekker maar deze schotel had behoorlijk wat oventijd nodig dus ik at in etappes: een klein beetje voordat ik ging trainen, en een beetje erna.

Eetoverzicht Vivian week9 4

Woensdag

Ik zei al dat ik de voorraadkast wat leger probeer te krijgen en omdat ik nog wat bakjes satésaus had staan, een flinke voorraad zilvervliesrijst én gebakken uitjes, kon het alleen maar dit gerecht worden. Zonder kip overigens want dat vind ik niet persé nodig en op smaak gebracht met o.a. verse gember, rode ui en rode peper.

Eetoverzicht Vivian week9 5

Donderdag

Dit gerecht baseerde ik op een gerecht wat ik al eens voor OMF maakte. Een couscous gemaakt van broccoli, met gegrilde halloumi. De pancetta liet ik weg, maar ik vulde aan met avocado en walnoten.  De rest komt overeen. Lekker fris dit, en vullender dan je denkt!

Eetoverzicht Vivian week9 6

Vrijdag

Spaghetti, en nog zes andere pastasoorten heb ik standaard wel in huis. Zorgt er niet alleen voor dat de voorraadkast er vol mee ligt, maar ook onze la met voorraad in de keuken puilt redelijk uit met pastaproducten. En dan wil ik alles wat in losse plastic verpakkingen ligt, toch het eerste weg hebben. Spaghetti dus, met olijfolie, knoflook, basilicum, cherrytomaatjes, parmezaan en rucola. Zo’n pasta die altijd goed is.

Eetoverzicht Vivian week9 7

Zaterdag

Gisteravond vergat ik bijna om te koken maar toen ik toch wel trek begon te krijgen (uurtje of acht, het is soms laat bij ons), ben ik de keuken even ingedoken voor een simpel gerecht. Stond binnen tien minuten op tafel dit: couscous met geraspte courgette, wortel julienne, avocado, rucola, walnoten, citroenrasp- en sap, olijfolie en peper en zout. Lekker licht en een grote schaal vol dus daar lunchen we morgen mogelijk nog mee.

Vanavond gaan we uit eten dus die maaltijd hoef ik niet te bedenken maar voor de komende week ga ik weer een planning maken. Ik heb al bedacht dat er nog een keer couscous op gaat komen, alleen nu nog even verzinnen welke variant dat gaat worden.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close