Week van OMF #9-2020

Ik zei het gisteren in mijn eetoverzicht al even, maar wat heerlijk dat februari voorbij is; op naar de lente! Afgelopen week was gelukkig wel een fijne week. Eentje waarin ik veel gedaan kreeg op kantoor, ok… soort van dan want maandag had ik wel echt een off day, maar waarin ik ook twee keer in Amsterdam te vinden was. Het is voor mij de afgelopen maanden natuurlijk erg rustig geweest met afspraken in verband met de geboorte van Cody, maar langzaamaan staan er weer meer dingen op de planning. Ook leuk! Ik hou van die afwisseling in mijn werk, dat geen dag hetzelfde is.

foto24

Maandag

Ja, off-day dus. Heel irritant en gelukkig heb ik ze maar zelden. Wel sliep Cody ’s nachts lekker door trouwens, zo fijn! Dit trend heeft hij de rest van de week overigens doorgezet dus jippie! Gelukkig kreeg ik mijn to-dolijst wel af maandag dus al met al was het nog best een productieve dag. Het kostte me alleen meer moeite dan normaal.

foto23

Nieuwe voorraad mealplanners kwam binnen! Er zijn er inmiddels honderden van verkocht, blijft leuk om te bedenken dat zoveel mensen onze creaties in huis hebben.

foto22

Kliekjesdag op maandag, ideaal tijdens het koken. Ruimt ook zo lekker de koelkast op.

foto21

Dinsdag

Dinsdag was ik de hele dag op pad voor afspraken. Ik begon in Aalsmeer bij het Theehuis waar ik een afspraak had met mijn uitgever. Oeh oeh. Meer nieuws volgt ;-)

foto20

Daarna door naar Amsterdam…

foto19

…voor een afspraak bij SMEG, we bespraken de samenwerking voor dit jaar en ik kreeg te zien wat de verwachte nieuwe lanceringen gaan zijn voor dit jaar. Er komt zoveel leuks en moois aan.

foto17

Tim was dinsdagavond weg en Cody kwam vroeg voor de avondfles, dus hoppa – lekker kroelen nog even samen. Deze week gaan we beginnen met de eerste hapjes, pff. Zo snel!

foto16

Woensdag

Twee jongens die een nacht doorslapen, wat een luxe is dat toch. En dan op woensdagochtend nog lekker met zijn drieën in bed kunnen blijven liggen is ook echt een traktatie.

foto15

Vic zoekt Cody steeds vaker op om mee te spelen en te kletsen. Daar kun je als ouder als je besluit voor een tweede kindje te gaan ook alleen maar van dromen.

foto14

Een nachtje doorslapen betekende voor Cody woensdag wel een plakdag. Hij zal wel gedacht hebben ‘dikke doei met jou mama, ’s nachts wil ik prima alleen in bed liggen maar overdag bij jou’. Die bolle wangetjes met dat pruilmondje, zo lief.

foto13

De bananen in de fruitschaal waren wel érg rijp…

foto12

Dus ik bakte een bananabread met pindakaas en chocolate-chips.

foto11

De posters zijn blijvend in prijs verlaagd in de webshop! Je koopt ze nu samen voor €12,50 of voor €6,95 per stuk. En ze zijn écht leuk!

foto10

Weet je mijn LEGO saga nog van vorige week? Ik heb alles uitgezocht en ben begonnen met het bouwen van de bouwsets zodat Vic er ook echt mee kan spelen. Pleurisveel werk maar kijk nou, hier doe je het toch voor?

foto9

Vic vindt LEGO écht te gek.

foto25

En aangezien ik het mega leuk vind om te bouwen, nerd-alert… ik ben een échte jongensmama zo blijkt, gingen we samen nieuwe sets uitzoeken bij de speelgoedwinkel. Vic zielsgelukkig en ik stiekem ook. Hij mocht zelf kiezen en koos voor mega stoere dingen, haha. We laten hem overigens alleen met LEGO spelen onder toezicht hoor, in verband met kleine onderdeeltjes.

foto8

Het speelgoedhuisje buiten de speelgoedwinkel was toch ook wel erg leuk, maar die ging niet mee naar huis. Er zijn grenzen.

foto7

Dit is als foodie-mama ook echt een genot: beide kindjes in de keuken tijdens het koken. Zoals je ziet hadden we een bijzonder fijne week met de kindjes.

foto6

Donderdag

Over tot de werkorde van de dag. Ik bereidde de ‘studio’ voor voor de opnames van vrijdag, rondde twee campagnes af, editte een video en deed nog heel veel meer. De bovenbuurvrouw kwam ondertussen en plak van de cake brengen die ze had gebakken met mijn recept. Zo leuk dit!

foto5

En ik kreeg een leuke uitnodiging van HomeMade voor een evenement waarbij telefoons even niet gewenst zijn. Ben heel benieuwd!

foto4

Aan het eind van de middag reed ik naar Amsterdam voor een date met Nanda. Ik kon eindelijk haar nieuwe appartement zien en daarna gingen we eten bij HHJJ Downtown zoals je gisteren hebt gezien.

foto3

Was heel gezellig!

foto2

Vrijdag

Post om de dag mee te beginnen op kantoor vrijdag. Dit mooie pakketje van The Bamboovement kwam binnen. The Bamboovement is opgericht om mensen makkelijker in contact te laten komen met producten die de wereld weer een stukje schoner maken. Producten als tandenborstels die gemaakt worden van MOSO bamboe, bamboe dat per dag tot één meter kan groeien en niet door panda’s wordt gegeten.

Vanaf 17 februari t/m eind augustus worden de bamboe tandenborstels van The Bamboovement aangeboden voor €3,00 inclusief verzendkosten. Per verkochte tandenborstel wordt €1,- gedoneerd aan de campagne die WWF half februari is gestart. Deze nieuwe campagne is gericht op  bosbehoud en herstel van bossen in Roemenië, Australië en Brazilië en daarmee het leefgebied van o.a. jaguars, Europese bizons en koala’s. Het doel van The Bamboovement is 50.000 tandenborstels te verkopen en daarmee dus €50.000,- op te halen voor de campagne. Een prachtige en hele toegankelijke manier om je steentje bij te dragen aan een betere wereld, dus sla je slag. De tandenborstels zijn allemaal hier te vinden.

foto1

Wat ook binnenkwam: deze multicooker! Hij werd me afgelopen week getipt en het is dus een slowcooker, instant pot, yoghurtmaker, rijstkoker en nog veel meer in een. Klinkt gewéldig en het feit dat je stoofvlees in 30 minuten en risotto in 12 minuten kunt maken lijkt me fantastisch. Die ga ik dus even uitgebreid testen de komende tijd. Review volgt uiteindelijk.

foto32

Voordat één van mijn OMF lezers zou langskomen om samen een video te filmen en te koken, dook ik zelf nog even de keuken in om lemoncurd te maken voor een recept dat ik vandaag ga filmen.

foto26

En daarna de keuken in met Alexandra! Zij heeft een Griekse moeder en samen kookten we een authentiek Grieks recept voor camera. De video en het recept komen binnenkort online!

foto29

Weekend

Weekend, een weekend dat voorbij is gevlogen! Nadat we boodschappen hadden gedaan zaterdagochtend, reed ik met Vic naar IKEA. Voor zijn derde verjaardag krijgt hij van ons een slaapkamer make-over, van babykamer naar peuterkamer! We aten ook stiekem nog een ijsje voordat we weggingen.

foto34

Dit was voor! De commode was inmiddels half leeg en ik vond dat we de ruimte een stuk praktischer konden benutten. Bovendien wilde ik ook graag een plekje voor Vic om te kunnen spelen.

foto30

Dus… klussen maar! Commode naar zolder en speelmeubels in elkaar. Ik vind het overigens altijd heel leuk om bouwpakketten in elkaar te zetten haha.

foto27

Alle kleding uit de commode ging naar de linnenkast die ik een stuk praktischer indeelde.

foto36

En tadaaaaa! Wat een ruimte. Vic vindt het ook te gek.

foto28

’s Avonds hing ik nog even een vlaggenlijntje op die we nog hadden liggen.

foto31

Vervolgens smeerde ik even wat op mijn gezicht voor de 30e verjaardag van vriendinnetje Kevser.

foto33

Gisteren was een heerlijk chille dag. We knuffelden veel, speelden met LEGO en deden het huishouden.

foto35

Aan het eind van de middag gingen we op kraamvisite om ons nieuwe vriendje Mike te bewonderen. Wat is Cody alweer enorm groot naast een newborn van twee weken, niet te doen hoe hard de tijd gaat!

Aankomende week wordt een hele normale week. Ik ben in principe 3 dagen op kantoor waarop ik tussendoor nog een aantal afspraken heb staan, zowel privé als zakelijk. Donderdag ben ik de hele dag op pad. ’s Ochtends naar de dermatoloog met Senna en vervolgens naar Beesd voor een spannend evenement van HomeMade waarbij telefoons een no go zijn. Echt even offline dus, heel benieuwd! Als ik het red rijd ik daarna nog naar Amsterdam voor de boeklancering voor Monique, maar ik ben bang dat dit lastig gaat worden… Verder lekker koken tussendoor, zin in de nieuwe week!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    Wat een heerlijk en leuk overzicht zeg.. en SMEG apparaten zijn ook altijd zo mooi..

  2. Soraya says:

    Wauw wat een prachtige kinderen hebben jullie! Mooie foto van jou en Cody! En klinkt als een hele fijne week, veel gedaan! Ben benieuwd naar het recept met de lemoncurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close