Week van OMF #28

Ook in midden Nederland is de vakantie begonnen en dat is zeker te merken. De afgelopen dagen zijn de bezoekersaantallen flink aan het kelderen en ik kan jullie allemaal geen ongelijk geven. Hoewel het voor mij nog lang geen vakantie is zie ik overal om me heen zonovergoten zwembadkiekjes en dit doet me toch twijfelen of ik niet een zomerrooster moet inlassen. Het voelt voor mij een beetje verkeerd om minder te gaan bloggen, er zijn immers ook thuisblijvers en zeker op dagen dat het in Nederland niet zulk mooi weer is wil ik ook hun iets te lezen kunnen aanbieden. Ik zie mezelf dan ook gewoon niet minder artikelen publiceren. Wel ben ik iets rustiger met de video’s. Op het OMF YouTube-kanaal verschijnen er normaal gezien drie per week. Het streven is om dit gewoon te blijven doen maar ik heb er ook vrede mee als dit er maar twee zijn. Misschien moet ik zo af en toe maar eens een oude post naar voren halen, weer even de schijnwerpers erop. Op deze manier heb ik iets meer tijd om vooruit te werken voor het moment dat ik op vakantie ga en worden oude recepten – die zeker niet minder leuk zijn – weer eens uitgelicht. Hmm, stof tot nadenken. In ieder geval gaan we nu weer over naar een nieuwe Week van OMF, eentje met wederom niet heel veel foto’s want in deze zomertijd loop ik iets minder met mijn telefoon in mijn handen en vind ik het af en toe ook gewoon lekker om geen foto’s te maken.

Maandag

foto1

Ik begon de week maandagochtend al vroeg. Aangezien ik aan het eind van de ochtend naar Amsterdam moest wilde ik ’s ochtends eerst nog boodschappen doen. Dus dat deed ik! Om half 9 stond ik bij de supermarkt en een halfuurtje later was ik weer thuis. Dankzij de eetplanning en het bijbehorende boodschappenlijstje ben ik altijd vliegensvlug klaar.

foto2

Daarna reed ik naar Amsterdam, daar werd maandag namelijk het nieuwe platform Vleeschwaar – voor liefhebbers van Smaeck! Samen met een aantal anderen waaronder Francesca, Naomi van As en Alain Caron ben ik een van de ambassadeurs van dit platform. Dit houdt in dat je op Vleeschwaar.nl een aantal van mijn recepten voorbij gaat zien komen, maar er komt ook nog een toffe video aan in samenwerking met Vleeschwaar. De lancering werd gevierd met een lunch waar onze gerechten werden geserveerd. Zo leuk!

foto3

Eenmaal thuis was het tijd om te eten en om naar CrossFit te gaan. Het is me deze week gelukt om vier keer te gaan trainen, heerlijk! Vanwege de start van het Zone dieet heb ik drie dagen last gehad van hoofdpijn en voelde ik me wat slapjes, een vijfde keer sporten ging er dus niet in. Na CrossFit prepte ik onze lunch voor dinsdag alvast. Ik maakte de zoete aardappelsalade maar in plaats van de dressing te maken op basis van mayonaise gebruikte ik yoghurt. Ook erg lekker!

Dinsdag

Dinsdagochtend ging ik samen met mamma naar Oene voor een bezoekje aan Aro. Voor degenen die het niet kennen: Aro is een gigantische fashionstore waar je tal van toffe merken onder één dak vindt. Denk aan Vero Moda maar ook aan Supertrash, Diesel en Esprit. Er was stapelkorting en bovenop de reeds geldende kortingen kregen we nog eens 50% korting. Whuuutt! Mamma en ik hadden samen uiteindelijk € 280 korting. Bi-zar!

foto4

Tijdens de Gift Suite van een aantal weekjes geleden mochten we van het merk Bering een ring samenstellen. Deze kwam dinsdag al binnen. Hoe mooi is ie! <3

’s Avonds was het weer tijd om te trainen!

Woensdag

foto5

Hoewel woensdag het weer alles behalve zomers was moest toch de barbecue aan. Ik besloot om voor het gemak maar even een wegwerp barbecue te kopen, dat is minder gedoe dan de grote barbecue aansteken. Ik moest aan de slag met de advertorial van Lee Kum Kee en maakte deze heerlijke Chinese karbonaatjes. Zo lekker!

foto6

Daarna aan de slag met de planning voor de komende weken. Ik probeer al zoveel mogelijk recepten te bedenken en te schrijven zodat ik het alleen nog maar hoef uit te voeren. Scheelt een hoop stress tegen de tijd dat we op vakantie gaan.

foto7

Ook moest ik woensdag de video voor donderdag nog opnemen. Het werden deze leuke en makkelijke kaneelchips. Heb je ze al geprobeerd? Zeker doen hoor!

foto8

Wooaaaah kijk wat ik uit mijn moestuin haalde! Ik had de hoop een beetje opgegeven maar de tomaatjes, pepertjes en komkommers groeien als kool.

Donderdag

Op donderdag werkte Lotte weer hier en we begonnen de dag bij de Primark in Arnhem. Ach, als half Nederland vakantie heeft dan mogen wij ook wel wat rustiger aan doen op een werkdag ;)

foto9

Jaaaaa, eindelijk is de aanbiedingsfolder van mijn uitgever Nieuw Amsterdam er en daar wordt een flinke sneak peek weggegeven van mijn boek. Ik heb alle foodfoto’s voor het Guilty Pleasures-Kookboek zelf gemaakt en een van de mooiste is toch wel de bovenstaande. Ik ga nog niets verklappen over het recept voor bovenstaand dessert – al kun je vast wel het een en ander bedenken, maar ik vind het nog steeds bijzonder om mijn foto’s zo te zien.

foto10

En natuurlijk staat er ook wat extra informatie over het boek in de aanbiedingsfolder. Waaaaah, zo cool!

Vrijdag

foto11

Mijn boeken op de E-Reader begonnen op te raken en daarom zette ik er weer een aantal nieuwe op. Ik lees de laatste tijd weer veel, zo fijn! Ik merk dat ik het fijner vind om even met een boek op de bank te gaan zitten dan naar de televisie te gapen wanneer ik een keertje vrij ben.

foto12

Vrijdag was het eeeeeindelijk zover dat mijn auto bestickerd ging worden! Al heel lang stond dit op de planning en zelfs bij onze oude auto had ik er al over nagedacht maar nu hakte ik dan eindelijk de knoop door. Deze geplande bestickering was ook de reden dat mijn nieuwe auto per se wit moest zijn ;)

foto13

Tadaaaa! Heel ander autootje zo he?Ik vind het zo cool. En een beetje onwerkelijk ook. Alles is zelf bekostigd trouwens, van de auto tot de bestickering aan toe. Geen sponsorpartijen :)

foto14

En op de achterklep staat de URL uiteraard. Toeter je als je de auto tegenkomt? ;)

foto15

Tijdens de Gift Suite waar ik de ring van Bering mocht uitzoeken mochten we ook een paar sneakers van est 1842 uitkiezen. Ik koos voor hele hysterische galaxy glitter sneakers en ze kwamen vrijdag binnen. Hoe tof zijn ze in het zonlicht.

foto16

’s Avonds weer lekker CrossFitten en naderhand buiten de voetjes even rust gunnen. Het waren weer flinke wods deze week. Ik ben nog iedere keer dat we buiten zitten dankbaar voor onze tuin.

Zaterdag

We begonnen de zaterdag met een CrossFit workout en daarna gingen we zoals altijd naar de markt.

foto17

Omdat het zaterdag zo warm was besloten we Senna mee te nemen naar het bos om een flink stuk te gaan lopen. In het bos is het zoveel lekkerder dan thuis! We liepen uiteindelijk een route van 3 – 3,5 kilometer. Heerlijk was het.

foto18

Even uitpuffen met een waterijsje. Jummm.

foto19

En de rest van de middag zat ik met een boek in de zon. Heerlijk genieten van het mooie weer zolang het nog duurt.

foto20

’s Avonds snackten we lekker terwijl we een film keken op de bank en ik dronk deze ijscappuccino van Emmi. De Latte Macchiato is nóg lekkerder. Heerlijk verkoelend.

Zondag

We sliepen extreem uit gisteren, pas om 10.30 uur werden we wakker. Blijkbaar hadden we het nodig ofzo, zo laat gingen we niet eens naar bed zaterdag. Na het ontbijt begonnen we aan het huishouden. Het huis was een rommeltje. Nu de deur iedere dag openstaat slepen de beestjes alles mee naar binnen wat aan hun vacht blijft hangen. Jasses.

foto21

Ook was het tijd om de berging eens flink onder handen te nemen, wat een puinzooi. Ik krijg nogal eens props thuisgestuurd en ik had er gewoon geen plek meer voor. Tijd voor een grote schoonmaak.

Dit was de voorfoto. Hoewel het er op de foto nog niet eens zo heel erg uitziet was het voor mij complete chaos zodra ik de berging binnenstapte.

foto22

Na een uurtje zag het er zo uit, véél beter. Alles heeft nu een fatsoenlijk plekje gekregen en ik heb zelfs ruimte over. Ook staan al mijn foodfotografie-spullen in de berging (rechts naast de koelkast) wat het ook een stuk toegankelijker en overzichtelijker maakt. Heerlijk, ik houd van een opgeruimd huis.

Tegen 16.00 uur reden we naar mijn schoonmoeder waar we bleven eten voor haar verjaardag. Het is nu 20.00 uur en ik breid een einde aan dit artikel en duik zo nog even de bank op met een boek. Morgen weer verder aan het werk!

Het is mijn bedoeling om deze week lekker aan het werk te gaan en iets productiever te zijn dan afgelopen week. Hopelijk lukt dat! Morgen (vandaag als jullie dit lezen) heb ik een afspraak bij de masseur – eens in de zoveel tijd laat ik mijn rug los masseren omdat die niet helemaal recht staat – en de tandarts. Dinsdag werkt Lotte hier en gaan we ondergrondjes voor foto’s maken. Misschien maak ik er nog een DIY van als het leuk uitpakt. Woensdag heb ik een afspraak, donderdag wordt er bij mij thuis gefilmd voor Vleeschwaar en verder staat er niets gepland. Lekker aan het werk dus.

Fijne (werk)week en/of vakantie!

Join the Conversation

 1. Fleur says:

  Dat ziet er uit als een gezellige week!
  En die stickers staan heel gaaf en maken de geweldige Twingo nog even net iets stoerder dan hij al is:).
  Geniet er van!

 2. Margot says:

  Wat gaaf zo met die stickers op je auto!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Die glitterschoenen zijn zo ongelofelijk gaaf!! En van al dat eten krijg ik gewoon honger :D

 4. Tamara says:

  Wat ziet je auto er gaaf uit en die schoenen!!

 5. Nadia says:

  Ik wil je boek zo graag! :D Cool, je auto!

 6. Letitia says:

  Wat super gaaf je auto!!!
  Ook hier vanuit Frankrijk word je blog gewoon gelezen hoor
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close