Week van OMF #41-2019

Zo, de eerste week van mijn zwangerschapsverlof zit erop en wat heb ik er ultiem van genoten! Goed, in het begin van de week had ik nog wel een beetje het idee te spijbelen toen ik midden op de dag een serie besloot te kijken terwijl Vic en Tim niet thuis waren, maar dat gevoel verdween al snel naar de achtergrond. Al een aantal weken geleden maakte ik een ‘klussenlijstje’ met daarop dingen die ik tijdens mijn verlof wil doen en met mezelf had ik afgesproken maximaal één ding per dag te mogen doen zodat ik a. niet alles in de eerste week al af zou hebben en b. zo gedwongen zou worden om ook echt rust te nemen. *Schouderklopje voor mezelf* want ik heb me aan de ‘regels’ gehouden en had daarom een productieve maar ook hele gezellige én een voor mijn gevoel rustige verlofweek.

foto18 1

Maandag

Nadat ik Vic had gedropt bij de gastouder reed ik door naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Allemaal van die typische afspraken die ik heb ingepland tijdens de eerste weken van mijn verlof – haha. Alles was overigens helemaal ok. Daarna ging ik boodschappen doen.

foto19 1

Verder had ik in de ochtend nog een telefonische afspraak over het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en kwamen er dakdekkers thuis langs om een noodreparatie uit te voeren. Na het huishouden plofte ik op de bank om even rustig aan te doen. Ik maakte een start met The Handmaid’s Tale op Videoland. Wat een briljante serie!

foto20 1

’s Middags deed ik nog wat boodschapjes en ging ik onder andere naar Prénatal voor wat kleine dingetjes en nieuwe broeken voor Vic.

foto21 1

Voor Senna kocht ik bij de dierenwinkel plantaardige kauwstaven. Senna heeft een gevoelig darmstelsel en heeft licht verteerbare dingen nodig. Ze krijgt dus eigenlijk nooit snoepjes en kauwstaven, maar voor haar tanden is dat wel beter. Op zoek naar alternatieven dus!

foto22 1

Dinsdag

Vic was ook op dinsdag bij de gastouder en thuis deed ik weer wat ‘klusjes’. Zo kookte ik vast alle kolfaccessoires uit en borg ik die schoon op.

foto23 1

En ik schreef vast alle enveloppen voor de geboortekaartjes!

foto24 1

Ondertussen arriveerden de hoveniers, onze tuin werd afgelopen week namelijk aangepakt.

foto10 1

Bij de Albert Heijn nam ik de nieuwe Allerhande mee en ik begon spontaan te kwijlen toen ik erdoorheen bladerde. Zoveel lekkere gerechten!

foto11 1

De hoveniers werkten zo hard door, van 09.00 tot 18.00u zijn ze bezig geweest en ineens hadden we (kunst)gras in de tuin. Zo fijn voor onze jongens en de hond en wat een ruimte.

foto12 1

Woensdag

Ik heb vrijwel iedere dag wat in het huishouden gedaan, zo heerlijk dat ik dit nu een beetje kan verspreiden over de week. En Vic was een goede hulp, die wilde graag helpen met alles.

foto13 1

Lekker burgerlijk maar zo gezellig: alle lunch-spullen uitstallen op tafel en broodjes smeren aan tafel. Vic doet dat bij de gastouder ook altijd en vindt dat thuis ook altijd gezellig. De tafel wordt overigens ergens volgende week of de week erna vervangen – wat een drama!

foto14

Nadat Vic op bed lag ging ik aan de strijk. Er stonden twee volle manden, foei. Vind die ommezwaai van werkende mama naar tijdelijke huisvrouw-mama best wel even lekker hoor, haha.

foto15 1

Eind van de middag werd het nieuwe winkelcentrum bij ons om de hoek geopend. Er waren verschillende activiteiten en Maan kwam optreden. Samen met Vic en mijn schoonzusje ging ik er even heen. Uiteraard stond meneer met zijn neus overal vooraan, die is nergens bang voor.

foto16 1

Ik begon de laatste dagen van de week plotseling heel veel vocht vast te houden. Jasses, zo’n irritant gevoel! Wist dat het erbij kon horen richting het einde van de zwangerschap maar had het de vorige keer bij Vic niet dus dit is wel even vervelend. Kijk nou wat een worstenvingertjes.

foto17 1

Foodpost van Lindt! Zij openen binnenkort een zoveelste Chocolate Store in Amsterdam. Het pakket dat ik kreeg was veel groter maar Tim was ijverig met opruimen haha. Sowieso zijn de ‘Lindt ballen’ ook wel het lekkerst vind ik, zo verslavend.

foto1 1

Donderdag

Het klusje van donderdag: het schoonmaken en uitmesten van de keukenlades. Ik nam jullie hierin mee op Instagram Stories en blijkbaar zijn er veel van jullie met lichte OCD want ik heb zóveel DM’s beantwoord over de opgeruimde lades – haha. Vooral deze foto waarop de voltallige inhoud van onze snoeplade (dat krijg je als je foodblogger bent) riep veel reacties op.

foto2 1

Tijdens het schoonmaken door speelde ik ook met Vic.

foto3 1

Maar gelukkig wilde mijn hulp met liefde de lades even uitzuigen met de kruimeldief.

foto5 1

Hoe heerlijk opgeruimd ziet dit eruit?

foto4 1

Veel beter dan dit toch – haha! Ik was er al met al 2 uur mee bezig denk ik en heb de rest van de dag de lades een paar keer opengetrokken om te genieten van de opgeruimde aanblik.

foto6 1

Nog meer foodpost, het nieuwe Borrelhapjes bakboek van Laura – zo mooi weer!

foto7 1

En hele andere, een stuk minder charmante post, de klossen en andere benodigdheden voor de kraamweek haha.

foto8 1

In de avond ging ik gezellig met Nanda uit eten bij Brass Boer Thuis; dit heb je gisteren al kunnen zien.

foto9 1

Vrijdag

We begonnen de vrijdag met openen van een pakketje. Daarin zat deze Sinterklaas pindakaas van Calvé. Pindakaas met kruidnotenkruimels, woaaah. Heb nog niet geproefd maar lijkt me erg lekker!

foto25 1

Nadat ik Vic naar de gastouder had gebracht reed ik weer terug naar huis om wat te werken. Daarna bracht ik een doos Cheesecake-boeken naar Central Park in Apeldoorn, hier kun je vanaf nu dus niet alleen iedere dinsdag een van mijn cheesecakes proeven maar ook direct het boek kopen – hoe cool!, en daarna door naar de verloskundige voor een extra bloeddrukcheck in verband met het plotselinge vocht vasthouden. Ging helaas niet helemaal zoals gedacht en voor de nodige controles werd ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis. Uiteindelijk bleek alles ok gelukkig!

foto26 1

Daarna door naar mama want we hadden een shopdagje gepland met z’n tweeën. We gingen naar Arnhem om kleding voor haar uit te zoeken maar wipten ook nog even een kerstwinkel in. Stiekem wel leuk weer hoor.

foto27 1

En dronken uiteraard ook een kopje koffie nadat we goed waren geslaagd.

foto28 1

Van Crisp mocht ik een bestelling plaatsen en ik besloot vooral veel lekkers te bestellen i.p.v. echt reguliere boodschappen. Kijk hoeveel lekkers! Vooral de croissantjes waren fantástisch.

foto29

Zaterdag

Bij Primark kocht ik voor Vic een nieuwe pyjama en Batman bleek glow in the dark oogjes te hebben, hahaha!

foto30

Eén van Vic zijn favoriete boekjes van dit moment: Over een mol en wie er op zijn kop gepoept heeft. Al moet hij die ‘poepie wel even schoonmaken’.

foto31

Uitgebreid ontbijten op zondagochtend, zo heerlijk.

foto32

En eindeloze knuffels.

Aankomende week staan er een aantal dingen op de planning die allemaal babygerelateerd zijn. Zo moeten we voor de laatste echo naar de verloskundige, staat er een afspraak met de gynaecoloog op de planning en ga ik naar de bekkenfysio. Verder moet ik even naar kantoor voor een campagne en wat andere kleine werkzaamheden en is Tim ook twee dagen van huis. Ik ga maar eens een begin maken met de babywasjes aankomende week, dan kan ik de vluchttas ook langzaamaan gaan inpakken. Heerlijk dat aanmodderen in huis!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Chantal says:

    Heerlijk dat boek van de mol! Vanuit de pabo hebben we dat boek ook vaker gebruikt en kinderen zijn er altijd dol op !

  2. Nicolet says:

    Hoi Sabine, je schrijft altijd leuke stukjes! Ik vind het alleen jammer dat je spreekt over lichte OCD. OCD is een ernstige aandoening waar veel mensen last van hebben, zoveel last dat ze niet kunnen werken en in hun dagelijks leven slecht functioneren. Een opgeruimde kast of la heeft hier niets mee te maken, dat vinden de meeste mensen prettig. Het is tegenwoordig ‘in’ om te zeggen dat iemand autistisch is of OCD heeft, maar hier moeten we geen grappen over maken.

  3. Rachel says:

    oh wat een heerlijk overzicht zeg en dat restaurant ziet er mega sfeervol uit! Vocht vasthouden is wel echt een bummer.. veel sterkte nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close