De week van OMF #12

Jaaa eindelijk, of nouja… eindelijk, zijn we over! Sinds afgelopen week slapen en wonen we in ons nieuwe huis en is ons oude, kleine appartementje nog slechts een hok met lege kamers. Ik had gedacht dat ik er meer aan zou moeten wennen maar het voelt hier zo fijn, zo thuis. Alles is groot, ik heb mijn eigen werkruimte, alles in de keuken werkt goed, de buurt is fijn, we kunnen genieten van de zon en niet te vergeten: de katjes doen het goed. Het was spannend of zij de overgang naar een ander huis net zo goed zouden maken als wij, maar daar had ik niet over in hoeven zitten. Ze lopen overal heen, zijn heel nieuwsgierig en aten vanaf het begin direct zoals normaal. Maargoed, over tot de orde van de dag: De week van OMF. Mijn week bestond zoals verwacht uit werken en klussen.

Maandag

foto 1Ik begon de week met het verhuizen en inpakken van de kleding. Nu hebben we meer dan genoeg ruimte in de kledingkasten/kleedkamer en dat is toch wel bijzonder fijn.

foto 6Tegen 10.00 uur vertrok ik naar Rotterdam, ik was namelijk gevraagd om voor de marketingmensen van Unilever te vertellen over digitale media en daarna deel te nemen aan speeddatesessies. Wat was het leuk om te doen! Ik heb presenteren nooit erg gevonden, maar nu mag het dan ook nog gaan over iets dat ik enorm leuk vind. Winning!

foto 2Eenmaal thuis verwonderde ik me nog even over alle ruimte die we hebben. Een eigen kantoor… wauw.

Dinsdag

foto 3Dinsdag werkte ik een ochtenddienst in het hotel en daarna pakte ik in het nieuwe huis weer wat dozen uit. Alles is groot hier vergeleken met het oude huis. Ik heb zelfs (veel) ruimte over in de kruidenkast!

foto 7Ook vond ik na lang speuren eindelijk de (neppe) takken die ik graag wilde: Japanse kersenbloem. Een leuke vaas erbij en mijn kantoor ziet er direct een stuk fleuriger uit.

De rest van de dag was ik bezig met verhuizen, dinsdagavond verhuisden we ons matras en de katjes naar het nieuwe huis en sliepen we daar voor het eerst.

Woensdag

foto 4Woensdag werkte ik ook eerst een ochtenddienst in het hotel om vervolgens weer wat dozen uit te pakken. Tijdens het eten keek ik de nieuwste aflevering van The Walking Dead.

foto 5Daarna kleedde ik mijn kantoor een beetje aan. Het karton kon van het werkblad worden gehaald en de computer werd ook weer geïnstalleerd. Hoewel er nog veel uitgepakt moet worden en het nog wel wat aankleding nodig heeft, kan ik in ieder geval weer aan de slag!

Donderdag

foto 8De rest van de week hoefde ik niet meer naar het hotel. Gelukkig maar, thuis lag er nog genoeg op mij te wachten en ik wilde ook wel weer even een beetje rustig aan doen. De katjes ontdekten ondertussen het nieuwe huis. ‘Zou ik hier op kunnen klimmen…?’

foto 9‘Jep, gelukt!’ En Charlie lukte het ook.

foto 10Ik had de ochtend vrijgehouden om wat dingen in huis te doen. Op zoek naar een klok en een kastje voor in de slaapkamer bijvoorbeeld, maar ook om weer wat spullen over te huizen, een afspraak te maken voor het grofvuil en om wat boodschappen te doen.

foto 11’s Middags ging ik voor het eerst aan het werk in mijn kantoor, wat is dat bijzonder en fijn! Met de geluiden van buiten en het zonnetje dat door de ramen scheen is dat absoluut geen straf. Ik zal hier hopelijk nog vele uren doorbrengen.

foto 13Charlie vond het ook wel prima, die nestelde zich op een kast. Alles is goed zolang ze maar dichtbij kan blijven.

foto 12Ik lunchte met dit lekkere broodje: Gado Gado sandwich. Recept volgt!

foto 14En ik testte de nieuwe oven voor het eerst door koekjes te bakken… Die er vooraf beter uitzagen dan achteraf helaas. Dat recept heeft nog wat finetuning nodig.

foto 15Donderdagavond kampeerden we in het oude huis, compleet met klapstoelen, bittergarnituur en wat te drinken want de finale van Wie is de Mol kon ik niet zomaar voorbij laten gaan. Hilarisch en toch ook een beetje maf, op klapstoeltjes in de oude slaapkamer. Haha! Wat betreft Wie is de Mol bleek ik uiteindelijk vanaf het begin al goed te zitten trouwens, voor het eerst! Jullie ook?

Vrijdag

foto 16Vrijdagochtend startte ik de dag met het wat huishouden doen. Ik ruimde de kleedkamer weer op en pakte wat dozen uit en deed wat was.

foto 17Daarna kwamen mijn ouders langs die ondanks dat ze suuuuper veel hebben geholpen en bijna iedere ontwikkeling hebben meegemaakt, benieuwd waren hoe het er nu uitzag. Ze brachten ook een plant mee, fijn! Daar hebben we er echt nog een paar van nodig. En de vensterbank wordt nog geverfd!

foto 18Toen mijn ouders weg waren ging ik aan de slag met het maken van de lunch. De rijstsalade met tonijn die jullie gisteren zagen in Super Healthy Sunday.

foto 19’s Middags kwamen de canvassen binnen die Tim had besteld, deze hangen nu boven de bank. Voor mij heel erg wennen omdat ze zo kleurrijk zijn, maar het staat best tof!

foto 20Deze foto appte een vriendinnetje mij, zijn we niet schattig? Ik ken haar sinds onze geboorte. Kunnen jullie raden welk van de twee ik ben?

sushi’s Avonds gingen we bij het nieuwe huis van onze vrienden kijken. Hun eerste koophuis! Vorige week maandag kregen zij de sleutel, dus ook zij zijn druk aan het klussen. Daarna gingen we sushi eten, altijd goed.

Zaterdag

foto 21We luidden het weekend in met in de file staan voor de vuilstort. De halve wereld werkt natuurlijk doordeweeks en daarom brengt iedereen op zaterdagochtend het grofvuil weg. Achja. Daarna naar Kwantum om restanten laminaat weg te brengen, GAMMA voor wat meuk en het oude huis om daar eens flink schoon te maken. Het huis is nu leeg en dus is het alleen nog een kwestie van goed schoonmaken voordat we de sleutel afgeven.

foto 22Thuis hingen we eindelijk de rolgordijnen voor het voorraam op, deze kwamen vrijdag pas binnen. Oogt direct een stuk meer aangekleed en huiselijker! Ook hingen we diverse andere dingen op die nog op de lijst stonden.

foto 23Terwijl Tim ’s avonds zijn kantoor inrichtte en weer wat dozen uitpakte ging ik nog even aan het werk, dat gaat natuurlijk ook gewoon door!

foto 24De rest van de avond namen we vrij. Filmpje kijken! We keken The Great Gatsby nog eens. Blijft een goede film.

foto 25Met uiteraard wat lekkers erbij, want dat hebben we nog niet genoeg gehad de laatste weken… Lol.

Zondag

foto 26We begonnen de zondag met een lekker ontbijtje. Danerolles, die had ik al een tijd niet meer gehad!

foto 27In het oude huis vond ik dat ik teveel kookboeken had, ik kon ze namelijk nergens meer kwijt. Nu heb ik ineens mega veel ruimte (over). Dan valt het best wel mee he? Kan nog best wat bij ;-)

foto 28Dino was een beetje uit zijn hum gisteren, hij wilde alleen maar snuggelen, kopjes geven en op schoot liggen. Normaal is ‘ie helemaal niet zo van het knuffelen. Op de foto lijkt het overigens een enorm (dikke) kat, is ‘ie niet. Zie een paar foto’s hierboven.

De rest van de dag waren we vooral veel heen en weer aan het rijden. Naar het oude huis om schoon te maken, naar oma om wat op te halen, even langs mijn ouders, boodschappen doen.. Het was wederom een zeer productieve dag cq. weekend.

Na afgelopen weekend zijn we zo goed als klaar met alles. Als alles goed gaat komt de eettafel deze week, deze hoeven we dan alleen nog te beitsen en dan is deze ook af. De vensterbank moet nog even een laagje verf krijgen en de rest van het werk hoopt Tim vandaag af te krijgen. Ook het oude huis is nagenoeg klaar om opgeleverd te worden, enkel het grofvuil moet nog worden opgehaald en het woongedeelte moet nog schoon worden gemaakt, maar dit gebeurt aankomende woensdag. Lekker, tijd om een hoofdstuk af te sluiten en een nieuwe definitief te openen.

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. Marloes says:

  Wat een leuke en uitgebreide diary! Je huisje ziet er erg leuk uit!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat schattig die laatste foto met Dino!

 3. Farah says:

  Super fijn een eigen kantoor!
  En die takken zijn inderdaad erg mooi :). Vrolijkt de boel gelijk op.

 4. Tessa says:

  Wat leuk !! Mag ik vragen wat er tussen de danerols zit? hihih

  1. Sabine Author says:

   Verschillende dingen haha. Chocopasta, kaas en kaas + salami ;)

 5. Susanne says:

  Jullie huisje begint steeds meer vorm te krijgen. En wel heel fijn én kleedkamer én een kantoor. Fijn dat het huis ook gelijk als thuis voelt. Succes de komende week met de laatste dingetjes!

 6. Klinkt als een leuk weekje! Je huis ziet er ook leuk uit!

 7. Hester says:

  Een eigen kantoor is echt ideaal lijkt me! Je katten blijven ook leuk, fijn dat ze de verhuizing zo goed opgepakt hebben.

 8. Hannah says:

  Leuke diary! Wat heerlijk dat het zo goed bevalt en dat jullie zo lekker opschieten met alles.

 9. Wat een leuk huis! Mag ik je vragen waar je de bloesemtak gevonden hebt?

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! Deze (het zijn er drie) heb ik bij Intratuin gekocht.

 10. Marije says:

  Susan was ook mijn mol vanaf het begin!

 11. Food Love and Happiness says:

  Wat een ruimte zeg, heerlijk! Ik ben juist kleiner gaan wonen, en ik kan je zeggen, dat is best een uitdaging (en ergens ook best fijn). Ziet er in ieder geval al leuk uit, en fijn zo’n eigen kantoor!

 12. Wat een leuke foto’s! Leuke blog heb je ;)

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel Dita!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close