Week van OMF 10/2017

En toen waren we alweer een week verder, tijd voor een nieuwe Week van OMF! Afgelopen week bracht ik gelukkig een stuk minder tijd in het ziekenhuis door dan de week ervoor, genoot ik van de eerste echte lentedagen en was ik voor mijn gevoel best actief. En dat is best lekker moet ik zeggen. Stiekem had ik verwacht dat ik me na een paar weken zwangerschapsverlof echt een keer zou gaan vervelen, maar niets blijkt minder waar te zijn. Ik geniet van het rustig aandoen maar houd mezelf ook lekker bezig waardoor de dagen alsnog voorbij vliegen, heerlijk!

foto1 1

Goedemorgen, ik start de week met een bakje amandelyoghurt van Abbott Kinney’s (niet mijn favoriet, ik vind de kokossmaak lekkerder!) met stoofpeertjes, granola en kokos.

foto2 1

Daarna ga ik boodschappen doen en spot ik Duo Pennotti Cookies & Cream. Die ging mee naar huis. Kijk hoe fijn dit eruit ziet, zo onaangetast.

foto3 1

Na het doen van de boodschappen was het tijd om schoon te maken. Moet zeggen dat ik het erg fijn vind dat ik dat nu wat meer kan verspreiden over de week.

foto4 1

En ineens realiseerde ik me dat ik de baby al sinds ’s ochtends vroeg niet meer had gevoeld. Nu maak ik me niet zo gauw zorgen, maar van de gynaecoloog moet ik bellen als ik minder leven voel op een dag (ivm hoge bloeddruk). Hop naar het ziekenhuis dus, aan de CTG. Gelukkig was alles in orde en had Tim gekookt toen ik na 3 uur weer thuiskwam.

foto5 1

Dinsdag heb ik een paar uur achter de laptop besteed. Ik had zo’n zin om te werken. De hele week wel eigenlijk, ik geloof niet dat er een dag zonder werk voorbij gegaan is. Was te verwachten ;)

foto6 1

Foodpost! Of nee, travelpost eerder. Van National Geographic kreeg ik hun nieuwste editie van National Geographic Traveler thuisgestuurd met daarin een special over culinaire reistips. Super leuk. Mijn wanderlust werd weer even flink aangewakkerd.

foto7 1

Na lang wikken en wegen en uitsluitend positieve ervaringen te hebben gehoord bestelde ik toch een babynestje voor onze man straks. Deze is van Done by Deer.

foto8 1

Ik had zin om te bakken maar niet zoveel in huis. In de voorraadkast stuitte ik op deze bakmix van Koopmans dus daar ging ik mee aan de slag.

foto9 1

Ook bestelde ik een robotstofzuiger. Met twee katten en een grote hond mag ik letterlijk iedere dag wel stofzuigen. Dat vind ik nu al irritant maar straks met baby lijkt het me helemaal dramatisch. Nu stofzuig ik zelf twee keer per week grondig en zet ik de andere dagen de robot aan het werk. I-de-aal.

foto10 1

Dino vond het maar een vaag apparaat. Die moest er wel even aan wennen, haha.

foto11 1

Resultaat van de bakmix. Super lekker deze appelcake met gezouten karamel. Ik denk wel dat ‘ie nog lekkerder kan dus ik ga zelf nog aan de slag met een homemade variant.

foto12 1

Avondeten voorbereiden, lekker kleurrijk!

foto13 1

En ’s avonds met een kop cappuccino en mijn e-Reader op de bank. Ik lees weer veel de laatste tijd, zo fijn.

foto14 1

Woensdag begon ik met een bloeddrukmeting bij de gynaecoloog. Zag er tot zover goed uit dus ik stond gauw weer buiten.

foto15 1

Thuis ging ik weer een paar uur aan het werk. De beste ideeën komen als je rust hebt merk ik, haha.

foto16 1

’s Middags reed ik met mijn schoonzusje naar Arnhem voor een bezoekje aan Primark!

foto17 1

En daarna lunchten we even bij Dudok. Ik ben gek op Dudok. Op de taartjes maar óók op de lunchkaart. Mijn Tuna Melt was zo lekker.

foto18 1

Bij Primark kocht ik niet heel veel. Een joggingpakje voor baby, wat dingen voor mezelf op de groei (krimp eigenlijk, haha) en deze toffe gympjes.

Donderdag begon ik wederom bij de gynaecoloog voor een routinecontrole. Alles tip top in orde op mijn hoge bloeddruk na. Nu is die gelukkig niet alarmerend hoog dus ik hoefde godzijdank niet lang te blijven en niet eerder terug te komen dan aanstaande woensdag.

foto19 1

Na het ziekenhuis deed ik even wat boodschapjes. Ik stuitte op Ferrero Rocher, omg zo lekker. Op Instagram gaf ik aan te twijfelen of ik ze zo zou opeten of zou gebruiken in een baksel. Ze hebben het uiteindelijk niet lang genoeg gered om verwerkt te kunnen worden, haha. #sorrynotsorry

foto20 1

Deze repen kreeg ik een poosje geleden van Eat Natural. Ik ben normaal niet zo dol op dit soort repen maar deze vond ik erg lekker.

foto21 1

En weer een paar uur aan het werk…

foto22 1

Lunchen deed ik donderdag met een kom broccoli-courgettesoep en tosti’s van speltpita’s met truffelmayonaise, Belegen kaas en zongedroogde tomaatjes. Jum jum.

foto23 1

Aan het eind van de middag hing ik met voldoende leesvoer op de bank…

foto24 1

… terwijl Vivian naar Amsterdam ging voor een workshop met de winnares van Heel Holland Bakt! Vertelt ze binnenkort meer over.

foto25 1

Eeuwig enthousiaste Senna als ze doorheeft dat we gaan lopen. Prethoofd.

foto26 1

Na een paar dagen regen was het vrijdag EINDELIJK zonnig. Ik word zó gelukkig van opstaan met het zonnetje. Mijn ontbijtje was dus ook lekker lenteproof: sojayoghurt met muesli, een schepje jam, kiwi en mineola.

foto27 1

Hoewel het op ’t scherm bijna niet te zien is keek ik via YouTube de announcement van workout 17.3 van de CrossFit Open terug.

foto28 1

Lente-outfit aan en gaan met die banaan. Ik ging een heel stuk lopen met Senna.

foto29 1

Zo fijn dat dit achter ons huis ligt. Het is hier in de buurt echt heerlijk wandelen als het zulk mooi weer is. De afstand viel overigens mee vrijdagmiddag, maar door mijn langzame gewaggel duurt het allemaal wat langer haha.

foto30

Van Joolz lag er een cadeautje in de bus: twee nieuwe essentials. Een babynestje en dekentje in een prachtig donkerblauwe kleur. Fijn en zo mooi!

foto31

’s Middags kreeg ik het op mijn heupen (ik geef de schuld aan het mooie weer) en moest en zou de tuintafel worden geschrobd. Die was echt te verweerd.

foto32

Tadaaaaa! Wat een sopje met vloeibare zeep en soda en een grove borstel al niet kan doen he.

foto33

Zaterdag maakte ik bizar weinig foto’s terwijl we best veel hebben gedaan. Terwijl Tim ’s ochtends trainde deed ik het huishouden. Daarna gingen we langs oma, lieten we een huissleutel bijmaken en reden we door naar de markt. Bij de slager kreeg ik een chocolade ei, omdat ik zoveel lekker vlees moet missen de laatste maanden haha. Lief!

foto34

’s Middags kwam een oude vriendin van Tim op de thee en daarna dook ik lekker op de bank met boek. Mijn zaterdag begon vanwege niet meer kunnen slapen al om 05.00 uur ’s ochtends dus ik was behoorlijk moe.

foto35

’s Avonds hing ik ook lekker op de bank. Ik keek weer een paar afleveringen van How to get away with murder S02 (ik ben door The Blacklist heen, meh!) en dronk deze 0,0 Ice Tea Perzik Radler. Lekker wel maar in de verste verte geen bier natuurlijk.

foto36

In de nacht van zaterdag op zondag sliep ik gelukkig een stúk beter en werd ik om half 9 uitgerust wakker. We deden het huishouden en daarna kookte ik vast een deel van het avondeten zodat ik dit ’s avonds alleen maar hoefde op te warmen.

foto37

De rest van de middag besteedde ik heerlijk in de zon in onze tuin. We hebben vrijwel de hele dag de zon in onze tuin staan en het is nagenoeg windstil. Al vroeg in het jaar voelt het bij ons dus aan als zomer, zalig!

foto38

Dino vond het ook wel prima buiten.

’s Middags heb ik nog wat gewerkt en ’s avonds lekker op de bank gehangen. Het was een fijne zondag!

Dan gaan we nu volgens de papieren mijn laatste zwangerschapsweek in. Over precies 8 dagen ben ik uitgerekend, morgen over een week dus. Waaaa! Ik durf niet meer te zeggen of ik die dag ga halen of niet. Ergens had ik verwacht dat baby er allang zou zijn maar blijkbaar heeft hij het nog veel te fijn in mijn buik. We gaan het dus zien. Aankomende week belooft een fijne lenteweek te worden dus daar ga ik in ieder geval van genieten en verder ga ik ook aan de slag met een leuke Paascampagne voor OMF. Zin in!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Wat een heerlijke week! En ik word zo blij van een perfecte nieuwe pot duo pennotti!

  2. Margot says:

    Het ziet eruit als een heerlijk weekje! Ik twijfel ook over zo’n babynestje dus ik ben heel benieuwd wat jij ervan gaat vinden!

  3. Britt says:

    Het was zulk lekker weer afgelopen week, heerlijk! En zo’n nieuwe ‘schone’ pot, instant happy feelings hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close