Week van OMF #26

Gooooood day! Missed me? Jullie hebben even drie weken zonder Week van OMF moeten doen maar met een perstrip en een korte vakantie waarin ik letterlijk niets heb gedaan, is het niet zo heel handig om een weekoverzicht te maken. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het best even lekker vond om niet overal een foto van te ‘moeten’ maken. Ik heb mijn telefoon een stuk minder aangeraakt dan normaal in de afgelopen weken en soms is dat best lekker. Maar goed, de komende weken ben ik er gewoon weer hoor! Over precies 7 weken zit ik met mijn billen in Italië dus tot die tijd plaats ik iedere maandagmiddag weer een nieuwe Week van OMF. Ik merk namelijk dat jullie dat toch wel erg leuk vinden om te lezen. Snap ik, zo’n kijkje achter de schermen is ook heel erg leuk. Na bijna twee weken afwezigheid thuis was het afgelopen week weer tijd om flink te knallen. Er staan een boel dingen op de planning dus het was hoognodig om vooruit te kijken naar de komende weken en maanden en om weer lekker veel in de keuken te staan. Afgelopen week was bovendien ook een week met veel foodpost. Ik gok dat dit zo langzaamaan minder gaat worden aangezien juli en augustus vaak wat rustiger zijn, maar in de laatste week van juni kwam er volop nieuws binnen. Kijk je mee?

foto1

Ik hield maandag nog een semi vrije dag. Na onze barbecue die we vorige week organiseerden voor vrienden en een week vakantie was het huis nodig aan een opruimbeurt toe. Daarnaast waren ook de koelkast en vriezer flink leeg, dus tijd om boodschappen te doen!

foto2

Van een PR bureau kreeg ik de Arab foodybox thuisgestuurd. Ik kom om in de foodspullen maar dit vond ik allemaal wel onwijs leuk. Ik ben totaal niet thuis in de Arabische keuken, dus verrast worden met echte Arabische producten is onwijs leuk. De harissapasta heb ik inmiddels al een keer gebruikt en de tomatencouscous gebruik ik deze week denk ik voor een salade. Vivian heeft ook wat producten mee naar huis genomen (onder andere de dadels), dus wellicht zien jullie daar ook nog wel wat van voorbij komen. Gelukkig zat er een klein receptenboekje bij het pakket, dan heb ik een beetje houvast.

foto3

Eeeen nóg meer foodpost. Een fles wijn van PLUS, zij zijn uitgeroepen tot wijnsupermarkt van het jaar. Ons drankenrek neemt buitenproportionele afmetingen aan, echt schandalig.

foto4

Hoewel het nog even duurt ga ik het liefst goed voorbereid en zonder stress op vakantie. En dit houdt in dat de site klaar moet staan op de dagen dat ik weg ben. Tijd om alvast te plannen, dan kan ik hier de komende weken zonder al teveel druk aan werken. Mocht je me trouwens willen volgen op Snapchat: ohmyfoodnessnl is de naam.

foto5

Dit had ik al lang niet gegeten, jumm!

foto6

Tussendoor ging ik ook druk aan de slag voor het tweede kookboek! Hij komt pas in het voorjaar van 2017 uit maar we zijn er al druk mee bezig. Er moeten 60 recepten worden geschreven dus hup, aan de slag.

foto7

Hoe tof is deze homepage takeover die ik tegenkwam op OMF afgelopen week. Finding Dory!

foto8

Woensdagochtend had ik een date bij de kapper. Ik roep al zeker vijf weken dat ik er weer heen moet, maar het kwam er gewoon niet van. Kappersessies duren bij mij (in verband met het kleuren) zo’n 3,5 uur en dat kan ik gewoon niet makkelijk vrijmaken. Nu moest ik echt van mezelf want mijn haar zag er niet meer uit. Boek mee en gaan met die banaan.

foto9

Foodpost van Verkade! Zij lanceerden afgelopen week hun glutenvrije Oaties koekjes. Vooral die met chocolade lijkt me heel erg lekker. Ik heb nog niet geproefd (in verband met de OMF Fit Challenge), dus hopelijk blijven ze nog even goed.

foto10

Dit vind ik dus zó leuk! In de vijver achter ons huis zwemmen aardig wat eendjes en soms ook zwanen, en de zwanen hebben hun kuikens bij zich. Zo schattig.

foto11

Kleurrijk specerijenmengsel om bloemkool mee te roosteren. Was erg lekker trouwens, zoals je gisteren al hebt kunnen lezen. Recept volgt dus.

foto12

Note to self: ik moet hier écht een beter systeem voor verzinnen. Mijn hemel wat een troep.

foto13

Donderdag was het tijd om te filmen, mijn ingeplande video’s waren namelijk op.

foto14

Ik maakte deze héérlijke Pangsit Goreng. Zo gevaarlijk want ik kan hiervan blijven eten, maar ze liggen veilig in de vriezer. De video staat nu al op YouTube, morgen komt ‘ie hier online.

foto15

Bij filmen hoort ook het editen, uiteraard!

foto16

Jaaaaa, eindelijk is onze nieuwe salontafel er! We hebben hem op maat laten maken bij Jorg Steigerhout en hierdoor had de tafel een levertijd van 8 – 9 weken. Maar eindelijk is ‘ie er dan. We twijfelen nog een beetje of we hem willen lakken of beitsen, maar ik neig er meer naar om onze eettafel op te schuren en lichter te lakken. In ieder geval zijn we met de salontafel heel blij. Lekker groot is ‘ie, maar dat past goed in onze woonkamer.

foto17

FAAL! Ook hier mislukt wel eens iets zoals je ziet.

foto18

Aan het begin van mijn vakantie was ik in dit boek begonnen, maar eenmaal thuis had ik hem nog niet uit. Donderdagavond las ik eindelijk het laatste hoofdstuk en mijn hemel, ik heb zelden zó’n goed boek gelezen. Toegegeven, ik moest door zeker de eerste 150 pagina’s heen worstelen want het begin van het boek leest echt niet lekker als je het mij vraagt, maar daarna wil je hem niet meer wegleggen.

foto19

Vrijdagochtend: shootdag voor het boek met Vivian! Het huis was dus weer een heerlijke chaos.

foto20

Er kwam weer foodpost binnen: een kilo pindakaas van Calvé in een toffe zak, samen met een pindaplantje.

foto21

En twee emmertjes stoofpeertjes. Poeh, dit doet me toch iets teveel aan de herfst en winter denken hoor. Ik weet dat het weer daar ook naar is maar zullen we met z’n allen die zomer gewoon afdwingen?

foto22

Voordat ik ’s middags ging trainen flanste ik even een hele snelle salade in elkaar. IJsbergsla met gerookte zalm, avocado en een eitje. Mijn OMF Fit Challenge artikel ging die middag live en ik startte ook officieel met de challenge door voorafgaand aan mijn vrijdagtraining een vet- en omvangmeting te hebben. Let’s do this!

foto23

Zaterdagochtend kocht ik op de markt de allerlaatste pioenrozen van dit jaar. Het seizoen is alweer voorbij.. Meh!

foto24

Hallo Dino, wat lig je er lekker ongegeneerd bij.

Ik hoefde voor het eerst dit weekend in maanden helemaal niets, dus ik heb op zaterdag een marathon Masterchef Australia gehouden zodat ik weer bij zou zijn. Ik keek een paar afleveringen Orange is the New Black en ik werkte een beetje omdat ik in een fijne flow zat.

Aankomende week is vrij rustig, ik hoop lekker veel werk te kunnen verzetten thuis. Wel train ik deze week drie keer bij Tobias en hoop ik ook nog een keer te kunnen CrossFitten. Woensdagochtend heb ik opnames voor een leuke campagne aan de andere kant van het land en donderdag is boekdag! Dan staan er weer een aantal recepten op de planning om te schieten met Vivian.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Lianne says:

  Lekker weekje gehad! Ben best benieuwd aan het worden naar je boek :). En wat is je salontafel gaaf, de kleur van het hout is mooi.

 2. Yvonne says:

  Altijd leuk, zo’n kijkje achter de schermen!
  Heb je veel kruiden en specerijen dubbel?
  Misschien kun je dan van die wat grotere kruidenpotjes kopen en het daarin over ‘gieten’.

  1. Sabine Author says:

   Ik heb zowaar niet zo heel veel dubbele specerijen. Maar ik zat er inderdaad ook al aan te denken om aparte kruidenpotjes te kopen die ik kan labelen. Zorgt ook voor iets meer eenheid in de kast want dit is echt dramatisch.

 3. Dorien says:

  Leuk zo’n verslag van de week! Is die tafel van Jorg? Ze hebben daar zulke leuke meubels!!

  1. Sabine Author says:

   Ja, tof he!

 4. Leuk weer een weekoverzicht! :-) Tip voor je kruiden; ik heb 3 dozen bij de Hema gekocht. Er zit een deksel met magneet strip aan de zijkant en de doos is 9cm hoog. Hier passen perfect alle potjes kruiden in én je kunt stapelen. Bovenaan degene die je nagenoeg dagelijks gebruikt, en daaronder de rest. Onwijs makkelijk en heel erg opgeruimd. Plus, je kan meer kwijt! ;-)

  1. Sabine Author says:

   Goede tip, ik ga daar eens naar kijken.

 5. Leonie says:

  Via wat kijk jij eigenlijk Masterchef AU? En hoe was het om George laatst te ontmoeten??

  1. Sabine Author says:

   Als illegale downloader, haha. En George ontmoeten was zo gaaf! Ik voelde me toch wel een beetje fangirl hoor.

 6. ik vindt je ‘gefaalde’ broodjes (dacht ik dat het zijn?) er anders wel erg lekker uitzien ;-) Waren ze van smaak ook niet goed dan ?

  1. Sabine Author says:

   Haha nee, het waren geen broodjes helaas. Als broodjes hadden ze er nog best ok uitgezien. Smaak was ok, maar nog lang niet gaar. Poging erna lukte gelukkig wel!

 7. Florence Vlogt says:

  Leuk dat je weer terug bent. Ben benieuwd naar de video morgen! :)
  Xx

 8. MARIJKE says:

  Hele leuke foto’s en wat een fantastisch nieuws, er komt nog een boek! Woohooo!

 9. Tanja says:

  Wat een “lekker”weekje :-) En ik zei het al eerder, ik zou alleen al foodblogster willen zijn om alle lekkere dingen die je thuis gestuurd krijgt ;-) Wat een prachtige tafel,ik zou hem niet lakken om de kleur! En als je mislukte dingen geen broodjes waren, wat had het dan moeten worden? Zijn die pakketjes voor een pindaplantje ook te koop? 1 kilo potten pindakaas zou hier ook wat zijn, mijn lief op zijn brood en ik maak vaak satésaus. Wat de kruiden betreft, ik liet mijn lief schappen ophangen en daarop staan ze soort bij soort, Italiaanse, Indische, Hollandse etc. Ze moeten eigenlijk donker staan maar die heel snel opgaan zet ik vooraan. Ook heb ik zo een schap met verschillende olie en azijnsoorten In mooie donkere flesjes. In mijn keuken is ook ieder plekje van de wand benut.

 10. Daniëlle says:

  Leuk om weer een weekoverzicht te zien! Haha die rommel in het kruidenkastje is zo herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close