Week van OMF #41-2021

Zo jongens, dat was me het weekje wel. Mijn werkagende ontplofte van de hoeveelheid to do’s en dat heeft geresulteerd in een paar lange werkdagen waaronder ook ’s avonds doorwerken. Daarnaast rondde ik ook het theoretische stuk van een studievak af dus al met al was het een week waar ik echt even van bij moest komen dit weekend.

Maandag

De werkweek startte al met een vliegende start. Om 8.30u bracht ik Vic naar school en om 9.30u moest ik in de auto zitten naar Amsterdam. In dat uurtje ertussen moest ik boodschappen doen en de nodige voorbereidingen treffen voor opnames later de dag. In verband met ons tripje naar Dublin had ik daar nog niet eerder kans voor gehad namelijk.

Maar het is gelukt! Ik reed op tijd richting boekhandel Scheltema in Amsterdam waar we een video schoten met daarin een recept uit mijn nieuwe boek. De video komt volgende maand tijdens de kookboekenweek online!

Het regende op kantoor ook nieuwe kookboeken. De eerste is de nieuwste van Ottolenghi: Test Kitchen. Ik heb nog geen tijd gehad om erin te bladeren maar het is ongetwijfeld een fijne.

Ook kwam er een pakketje binnen van Lowlander Bier met een DIY-pakket voor geurstokjes; zó geinig. Dit ter ere van hun Winter I.P.A.

’s Avonds weer aan de studie. Ik had nog twee hoofdstukken om samen te vatten deze week en dat is gelukt. Nu rest mij alleen het leren voor het examen nog.

Dinsdag

Dinsdag was ik vooral bezig met deadlines halen en een aantal gerechten koken. Op kantoor maakte ik alleen deze foto, een behind the scenes bij het schieten van een campagnefoto.

Thuis lag er foodpost op mij te wachten: smoothies van Smooth Monkey die gemaakt worden met kokoswater. Hierdoor bevatten ze minder suiker. Ik heb ze nog niet geproefd, maar ze liggen klaar in de koelkast.

Na het ophalen van Vic eeeeven 5 minuten zitten. Daarna moest ik namelijk met hem naar de kapper om vervolgens direct Cody op te halen bij de gastouder.

Omdat mijn to-dolijst bij lange na nog niet af was, spendeerde ik de hele dinsdagavond er verder aan.

Woensdag

Woensdag was mamadag! Een volgend bezoekje aan de kapper maar deze keer met Cody. Die veel te hyper was om stil te staan voor een goede foto.

Maar daarna toch even wilde knuffelen waardoor ik een momentje pakte haha.

Vaste prik op woensdag: uitgebreid lunchen met lekkere broodjes. Deze keer had ik Brabantse worstelbroodjes en witte bolletjes van de bakker. Heerlijk deze traditie.

De nieuwe Santé verscheen afgelopen week en ik sta erin met een zeer uitgebreid interview. Hier een kleine sneak peek van een openhartig stukje. Sowieso is het hele interview vrij uitgebreid en openhartig. Super tof dat ik dit mocht doen.

Woensdagavond aan de bak mar weer! Nog drie vakken om af te ronden en dan zit het eerste jaar er alweer op. De tijd vliegt echt.

Donderdag

Boek nummer twee dat op mijn deurmat lag afgelopen week: de nieuwste van Pauline en Annika. Zó mooi geworden.

En deze kreeg ik toegestuurd van Annemiek van Keukenliefde. Ook zo’n leuk boek en heel bruikbaar voor gezinnen met kinderen. Ik ga er gauw iets uit maken.

Ik had een computerdag gepland afgelopen donderdag, maar kon het niet laten om even iets in de oven te schuiven. Ik maakte dinsdag notenvrij spijs en wilde even kijken hoe dat samen zou gaan met gevulde speculaas. Spoiler alert: heerlijk. Het recept voor de spijs komt in november online.

Mijn werkplanning is zelden zó vol geweest. Er bleven maar to-do’s bijkomen.

Fumado Club stuurde me een nieuwe box met hun gedroogd vlees op. Het bedrijfje zit in Portugal en ze exporteren authentiek Portugees gedroogd vlees. Dit was hun Oak Smoked Box met heerlijke gedroogde worsten.

Met name de chorizo van wild zwijn was echt waanzinnig lekker.

Nog meer post. Zo achteraf bekeken kwam er behoorlijk wat foodpost binnen deze week! Deze keer van Soof met nieuwe limonadesiropen.

En de allereerste adventskalender lag op de mat! Van Tony’s Chocolonely. Je kunt je voorstellen waar Vic naar uitkijkt, hahaha.

’s Avonds nam ik de tijd om eindelijk even Expeditie Robinson terug te kijken van afgelopen zondag.

Vrijdag

Normaal gesproken studeer ik de hele vrijdag, maar vanwege werkdrukte kwam ik daar niet aan toe. Ik begon de dag wel vanuit huis.

Want ik wachtte op een taartlevering waar ik campagnefoto’s voor moest schieten. Gelukkig werden de taarten héél op tijd bezorgd!

Daarna op naar kantoor waar ik voor een shoot heel wat uit de kast trok. Met name twee confetti-kanonnen haha.

Van de collega’s van Tim kreeg ik een doosje met heeeeeerlijke bonbons als bedankje voor het uitlenen van mijn camera. Zo lief!

Ook fijn: het zonlicht dat aan het einde van de middag nog even naar binnen schijnt op kantoor.

Ik had Vic ballonnen beloofd dus die moesten mee naar huis.

Kunstwerk!

En ballon nummer 1 knapte al vrij snel.

’s Avonds dook ik lekker op de bank terwijl de jongens in bed lagen. Ik keek nieuwe afleveringen van YOU!

En maakte deze te gekke foto in het donker ’s avonds toen ik Senna uit liet. De maan en sterren schenen zo fel.

Weekend

Ik was vrijdag en zaterdag een groot deel van de dag alleen met de jongens want Tim was met een vriend naar een beurs in Duitsland. We begonnen de dag rustig en zij keken tv/aten fruit terwijl ik het huishouden deed.

Daarna gingen we lekker naar buiten! Het was zulk mooi herfstweer.

Ik besloot naar de Kroondomeinen te rijden…

En met de jongens naar het hertenkamp te gaan. Dat vonden ze erg gaaf, maar ook een beetje spannend.

Gisterochtend reed (of fietste deze keer) ik wederom naar de Kroondomeinen maar dan voor een wandeling met mijn moeder, voor het eerst in lange tijd. Was zo fijn!

In de middag reden we naar Ken en Annemie voor een date.

Gelukkig heb ik aankomende week om bij te komen. Zoals je gisteren in het eetoverzicht al hebt kunnen lezen gaan we namelijk een midweekje naar Zeeland. We kunnen vanmiddag aan het einde van de middag pas in ons huisje dus we vertrekken ergens na de lunch. Vrijdag komen we weer terug maar eerst even een paar dagen genieten van het zwembad, de speeltuin en het strand. HEERLIJK.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close