Week van OMF #41-2021

Zo jongens, dat was me het weekje wel. Mijn werkagende ontplofte van de hoeveelheid to do’s en dat heeft geresulteerd in een paar lange werkdagen waaronder ook ’s avonds doorwerken. Daarnaast rondde ik ook het theoretische stuk van een studievak af dus al met al was het een week waar ik echt even van bij moest komen dit weekend.

IMG 4777

Maandag

De werkweek startte al met een vliegende start. Om 8.30u bracht ik Vic naar school en om 9.30u moest ik in de auto zitten naar Amsterdam. In dat uurtje ertussen moest ik boodschappen doen en de nodige voorbereidingen treffen voor opnames later de dag. In verband met ons tripje naar Dublin had ik daar nog niet eerder kans voor gehad namelijk.

IMG 4781

Maar het is gelukt! Ik reed op tijd richting boekhandel Scheltema in Amsterdam waar we een video schoten met daarin een recept uit mijn nieuwe boek. De video komt volgende maand tijdens de kookboekenweek online!

IMG 4784

Het regende op kantoor ook nieuwe kookboeken. De eerste is de nieuwste van Ottolenghi: Test Kitchen. Ik heb nog geen tijd gehad om erin te bladeren maar het is ongetwijfeld een fijne.

IMG 4785

Ook kwam er een pakketje binnen van Lowlander Bier met een DIY-pakket voor geurstokjes; zó geinig. Dit ter ere van hun Winter I.P.A.

IMG 4787

’s Avonds weer aan de studie. Ik had nog twee hoofdstukken om samen te vatten deze week en dat is gelukt. Nu rest mij alleen het leren voor het examen nog.

IMG 4794

Dinsdag

Dinsdag was ik vooral bezig met deadlines halen en een aantal gerechten koken. Op kantoor maakte ik alleen deze foto, een behind the scenes bij het schieten van een campagnefoto.

IMG 4795

Thuis lag er foodpost op mij te wachten: smoothies van Smooth Monkey die gemaakt worden met kokoswater. Hierdoor bevatten ze minder suiker. Ik heb ze nog niet geproefd, maar ze liggen klaar in de koelkast.

IMG 4797

Na het ophalen van Vic eeeeven 5 minuten zitten. Daarna moest ik namelijk met hem naar de kapper om vervolgens direct Cody op te halen bij de gastouder.

IMG 4814

Omdat mijn to-dolijst bij lange na nog niet af was, spendeerde ik de hele dinsdagavond er verder aan.

IMG 4819

Woensdag

Woensdag was mamadag! Een volgend bezoekje aan de kapper maar deze keer met Cody. Die veel te hyper was om stil te staan voor een goede foto.

D58A45B1 FCBA 4CB1 8FD1 762BEFBAD29F

Maar daarna toch even wilde knuffelen waardoor ik een momentje pakte haha.

IMG 4828

Vaste prik op woensdag: uitgebreid lunchen met lekkere broodjes. Deze keer had ik Brabantse worstelbroodjes en witte bolletjes van de bakker. Heerlijk deze traditie.

IMG 4845

De nieuwe Santé verscheen afgelopen week en ik sta erin met een zeer uitgebreid interview. Hier een kleine sneak peek van een openhartig stukje. Sowieso is het hele interview vrij uitgebreid en openhartig. Super tof dat ik dit mocht doen.

IMG 4849

Woensdagavond aan de bak mar weer! Nog drie vakken om af te ronden en dan zit het eerste jaar er alweer op. De tijd vliegt echt.

IMG 4854

Donderdag

Boek nummer twee dat op mijn deurmat lag afgelopen week: de nieuwste van Pauline en Annika. Zó mooi geworden.

IMG 4855

En deze kreeg ik toegestuurd van Annemiek van Keukenliefde. Ook zo’n leuk boek en heel bruikbaar voor gezinnen met kinderen. Ik ga er gauw iets uit maken.

IMG 4856

Ik had een computerdag gepland afgelopen donderdag, maar kon het niet laten om even iets in de oven te schuiven. Ik maakte dinsdag notenvrij spijs en wilde even kijken hoe dat samen zou gaan met gevulde speculaas. Spoiler alert: heerlijk. Het recept voor de spijs komt in november online.

IMG 4858

Mijn werkplanning is zelden zó vol geweest. Er bleven maar to-do’s bijkomen.

IMG 4860

Fumado Club stuurde me een nieuwe box met hun gedroogd vlees op. Het bedrijfje zit in Portugal en ze exporteren authentiek Portugees gedroogd vlees. Dit was hun Oak Smoked Box met heerlijke gedroogde worsten.

IMG 4864

Met name de chorizo van wild zwijn was echt waanzinnig lekker.

IMG 4862

Nog meer post. Zo achteraf bekeken kwam er behoorlijk wat foodpost binnen deze week! Deze keer van Soof met nieuwe limonadesiropen.

IMG 4863

En de allereerste adventskalender lag op de mat! Van Tony’s Chocolonely. Je kunt je voorstellen waar Vic naar uitkijkt, hahaha.

IMG 4866

’s Avonds nam ik de tijd om eindelijk even Expeditie Robinson terug te kijken van afgelopen zondag.

IMG 4867

Vrijdag

Normaal gesproken studeer ik de hele vrijdag, maar vanwege werkdrukte kwam ik daar niet aan toe. Ik begon de dag wel vanuit huis.

IMG 4868

Want ik wachtte op een taartlevering waar ik campagnefoto’s voor moest schieten. Gelukkig werden de taarten héél op tijd bezorgd!

IMG 4873

Daarna op naar kantoor waar ik voor een shoot heel wat uit de kast trok. Met name twee confetti-kanonnen haha.

IMG 4881

Van de collega’s van Tim kreeg ik een doosje met heeeeeerlijke bonbons als bedankje voor het uitlenen van mijn camera. Zo lief!

IMG 4885

Ook fijn: het zonlicht dat aan het einde van de middag nog even naar binnen schijnt op kantoor.

IMG 4886

Ik had Vic ballonnen beloofd dus die moesten mee naar huis.

IMG 4887

Kunstwerk!

IMG 4891

En ballon nummer 1 knapte al vrij snel.

IMG 4897

’s Avonds dook ik lekker op de bank terwijl de jongens in bed lagen. Ik keek nieuwe afleveringen van YOU!

IMG 4898

En maakte deze te gekke foto in het donker ’s avonds toen ik Senna uit liet. De maan en sterren schenen zo fel.

IMG 4906

Weekend

Ik was vrijdag en zaterdag een groot deel van de dag alleen met de jongens want Tim was met een vriend naar een beurs in Duitsland. We begonnen de dag rustig en zij keken tv/aten fruit terwijl ik het huishouden deed.

IMG 4908

Daarna gingen we lekker naar buiten! Het was zulk mooi herfstweer.

IMG 4910

Ik besloot naar de Kroondomeinen te rijden…

IMG 4914

En met de jongens naar het hertenkamp te gaan. Dat vonden ze erg gaaf, maar ook een beetje spannend.

IMG 4931

Gisterochtend reed (of fietste deze keer) ik wederom naar de Kroondomeinen maar dan voor een wandeling met mijn moeder, voor het eerst in lange tijd. Was zo fijn!

IMG 4933

In de middag reden we naar Ken en Annemie voor een date.

Gelukkig heb ik aankomende week om bij te komen. Zoals je gisteren in het eetoverzicht al hebt kunnen lezen gaan we namelijk een midweekje naar Zeeland. We kunnen vanmiddag aan het einde van de middag pas in ons huisje dus we vertrekken ergens na de lunch. Vrijdag komen we weer terug maar eerst even een paar dagen genieten van het zwembad, de speeltuin en het strand. HEERLIJK.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close