Viv’s Eetoverzicht #41-2021

Het was een lekker divers weekje en die begon ik vorige week zondag met een heerlijke hap buiten de deur. Sushi. Eens in de zoveel tijd moet er wat mij betreft gewoon even ergens lekkere sushi gegeten worden. Niet te vaak, want dan kan het me een beetje tegen gaan staan. Maar áls ik dan sushi ga eten, dan geniet ik er iedere keer weer zo van. Voor de rest van de week maakte ik nog drie gerechten van HelloFresh op en volgens mij zei ik het vorige week al; dat werkt dus niet voor mij. Zo’n box. Ik kan dan wel boodschappen doen voor (ongeveer) de hele week, maar dan vind ik het fijn om nog wel te zien wanneer ik wat maak (daar hou ik ook rekening mee). En met die zakken met ingrediënten al in huis van HF, merk ik gewoon dat ik minder vrijheid heb. “Want die kip is maar tot morgen goed, en die vis tot vandaag dus dat moet eerst gegeten worden.” Mwah.. ik zal het niet snel nog eens doen. Scheelt, want gelukkig heb ik altijd best wel veel inspiratie om te bedenken wat we gaan eten. Ook al is het een simpele hap waarvoor ik al veel in huis heb; we fixen altijd wel wat lekkers. Voor de rest van de week was het weer lekker kokkerellen, en dat wat we gisteren aten was best lekker, maar maak ik niet nog een keer.

Eetoverzicht Vivian week41 1

Zondag

Sushi! Met rode biet zoals je ziet. Ik at samen met een vriendin bij Trinibra. Mijn favoriete restaurant voor sushi hier in Deventer. Klein, gezellig en héél lekker. We kozen voor het 4-gangenmenu van de chef: we hadden geen idee wat we zouden krijgen.

Eetoverzicht Vivian week41 2

Ja, weer een lekkere ronde. Tipje; leg een stuk sushi met pittige kruiden bovenop, nóóit met die bovenkant op je tong. Tenzij je in de fik wil staan. Zoals ik.

Eetoverzicht Vivian week41 3

Dit was de lekkerste ronde vond ik, met wasabimayonaise.

Eetoverzicht Vivian week41 4

En de laatste. Gelukkig maar want het laatste stukje moest ik erin proppen. Was heerlijk! En meer dan genoeg voor twee personen.

Eetoverzicht Vivian week41 5

Maandag

Aan de slag dus met een HelloFresh gerecht. Ik was geen fan van dit gerecht. Het was gebakken kip, in champignonsaus met salade erbij. En aardappeltjes uit de oven. Ik was er erg lang mee bezig en het viel me gewoon een beetje tegen.

Eetoverzicht Vivian week41 6

Dinsdag

Deze smaakte ons erg goed. Jasmijnrijst met broccoli en gebakken garnalen. En een dressing en marinade van o.a. sojasaus en gember.

Eetoverzicht Vivian week41 7

Woensdag

En de laatste uit de doos met gerechten. Een Griekse salade met parelcouscous en kippendij. Ik hou erg van kippendij dus dat zat in ieder geval wel goed. Er zat feta bij en ik vind dat vaak wat heftig van smaak, ik kies dan liever voor witte kaas. Maar, dat is maar net wat je lekker vindt natuurlijk. Prima maaltje!

Eetoverzicht Vivian week41 8

Donderdag

Ja! Hier was het zo tijd voor! Ik had het koud gehad, de hele dag. En dan is boerenkool zó welkom. Boerenkool met een klein beetje ketjap opgebakken, met gebakken ui, worst en ketchup.

Eetoverzicht Vivian week41 9

Vrijdag

En hachee. Daar vond ik het dus ook hartstikke tijd voor. Ik zette vrijdagmiddag de slowcooker aan met dit vleesgerecht en toen het bijna klaar was aan het begin van de avond, bakte ik er wat ovenfriet bij.

Eetoverzicht Vivian week41 10

Zaterdag

Ik wilde al langer eens buikspek bereiden en vond online een recept dat me wel aansprak. Ik moest er nog even voor langs de toko (dat doe ik altijd gráág joh) en haalde vlees bij de biologische slager vlakbij ons huis. Kom daar nooit maar voor een gerecht zoals dit wil ik altijd graag goed vlees. De pan met vlees moest nog twee uur in de oven en toen dat bijna klaar was maakte ik de saus erbij, en stoomde ik de bao’s. Het was wel lekker, maar het is niet mijn soort recept. Ik vond het teveel venkel en teveel anijs. Te kruidig maar dan met kruiden die mij iets minder aanspreken in zo’n gerecht. Manier van bereiden is wel voor herhaling vatbaar, maar dan met andere ingrediënten :-) Leuk uitprobeersel in ieder geval.

Vandaag duiken we de koelkast in en ik denk dat het restjes gaan worden. Er is nog wel wat over namelijk. Mocht dat niet het geval zijn dan kan het zomaar eens zijn dat ik vanavond risotto maak.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close