Sab’s Eetoverzicht #41-2021

Het was zowaar een hele normale eetweek voor ons! Op de een of andere manier voelt dat als een eeuwigheid geleden. We begonnen de eetweek dan wel op zondagavond om 22:45u met een borrelschaaltje, maar de rest van de week verliep relatief normaal. Ik at drie dagen alleen met de kindjes omdat Tim niet of pas laat thuis was, dus op die dagen heb ik bewust voor écht makkelijke gerechten gekozen die zo klaar zijn. Ook stond het eerste stamppotje van het najaar op tafel.

zondag 2

Zondag

Zoals ik al zei begonnen we de eetweek met een borrelschaal. Tim en ik vlogen vanuit Dublin rond etenstijd naar huis en hadden geen tijd om normaal te eten. We hebben er nog over nagedacht om nog wat te eten te bestellen, maar uiteindelijk waren we ook daarvoor te laat weg. Terwijl ik de spullen opruimde, flanste Tim een borrelschaaltje in elkaar die we pas om 22:45u op bed opaten terwijl we een film afkeken die we waren begonnen. Erg veel trek had ik niet meer, dus dit was prima zo.

maandag 2

Maandag

Voor maandag was het even bij elkaar rapen wat we hadden en uiteindelijk werd het, zoals zo vaak – haha, pasta. Met veel groenten en zalm, dit lag allemaal nog in de vriezer. Erbij een klein schaaltje nacho’s. Grappig verhaal: ik kocht dit schaaltje ’s ochtends in de supermarkt maar puur vanwege het zakje geraspte cheddar dat erbij zat. Die had ik namelijk nodig voor opnames die maandag plaatsvonden, maar de supermarkt waar ik was verkocht geen normale cheddar of reeds-geraspte cheddar. Wel zag ik het dus zitten bij de nacho’s dus hup, dan maar de hele schaal mee naar huis, hahaha. Tot grote tevredenheid van de kindjes zette ik hetgeen wat nog over was van de nacho’s erbij op tafel.

dinsdag 2

Dinsdag

Nog een keertje pasta op dinsdag. Ik moest dinsdag op kantoor aan de slag met een campagne en daarvoor maakte ik spaghetti met spinaziepesto, gegrilde tomaatjes en burrata. Dit ging uiteindelijk voor het avondeten mee naar huis. Overigens ben ik er he-le-maal ok mee om vaker dan eens per week pasta te eten, I LOVE IT. Op mijn bord overigens ook drie kleine plakjes gerookt geitenspek. Dit namen we mee uit Dublin en moest wel op deze week. Het was lekker, maar niet meer bijzonder dan normaal spek.

woensdag 1

Woensdag

De eerste stamppot van het najaar kwam op tafel! Ik maakte andijviestamppot en dat doe ik altijd met rauwe andijvie, rauwe ui en kaasblokjes. Ik heb dat in mijn vroege tienerjaren ooit eens bij iemand thuis zo gegeten en sindsdien maak ik het zelf ook zo. Zó lekker. Erbij een stukje grove rookworst.

donderdag 2

Donderdag

Tim zou donderdag pas heel laat thuis zijn dus ik had een makkelijke maaltijd ingepland. Het was alweer een hele tijd geleden dat we deze satéschotel met gehakt en sperziebonen hadden gegeten en aangezien de kindjes dit ook altijd lekker vinden, besloot ik dat donderdag te maken. Ik serveer dit altijd met rijst en deze bruine basmati van Daawat is echt favoriet. Zo lekker die lange korrels.

vrijdag 3

Vrijdag

Een AGV’tje maar dan op een andere manier! Wederom een dag waarop ik alleen was met de kindjes en aangezien de vakantie was begonnen, aten we patatjes! Wel een beetje anders hoor. Het werden zoete aardappelfrietjes met bloemkool (met een beetje kaassaus erover) en mijn favoriete stukje vlees van vroeger: Boomstammetjes.

zaterdag 2

Zaterdag

Ik stond gisteren op met zin hebben in Chinees. Aangezien Tim laat thuis was, besloten we dat dan ook lekker te bestellen.

Aankomende week hebben we vakantie. Vic heeft herfstvakantie van school en we hebben besloten een midweekje naar Zeeland te gaan, héérlijk. We eten dus echt vakantievoer: old school macaroni, patatjes etc. Mijn schoonmoeder en -zusje komen twee nachtjes over dus wellicht gaan we ook nog een avondje uit eten. Hoe dan ook: ingewikkeld gaat het zeker niet worden.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close