Sweet Onion saus

Nee, er zit geen chocolademelk in de glazen fles die je op de foto ziet. En ja, ik geef direct toe dat het niet de meest smakelijk-ogende saus is die je ooit heb gezien maar geloof mij: deze Sweet Onion saus wil je maken. Het is een van de lekkerste sauzen die je kunt serveren bij een stukje vlees als je het mij vraagt en ook is de saus bijzonder goed geschikt om te serveren op een broodje.

Bij Sweet Onion saus denk je wellicht aan de saus die je kunt kiezen op je sandwich van Subway, maar daar lijkt mijn Sweet Onion saus echt niet op. Je kunt mijn variant zowel warm als koud eten en ik maakte hem met gekarameliseerde uien. Dat betekent direct dat je wel even bezig bent met het maken van de saus want uien karameliseren, dat doe je niet even in 5 minuten. Buiten dat is het maken van Sweet Onion saus een fluitje van een cent.

De gekarameliseerde uien mik je namelijk met de andere ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor en klaar! Een kind kan de was doen. Of de saus maken in dit geval.

Bewaren?

Tenzij je met meerdere mensen aan tafel zit, ga ik ervan uit dat je de saus niet in een zitting helemaal opmaakt. Gelukkig kun je hem prima bewaren! Schenk de saus in een gesteriliseerde fles of pot en zet ‘m weg in de koelkast. Als je de Sweet Onion saus koud wilt eten lepel je ‘m zo vanuit de pot op je vlees of broodje, maar even verwarmen in een steelpannetje kan ook. Mocht de saus te dik zijn geworden kun je altijd nog wat water toevoegen bij het opwarmen.

sweet onion saus

No ratings yet

Sweet Onion saus

Deze Sweet Onion saus is lekker bij ieder stukje vlees maar kun je ook heel goed op een broodje serveren. Trek even wat tijd uit voor het karameliseren van de uien, maar daarna is het een fluitje van een cent.
Porties200 ml saus
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 week

Benodigdheden

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 3 witte uien - in halve ringen
  • 3 rode uien - in halve ringen
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 75 ml kokend water
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit het klontje boter in een koekenpan en voeg hier de uien aan toe.
  • Karameliseer de uien op laag vuur voor ongeveer 45 minuten. Zorg ervoor dat de uien niet aanbakken maar langzaam zacht worden en bruin kleuren. Roer ze dus geregeld even door.
  • Schep de gekarameliseerde uien in een hakmolentje en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe.
  • Maal het geheel tot een fijne saus.
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dipsaus, gekarameliseerde ui, sweet onion saus, warme saus, zoete ui

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

sweet onion saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close