Sab’s Eetoverzicht week #24-2020

We deden tijdens onze eetweek van afgelopen week een soort trip down memory lane. Er kwamen wat old-school favorieten voorbij, hallo pakjes & zakjes, en ik denk dat je wel kunt zeggen dat onze week een beetje in het teken stond van comfort food. Mocht ook wel met het slechte weer van afgelopen week, jeetje dat was toch ook om moedeloos van te worden niet waar? Ondanks de tijd van het jaar heb ik met zulke regenbuien gewoon geen zin in zomerse gerechten, dus die stonden dan ook niet echt op tafel afgelopen week. Absolute topper was overigens het eten op woensdagavond, dat had ik echt iedere dag wel willen eten – zo goed!

zondag 1

Zondag

We startten de eetweek met restjes die we nog in de koelkast hadden staan: tomatensoep en pizza erbij! Uit de vriezer plukten we ook nog shoarmarolls die we in de Airfryer stopten. Een fantastisch maaltje voor Vic ook dit, hij is gek op soep en pizza – haha.

maandag 1

Maandag

Voor maandag moesten we nog iets bedenken. Onze boodschappen worden altijd op maandagavond bezorgd dus we doen het met restjes óf gaan nog even gauw naar de supermarkt maandag. Het werd ’t laatste, we aten de Mexicaanse burrito’s van Knorr! Eén van de weinige pakjes die ik heel af en toe nog wel eens wil eten, deze is ook gewoon heel lekker – haha. Erbij een frisse salade, dat is wat mij betreft wel een must hierbij.

dinsdag 1

Dinsdag

En nog een keer een pakje op tafel, dinsdag aten we de old school spaghetti zoals mijn moeder hem vroeger altijd maakte. Met gehakt (eigenlijk balletjes, maar ik had geen zin meer om die na het werk nog te moeten draaien) en een flinke hoeveelheid champignons. Het valt m wel op dat ik eten uit pakjes tegenwoordig mega zout vind. Ik ben gek op zout eten, maar het is echt niet nodig om nog extra zout toe te voegen wanneer je een kruidenmix of iets dergelijks gebruikt. Hoe dan ook, lekker was het wel.

woensdag 1

Woensdag

En dan mijn absolute favoriete maaltijd van de week: crispy beef met rijst en gegrilde paksoi. Ooooh, zo lekker. Het was een improvisatie maaltje. Althans, de saus/drizzle die over het gerecht ging was geïmproviseerd en dat bleek echt een ongelofelijk succes te zijn. Ik heb de ingrediënten even in mijn telefoonnotities gezet zodat ik het gerecht nog een keer kan maken en kan fotograferen voor OMF. Dit willen jullie ook eten denk ik.

donderdag 1

Donderdag

Een Fastfood Friday op donderdag, we aten namelijk Kumpir! Moet eerlijk bekennen dat ik het gerecht wel een tikkeltje minder slecht maakte dan hier op de site hoor. Het hele prakken van de aardappel met heel veel boter en kaas liet ik achterwege, dus eigenlijk was het meer een gepofte aardappel met lekkere toppings. Erbij een beetje salade, dan was de sla in ieder geval ook weer op.

vrijdag 1

Vrijdag

Omdat Tobias zaterdag mee zou eten en hij vegetarisch at, wisselden we de gerechten van vrijdag en zaterdag even om. In plaats van zaterdag kebab te eten, deden we dat nu vrijdag. Heel simpel in een pitabroodje met salade en knoflooksaus. Ik had helaas geen tijd om vrijdag zelf de pita’s te maken.

zaterdag 1

Zaterdag

Een makkelijke maaltijd gisteren: shakshuka! Tim stelde dit zelf voor tijdens het maken van de eetplanning. Moest ik best om lachen want het is niet echt een gerecht waar hij doorgaans heel blij van wordt. Ik maakte de shakshuka met witte bonen (zonder worstjes) van OMF en bakte een Turks brood in de oven af voor erbij.

Ik geloof dat Tim het idee had om vanavond met de jongens bij McDonald’s te gaan eten. Dat doen we echt nóóit, als we al McDonald’s eten dan halen we het altijd, maar nu wilde hij er gaan zitten. Kan altijd nog veranderen gedurende de dag natuurlijk, haha. De eetplanning voor aankomende week is al gemaakt, de boodschappen zijn besteld dus het grootste werk is gedaan. Alleen voor morgen moet ik nog even bedenken wat we gaan eten.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close