Sab’s Eetoverzicht week 45/2017

Jemig jongens wat was het een drukke week! Een gekke week ook vooral, zeker wat betreft het eten. Het begon maandag al met een lange shootdag waardoor we laat aten, dinsdag en woensdag was Tim heel laat thuis en at ik deels alleen, donderdag moest ik zelf na het eten nog op pad en was ik overdag onwijs veel aan het filmen… Pas vrijdag werd het weer een beetje normaal maar ja, dan is de week al bijna weer om! In dit Sab’s Eetoverzicht dus veel makkelijke dingen maar wel allemaal érg lekker. We hebben echt lekker gegeten afgelopen week en ik heb mijn best gedaan om de koelkast waar mogelijk een beetje leeg te eten want jemig, wat zat (en zit…) die volgepropt zeg. Goed, kijk je weer mee?

quesadillas met friet

Zondag

Ik kwam er laatst achter (ja, ik doe dus echt zulke vondsten af en toe) dat er nog een stuk Boston Butt van 2,5 kg in onze vriezer lag en dus mikte ik die voor zondag in de slowcooker. Ik maakte er quesadilla’s mee en die aten we ’s avonds met friet uit de Airfryer en salade.

gebakken rijst

Maandag

Maandag rondden we onze eerste shootdag (kookboek in opdracht) pas om 17.30u af. Vic moest nog worden opgehaald, er moest nog eten gemaakt worden dus we aten laat. Wel lekker uiteindelijk hoor, we hadden gebakken rijst met ei en erbij wat kipstukjes die ik in de oven had gedaan met onder andere ketjap. Simpel maar prima!

wraps salade

Dinsdag

Aangezien we van zondag heel veel leftovers hadden van de pulled pork, maakte ik daar dinsdag wraps mee. Erbij een flinke salade voor de groenten!

magioni pizza

Woensdag

Tim had woensdag een zakendiner dus ik at alleen die avond. Ik eet dan altijd pas nadat ik Vic in bed heb gelegd, maar stiekem vind ik dat wel lekker, wat later eten op de avond. Ik had voor Tim en mij een pizza van Magioni gehaald maar die at ik nu dus alleen. Het was hun nieuwe Spicy Pumpkin pizza (bodem van pompoen) en die was echt gru-we-lijk lekker. Spicy ook want hallo rode peper maar als toppings kaas, salami en zilveruitjes was echt enorm geslaagd. Ik deed er zelf nog een berg rucola op met een beetje balsamico, goede keuze!

spaghetti mosselen

Donderdag

Mijn poging om de koelkast leger te eten mislukte deels omdat ik van de week ineens een bak mosselen van Fish Tales geleverd kreeg ter ere van Het Zeeuwse Mosselboek van Bart van Olphen. Mosselen eet ik altijd het liefst zo snel mogelijk want hoe verser, hoe lekkerder en dus zette ik die donderdag op tafel. Ik had geen zin in gewoon een pan mosselen met brood en dus maakte ik spaghetti met mosselen. Heel erg lekker! De volgende keer doe ik iets meer knoflook bij de spaghetti maar echt een absolute aanrader verder.

zoete aardappel stamppot

Vrijdag

In het kader van: nu moet ik echt iets met de inhoud van de koelkast gaan doen maakte ik een stamppot met van alles wat ik nog in de koelkast vond. De basis bestond uit een zoete aardappelpuree met een handje kaas en crème fraîche, verder daardoor: spinazie, knoflook, rode paprika, ui en andijvie. Erbij aten we kipburgers die er door de slechte belichting heel donker uit ziet maar in het echt mooi bruin was. Geloof mij! Het grappige was: dit probeersel was súper lekker.

meatlovers pasta

Zaterdag

Op verzoek van manlief maakte ik gisteren een ‘meatlovers pasta bake’, een gerecht dat we onlangs samen hebben bedacht. In deze pasta ovenschotel zitten drie soorten vlees en drie soorten kaas. Viel erg in de smaak hier dus het recept ga ik nog delen.

Hoewel onze verhuizing nog wel even op zich laat wachten (1 februari is de overdracht), wil ik zo langzaamaan wel onze koelkast, vriezer en berging een beetje leeg gaan eten. Dat is altijd een grote uitdaging gezien de hoeveelheid foodpost die hier wekelijks binnenkomt, maar als ik nu een beetje ga beginnen hoop ik uiteindelijk een stuk minder mee te slepen. Ik ga mijn eetplanning dus maar eens maken aan de hand van onze voorraad…

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Maaike says:

    Ziet er goed uit allemaal! Ben erg benieuwd naar het recept van de meatlovers pasta bake, die ga ik zeker uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close