Sab’s Eetoverzicht #3-2020

Zo, en toen was er alweer een week voorbij. Gaat de tijd voor jullie ook zo snel? Ik heb soms het idee dat ik maar met mijn ogen hoef te knipperen en het alweer weekend is. Absurd gewoon. Maar goed, het is zondagochtend en dus tijd voor een nieuw eetoverzicht van mij! Dit overzicht is één dagje korter, Tim en ik hadden gisteren sinds lánge tijd weer eens datenight (de jongens waren uit logeren, joehoe!) en gingen onder andere lekker uit eten, maar dit zien jullie volgende week. Mijn eetweek bestond uit gerechten waarvan je denkt hè, zijn die echt zo verantwoord? en dat zijn wat mij betreft de beste. Van die maaltjes waarbij je het idee hebt alsof je aan het cheaten bent, maar dat simpelweg gewoon niet doet. We aten lekker en ongemerkt echt heel veel groenten en dat allemaal binnen mijn WW dagbudgetten.

zondag 1

Zondag

De eetweek begon lekker makkelijk want op zondag hoefde ik niet zelf voor het eten te zorgen. We aten bij Ken en Annemie pasta pesto en er stonden diverse schaaltjes op tafel met lekkers. Ik kleedde mijn pasta aan met walnoten, rucola en champignons. Heerlijk.

maandag 1

Maandag

De boodschappen werden pas maandagavond bezorgd dus voor het avondeten van maandag moest ik even creatief zijn. We aten uiteindelijk deze healthy pulled chicken soep en daarbij maakte ik broodpizza’s. Heel simpel zijn dit gewone boterhammen die ik heb belegd met pizzatoppings en een kwartiertje in de oven heb geschoven. Hartstikke lekker.

dinsdag 1

Dinsdag

Dit is zo’n maaltijd waarbij je denkt huh, is dit echt verantwoord? Dinsdag aten we namelijk Turkse pizza! De Turkse pizza’s van Marhaba, verkrijgbaar bij Albert Heijn, kosten slechts 7SP bij WW en ik beleg ze flink met een berg groenten (zijn 0-punters!). Een wat WW betreft goedkoop avondmaaltje en onwijs lekker. De volgende dag had ik nog een Turkse pizza als lunch, zo vervelend.

woensdag 1

Woensdag

De slowcooker mocht zijn werk doen voor het maken van chili con carne afgelopen woensdag. Ik eet deze chili altijd het liefst met tacoschelpen dus dit deden we dan ook. Verder erbij hadden we nog tomaatjes, ijsbergsla, wat geraspte kaas en ik maakte een knoflooksausje met Skyr.

donderdag 1

Donderdag

Pastaaa! Het liefst eet ik dit iedere dag zoals jullie weten, zo lekker vind ik het. Deze keer maakte ik lasagne uit de pan met volkoren lasagnebladen. Na het bereiden een flinke dot ricotta eroverheen en klaar. Zo lekker en zo makkelijk om te maken. Perfect voor een doordeweekse dag.

vrijdag 1

Vrijdag

Kliekjesdag! Tim had nog een verlaat Kerst-/nieuwjaarsetentje van zijn werk dus dat ik het eten alleen maar hoefde op te warmen kwam mij goed uit. We hadden nog flink wat chili con carne over en voor Vic en mij kookte ik daar nog wat rijst bij. Lekker met wat veldsla en geraspte kaas.

Ik heb de tekst hierboven expres enigszins laten staan om te laten zien dat ik echt wel voornemens was normaal te doen met het eten. Maar ik heb me laten influencen door de peuter en die wilde ‘patat en fikadel’. Ok schat, doen we dat lekker. We waren toch met z’n tweeën.

De eetplanning voor aankomende week is al gemaakt en de boodschappen zijn al besteld dus hier hoef ik lekker niet meer over na te denken. Het is een vrij normale week, met uitzondering van het weekend want dan vertrekt Tim voor een weekendje weg! Vrijdag eet ik dus alleen met onze jongens maar voor die dag heb ik gewoon weer kliekjes ingepland want die hebben we vrijwel iedere week. Vanaf nu hanteer ik de vrijdag sowieso maar als kliekjesdag denk ik! Zaterdag komen mijn ouders gezellig hier en bakken we pannenkoeken voor het avondeten. Vindt Vic vast geweldig.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close