Viv’s Eetoverzicht #3-2020

We zijn weer terug van onze vakantie in het práchtige Costa Rica, en ondanks dat we daar ontzettend genoten hebben vinden we het allebei ook heerlijk om weer terug te zijn. Lekker ons ritme weer oppakken en vooral ook; zelf weer in de keuken staan. We trapten af met een buddhabowl omdat we die in Costa Rica bij ons laatste verblijf aten en ik gelijk zin had om thuis ook zoiets te maken. De rest van de week maakte ik best wel wat recepten van OMF. Iets wat bij mij helemaal niet zo vanzelfsprekend is want op de een of andere manier zit het in de aard van het beestje om nieuwe dingen te willen maken, creatief te zijn met wat we nog in huis hebben óf dingen uit te proberen. Dus boodschappen doen volgens een ingrediëntenlijstje gebeurt niet vaak. Maar jongens, wat is het toch verdomde handig (ik geef je gelijk maar even deze kleine tip).

Eetoverzicht Vivian week3 2020 1

Zondag

Net een dagje thuis en toe aan een gezonde hap. Niet dat we dat niet gegeten hebben in Costa Rica, want het eten was er heel divers en op onze laatste avond hebben we ook een buddha bowl gegeten waardoor ik dus zin had om deze thuis ook te gaan maken. Ik maakte ‘m met zilvervliesrijst, kort gekookte broccoli en opgebakken champignons met rode ui. Erbij nog rode kool, hazelnoten en ik maakte een dressing van mosterd, honing en balsamicoazijn.

Eetoverzicht Vivian week3 2020 2

Maandag

Je ziet bij mij geregeld gerechten voorbij komen met couscous, bulgur, rijst (rode, zwarte, zilvervlies etc.) of quinoa voorbij komen. Ik vind dat een hele fijne basis voor een lekker en licht gerecht. Bij falafel maak ik het ook vaak en je kunt er heel erg mee variëren. Deze keer vulde ik de couscous aan met verse munt, kleine tomatenblokjes, geraspte courgette, feta, citroensap, olijfolie en peper en zout. Erbij pittige falafel en een dot Griekse yoghurt.

Eetoverzicht Vivian week3 2020 3

Dinsdag

Op dinsdag aten we het eerste gerecht wat ik van OMF haalde; Rode koolsalade met walnoten en granaatappelpitjes. Een frisse combi en wederom vrij licht.

Eetoverzicht Vivian week3 2020 4

Woensdag

Ik wist even niet of ik het nog zou halen om te koken deze dag maar ik was op tijd thuis dus dat lukte prima. En een heel ingewikkeld gerecht stond er ook niet op de planning, namelijk deze linzensalade met gebakken rode biet en geitenkaas. Ook een recept van OMF :-)

Eetoverzicht Vivian week3 2020 5

Donderdag

Ik geloof niet dat ik voor donderdag echt iets in huis gehaald had, maar ik nam met het boodschappen doen op maandag nog wat extra dingen mee èn ik had nog een extra bakje granaatappelpitjes dus daar maakte ik deze rijstsalade met geitenkaas, avocado en rucola mee. Zoiets staat ook op OMF, namelijk deze.

Eetoverzicht Vivian week3 2020 6

Vrijdag

Vrijdag had ik met vriendinnen een nieuwjaarsborrel en we besloten ook te eten bij DAVO, een bierbrouwerij hier in Deventer. De kaart is er net veranderd weet ik toevallig dus we konden mooi uittesten of het was is. Maar een dikke aanrader hoor. De kaart is heel klein voor een ‘stevige trek’, want je kiest uit slechts vier gerechten. Lekker beperkt wel en het zijn geloof ik allemaal burgers. Ik koos voor deze, de DAVO bierburger. Was erg lekker.

Eetoverzicht Vivian week3 2020 7

Zaterdag

Genoeg in huis om wat mee te maken, maar zo geen zin om iets te doen. Dus ik haalde een patatje, daar hadden we allebei heel veel zin in.

Voor vandaag ga ik wel de koelkast induiken want er ligt nog heel veel in. Ik denk een rode pesto risotto, ook eentje die op OMF staat.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close