Viv’s Eetoverzicht week 37/2017

Afgelopen week stond bij mij minder in het teken van OMF maar wél in het teken van bakken. Heel. veel. bakken. Vorige week zondag waagde ik me namelijk eindelijk eens aan een gebakje wat ik al heel lang wilde maken (komt binnenkort online, dus toch OMF ;-)) en op donderdag was ik druk met het bakken van 6 taarten voor een bruiloft. Ik vind het leuk om dit soort bestellingen zo af en toe eens te doen dus plande ik er een dagje voor in. Vrijdag hadden Tobias en ik zelf een bruiloft, van zijn zus. Een oergezellige welteverstaan (in het zuiden van het land; het feest voelde bijna als carnaval). Door al dat bakken had ik soms niet veel zin meer om ook nog uitgebreid te koken, dus deed ik even makkelijk. Vrijdag hadden we een barbecue en gisteren namen we eten mee na een rondje stad en markt hier in Deventer.

Foto 10 09 17 19 49 35

Zondag

De hele dag stond ik in de keuken om een nogal ingewikkeld gebakje te fabriceren, dus rond etenstijd had ik niet veel puf meer om daar ook nog wat creatiefs van te maken. Ik bedacht me dat ik bijna alles in huis had om één van de lekkere bagels van Sab te maken, dus dat maakte ik. Maar dan op brood.

Foto 11 09 17 19 17 03 1Maandag

Ik maakte maandag bloemkoolcouscous. Iets wat ik nog nooit had gemaakt en dat kwam eigenlijk doordat ik het nooit heel aantrekkelijk vond klinken. Bloemkool eet ik namelijk het liefste oldskool met aardappelen en een kaassausje erover, gemaakt door mijn moeder. Maar sinds ik een foodprocessor in huis heb (FANTASTISCH apparaat), wil ik nogal eens wat andere dingen uitproberen omdat het met deze machine zo makkelijk te maken is. En inderdaad, met een paar minuten heb je bloemkoolcouscous en dat heb ik heel lekker (al zeg ik het zelf) op smaak gebracht met verse tijm, olijfolie, peper en zout. Daarbij gegrilde aubergine en een flinke lik hummus. Dit was dus hartstikke lekker!

Foto 12 09 17 19 05 29

Dinsdag

Restjes opmaken was weer eens het doel. Ik maakte broccoli met zoete aardappel en dillemayo. Prima simpel en gezond vullend maaltje.

Foto 13 09 17 19 30 08

Woensdag

Ik maakte een soort van salade Nicoise. Met aardappeltjes uit de oven, tonijn, radijsjes, cherrytomaatjes, courgette, een eitje en een beetje mayo.

Foto 14 09 17 17 47 33

Donderdag

Dit was mijn tweede bakdag en alhoewel ik de avond van tevoren had bedacht deze dag de slowcooker aan te zetten (en het mezelf daarmee makkelijk te maken), vond ik daar geen geschikt moment voor tussen het bakken door. Het werd dus een omelet met spinazie, wortel, courgette, cherrytomaatjes en gerookte kip.

Foto 14 09 17 19 33 07 e1505640746623

 

Overigens maakte ik 6 taarten voor een bruiloft (een andere bruiloft dan die van mijn schoonzus trouwens), waarvan 4 van OMF! Ik maakte de Malteser Cheesecake, de Zoute Karamel Notentaart, Tony’s White Chocolate Carrot Cake en de Witte Chocolade Frambozen Fudge taart.

De vijfde was een (improvisatie) CitroenCake met mascarpone en veel zomerfruit. De zesde was de Mississippi Mud Pie van de Appie. Toch echt wel 1 van mijn favoriete chocolade taarten.

Foto 15 09 17 20 31 27

Vrijdag

Er was op de bruiloft van mijn schoonzus een barbecue geregeld met veel en lekker vlees. Daarbij verschillende salades en uiteraard stokbrood met kruidenboter.

Foto 16 09 17 15 13 11

Zaterdag

Tobias en ik deden gisteren weer even een rondje stad en kwamen een nieuwe Surinaamse toko tegen. Toevallig hoorde ik laatst van een vriendin dat de roti hier heel lekker moest zijn dus we namen 2 porties mee. En inderdaad, heel lekker.

Vandaag is het hier heerlijk zonnig en er is weer iets leuks te doen in het Havenkwartier hier in Deventer dus daar ga ik met vriendin Naomi even een kijkje nemen. De slowcooker zet ik straks aan met kippenbouten en wat we daarbij eten verzin ik nog wel.

Fijne zondag! 

Join the Conversation

  1. Marion says:

    Wat een mooie en lekkere taarten heb je gemaakt.

    1. Vivian Author says:

      Dank je! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close