Viv’s Eetoverzicht #23-2021

Ja goedemiddag! Zijn we weer, met een nieuw overzicht van eigenlijk alles wat ik wel gepland had voor de afgelopen eetweek. En de gerechten leken deze keer een beetje op elkaar, het was namelijk allemaal licht, en vaak op basis of met couscous. Op woensdag besloten we de zonnige dag af te sluiten met een nieuw bestel-adresje waar ik nu al fan van ben en waar ik nu al van weet dat ik er vaker ga bestellen, dus we hebben nog 1 gerecht over voor vanavond. Wederom met couscous. Maar ik doe met dit mooie weer geen beloften meer over wat we die avond eten want ik merk dat we er zomaar zin in kunnen hebben om lekker het terras op te wandelen en de zomeravond maximaal op te rekken door nog even in het avondzonnetje, en omringd door gezelligheid, wat te gaan eten. Gek hè? Heerlijk deze dagen!

Eetoverzicht Vivian week23 1

Zondag

Dit was een hele lekkere salade en eigenlijk was het een ceasar salad maar de variant hierboven mag die naam niet helemaal hebben. Vanwege mijn zwangerschap zitten er al geen parmezaan en ansjovis in. Een eitje erbij was wel de bedoeling alleen die was veel te zacht gekookt. Helaas, eten we ook niet. Maar dit was ook erg lekker!

Eetoverzicht Vivian week23 2

Maandag

Vind dit echt een lekkere maaltijd en die komt dan ook regelmatig op mijn planning voor, zomer of niet. Het is couscous met veel kruiden (munt en koriander), komkommer, cherrytomaatjes, citroen, peper, zout en olijfolie. En daarbij wat gebakken falafel, een dot yoghurt en een dot hummus.

Eetoverzicht Vivian week23 3

Dinsdag

Van die couscous was dus nog een lading over dus die aten we bij het gerecht van dinsdagavond. Toen maakten we gegrilde groenten uit de oven (aubergine en courgette) en ik bakte halloumi op in de pan. Samen met wat hummus op een volkoren wrap. Ik at er eentje, was voor mij genoeg.

Eetoverzicht Vivian week23 4

Woendag

Of ik wat wilde bestellen vroeg Tobias. Nou, ja, dat wil ik, lekker. Maar dan niet een vette hap wat vaak zo ongeveer de enige optie is hier in Deventer. Of ik moet alle gezonde (zwangerproof) adresjes missen.. In ieder geval, ik bedacht me dat we bij Zus wel eens wat lekkers konden bestellen en dat was ook het geval. Ik bestelde deze kip met avocado salade. Erbij aten we nog wat pittige frietjes en brood met lekkere kruidenboter. Ik ben fan!

Eetoverzicht Vivian week23 5

Donderdag

Back to de couscous. Ik maakte deze keer een hele simpele variant met gegrilde groenten (zo’n zak uit de vriezer van de Appie, superhandig), witte kaas en pittige hummus. En een beetje citroen. Simpel en lekker, en zo klaar.

Eetoverzicht Vivian week23 6

Vrijdag

Het was al laat maar ik besloot toch nog even wat te maken. Ik maakte deze volkoren pastasalade met voornamelijk veel tomaat en mozzarella. Een beetje caprese dus want ik goot er ook wat olijfolie en balsamicoazijn overheen. En ik vulde de boel aan met komkommer. Lekker fris dit.

Eetoverzicht Vivian week23 7

Zaterdag

Gistermiddag zaten we met vrienden op het terras en daar at ik wat bitterballen. Én een stuk goddelijke boterkoek. Fijne combi wel ;-) Bij thuiskomst (rond etenstijd) had ik zo geen zin meer in iets hartigs, dat ik besloot dit frisse bakkie voor mezelf te maken. Griekse yoghurt met aardbeien en wat granola. Ik vond het wel prima, en ik merk dat ik graag fruit eet momenteel dus daar lijkt me niets mis mee.

Voor vandaag doe ik, zoals gezegd, geen beloftes. We zien wel even hoe de dag loopt. En voor de rest van de week zien we het ook nog wel even.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close