Sab’s Eetoverzicht #23-2021

Alle dagen buiten eten, daar word ik wel zo gelukkig van! En weet je wat ook fijn is: het bespaart je een hoop troep van de kinderen op de grond, haha. Bijkomend voordeeltje. Ik heb besloten vaker de barbecue aan te steken voor kleine gerechten deze zomer. Op een of andere manier vond ik het altijd teveel gedoe ofzo en staken we hem aan als we echt gingen barbecuen of een groot stuk vlees wilden bereiden, maar afgelopen week stak ik hem ook aan om ‘slechts’ een paar drumsticks te grillen. Daar hebben we mega van genoten dus dat moet vaker vonden wij. Net zo weinig moeite als een gerecht in de oven stoppen en stiekem vinden we het veel lekkerder!

zondag 1

Zondag

Na twee dagen feest voor Tims verjaardag deden we op zondagavond rustig aan met het eten. Ik maakte een soepje van broccoli en spinazie en daar aten we een plaattaart van filodeeg met lentegroenten bij.

maandag

Maandag

Op de terugweg van kantoor deed ik even wat boodschappen voor het avondeten van maandag. Ik had zin in parelcouscous en maakte uiteindelijk dit recept met Marokkaanse kip erbij.

dinsdag 1

Dinsdag

Op kantoor maakte ik dinsdag een aantal campingproof-recepten die uiteraard allemaal nog online gaan komen. Eén van die gerechten warmde ik ’s avonds op voor ons eigen avondeten: gebakken gnocchi met mais, courgette en (truffel)burrata.

woensdag 1

Woensdag

Op verzoek van Tim kwam er een panzanella op tafel deze week, losjes geïnspireerd op dit recept. Voor erbij haalde ik gemarineerde kip uit de vriezer en daarvoor stak ik de barbecue aan; zo lekker!

donderdag 1

Donderdag

Donderdag vond de finale van de HEMA taartenbakwedstrijd plaats. Ik proefde 36 taarten en na een mega gezellige dag kwam ik om half zes thuis. De mannen zaten al aan tafel en er waren kliekjes opgewarmd. Ik had een restje rijst met knoflookgarnalen (recept komt binnenkort online) en een klein schepje aardappelschotel. Niets bijzonders, maar ik vond het allang prima dat ik niets meer hoefde te doen.

vrijdag 1

Vrijdag

Ik zette vrijdag een favoriete van ons op tafel: de balsamicokip met mozzarella. Erbij nog een restje ciabatta van eerder deze week en een beetje rucola-salade en klaar is kees.

zaterdag 1

Zaterdag

Gistermiddag gingen we als verrassing voor de jongens naar het pannenkoekenhuis in Voorst. Dit is een soort mini pretpark en pannenkoekenhuis in een. ’s Avonds hadden we daardoor geen reuze honger en vooral geen zin om moeilijk te doen dus Tim ging met Vic Subway halen. Ik had een Steak & Cheese wrap die lekker was.

De eetplanning voor aankomende week is al rond dus ik hoef nergens meer over na te denken. De barbecue gaat een paar keer aan en gelukkig lijkt het weer daar ook nog naar te zijn!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close