Wat stond er op tafel week 3

Wat voel ik me heerlijk dankzij dat Paleo eten. Afgelopen dinsdag at ik buiten de deur en was het niet mogelijk om helemaal strikt volgens Paleo te dineren, en ik merk het toch direct aan mijn lijf. Opgeblazen buik, vol gevoel dat de volgende ochtend er nog is en dat terwijl ik niet eens zo buitensporig at. Voorlopig blijf ik dus nog even lekker doorgaan en wordt deze editie van Wat stond er op tafel gekenmerkt door healthy food. Afgezien van gisteren dan, want toen ben ik met mijn ouders uit eten geweest. Moet kunnen als meneer van huis is en zo langzaamaan willen we op zaterdag toch een klein beetje gaan cheaten. Ook dat moet kunnen als je bedenkt dat mijn gewicht in de afgelopen twee weken al met 4,6 kilo is afgenomen. Wow. Goed, genoeg gekletst. Laten we kijken naar de afgelopen week!

Zondag

Vis met hasselback

Ik snap niet waarom mijn eetfoto van zondag zoveel likes kreeg op Instagram, maar blijkbaar vonden jullie het er allemaal lekker uitzien, haha! Ik maakte zondag een variant op de gegrilde zalm met avocadosalsa, in plaats van zalm gebruikte ik deze keer zalm-forelfilet. Ook erg lekker! Ik wil nu sowieso iedere week één keer vis eten, dat eten we namelijk veel te weinig en een visje op de markt zaterdag is zo gehaald. Bij de vis maakte ik trouwens Hasselback van zoete aardappel.

Maandag

Preischotel met pepersteak

Op het bord ziet ons eten van maandag er misschien wat armzalig uit maar oooh wat was het lekker! Ik had nog wat prei liggen  (ik hou van prei!) en samen met een teentje knoflook, rode peper en hamblokjes roerbakte ik dit. Vervolgens gaarde ik daar eitjes in zoals je ook met Shakshuka doet. Nom! Erbij aten we een pepersteak.

Dinsdag

Restaurant Florent

Na een súperlange eerste dag op de Vakantiebeurs at ik ’s avonds met foodievriendinnetjes Brenda, Francesca en Philippine bij restaurant Florent in Utrecht. We besloten allemaal steeds iets anders te bestellen en dit vervolgens te delen. Resultaat: de hele avond stond de tafel vol met verschillende gerechten waar we allemaal van hebben genoten. Een greep uit de gerechtjes die we namen: strandkrabben bisque met toast, rouille en gruyère,  hertenkalf met shiitake-jus en short rib terrine met rode biet, cornichons en Colmans mosterd. Niet allemaal paleo-proof zoals je je kunt voorstellen en daarom heb ik de wijn laten staan en heb ik niet gesnoept van het brood. Ik heb er echter wel ultiem van genoten. Deze week meer over restaurant Florent!

Woensdag

Portobello burger

Tim was woensdag laat thuis en ik ging eerst naar CrossFit voordat ik ging eten. Ik had wat gehakt voor mezelf uitgehaald en kocht portobello’s en daar maakte ik een portobelloburger van. Lekker met een beetje sla, gebakken uitjes en een plakje bacon. Ik at er tomaatjes en komkommer bij. Man wat zijn portobelloburgers toch lekker, ik moet dat echt vaker gaan eten! De volgende keer maar eens proberen met kipgehakt. Er staat trouwens al een recept voor zo’n burger op OMF, deze moet je alleen nog wel zelf Paleoproof maken.

Donderdag

Gehaktpizza

Tim riep al een tijdje dat hij wel weer eens zin had in een Gehaktpizza en het heeft even geduurd, maar afgelopen donderdag had ik er dan ook wel zin in. Gehaktpizza it is dus, belegd met lekker veel champignons, ui, een beetje vleeswaren en tomaatjes. De champignons die ik nog overhad bakte ik er samen met een teentje knoflook lekker bij. Een halve ‘pizza’ is trouwens vullend genoeg voor het avondeten. Ik gebruikte voor ons tweetjes deze keer 300 gram gehakt.

Vrijdag

Tjap Tjoy

Website Foody, waar je ook mijn recepten kunt terugvinden, plaatste op Facebook een foto van Tjap Tjoy en dat herinnerde me eraan dat ik deze Tjap Tjoy echt weer eens moest eten. Op vrijdag maakte ik hem klaar. Kip, Chinese wokgroenten en lekker veel taugé en ik bakte er een spiegeleitje bij. Jum, zo lekker! Omdat ik er zoveel taugé in had gedaan miste ik de noedels of rijst ook totaal niet.

Zaterdag

Orange

Orange

De héle week keek ik al uit naar de risotto die ik gisteren voor mezelf wilde gaan maken, tot mijn vader mij vrijdag belde met de vraag of ik met ze mee uit eten wilde bij Orange, een nieuw wereldrestaurant hier in de buurt. Sinds de opening van het restaurant ben ik er al benieuwd naar dus over die vraag hoefde ik natuurlijk niet na te denken. Wauw, wat is het restaurant goed bevallen! Normaal ben ik niet zo’n fan van buffetten en zeker niet wanneer er tal van wereldkeukens te vinden zijn, maar dit was erg lekker. Verse sushi, heerlijke salades, een pastabar en niet te vergeten een waanzinnig dessertbuffet. Mamma en ik gingen los op de toetjes en van pappa moest ik daar ook een foto van maken voor op de site, dus bij deze een foto van mijn voorgerechtjes en van het (gigantische) dessert. Genoeg gegeten voor de hele week.

Ik maak tegenwoordig op zondagavond mijn eetplanning pas en doe op maandag boodschappen. Hierdoor is het voor mij nog een verrassing voor wat er deze week komen gaat maar aangezien ik geen etentjes gepland heb, wordt het gewoon weer lekker Paleo. Ik heb nog een aantal dingen op mijn to-make lijstje staan dus het gaat vast goed komen. Ik wil in ieder geval mijn slowcooker weer eens uit de kast trekken.

Oh, mochten jullie trouwens tips hebben voor fijne gerechten: let me know! Een mens kan nooit genoeg inspiratie hebben.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! En leuk dat jullie alle gerechten deelden dinsdag!

 2. Marijke says:

  Wow, jij bent echt goed bezig! Die gegrilde zalm met avocado staat hier geregeld op tafel en zowel mijn vriend als ik zijn er gek op! Echt een toprecept!

 3. Susanne says:

  Wat veelzijdig is paleo eigenlijk! Je wordt er wel creatief van haha. Die gehaktpizza vind ik echt een mannending, heel veel vlees. Die ga ik even rondsturen ;)

 4. Wow! Bijna 5 kilo in twee weken is echt super goed! Prei is hier ook favoriet, echt bijna overal lekker bij :)

 5. Laura says:

  Wij zijn sinds zaterdag begonnen met 2 weken Paleo eten en de gehaktpizza stond zaterdag op het menu. Erg lekker en mijn vriend was er helemaal weg van. Hij vertelt nu tegen iedereen die hij tegenkomt hoe geweldig Paleo is haha :P. De portobelloburgers eten wij ook nog deze week!

 6. nadine says:

  knap hoor dat je al zo veel bent afgevallen in 2 weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close