OMF’s Eetoverzicht week 49

Met deze 49e editie van OMF’s Eetoverzicht komt er een einde aan de ik-rommel-maar-wat-aan-met-het-avondeten-weken. Mijn boekopzet is volledig ingeleverd, alle video’s voor Kerst staan erop en ik heb voor mijn volledige zwangerschapsverlof een planning gemaakt van wat er wanneer online moet komen. Daar bestond mijn afgelopen week dan ook vooral uit: plannen. Met wat avondvullende afspraken afgelopen en lastminute veranderingen was er niet veel aandacht voor het avondeten. Ik had niets ingepland, had er simpelweg nauwelijks tijd voor of moest even gauw improviseren. Moet zeggen dat ik daar nu wel weer klaar mee ben hoor. Hoewel ik het in de winter nooit zo leuk vind om te koken, vooral omdat ik het gerecht overdag al moet maken wil ik het op de foto kunnen zetten voor OMF, mag er nu wel weer fatsoenlijk gegeten worden. Dus nog even een oogje toeknijpen met dit OMF’s Eetoverzicht, vanaf deze week wordt het beter!

pizza

Zondag

Vorige week zondag kwam Tim thuis van een LAN weekend. Voor mij betekent dit dat ik altijd even moet afwachten in welke staat hij terugkomt. Ik laat hem dan ook altijd beslissen wat we eten op zo’n dag. De ene keer hoeft ‘ie namelijk helemaal niet te eten, terwijl hij de andere keer sterk de behoefte heeft aan een brakke maaltijd. Vorige week werd het ’t laatste. We bestelden pizza. Ik nam een Prosciutto e Funghi pizza met extra champignons. Jum.

gourmet

Maandag

Maandag was het 5 december en voor ons is het vaste prik om dan te gourmetten bij mijn schoonmoeder. Zo ook vorige week! Ik vind gourmetten altijd gezellig. Kneuterig, maar gezellig.

garnalenkroketten

Dinsdag

Dinsdagavond hadden Tim en ik datenight in Haarlem. Overdag had ik al een zéér uitgebreide lunch in het Conservatorium Hotel gehad waardoor ik ’s avonds helemaal niet zoveel trek meer had. Aangezien het een latertje zou worden moest ik wel iets van mezelf eten. We aten uiteindelijk een snelle hap bij Jopen en ik koos voor garnalenkroketjes met brood. Heb ik daarmee ook weer aan mijn zwangerschaps-kroketten-craving voldaan, haha. De foto alleen… vier drollen op een bordje! Het smaakte gelukkig een stuk beter dan het eruit zag.

wraps

Woensdag

Woensdag zou ik het kerstdiner van fonQ hebben in Amsterdam maar mijn zwangere lijf wilde totaal niet meewerken. Daar vertelde ik gisteren in de zwangerschapsupdate al iets meer over. Ik moest het van mezelf dus echt even rustig aandoen, de weken tot aan mijn zwangerschapsverlof zitten namelijk nog zó volgepropt dat ik daar simpelweg wel toe in staat moet zijn. Het werd dus gewoon thuis eten en we aten met restjes. Wraps met leftover kalkoen, komkommer, Parmezaan en veldsla. Niet eens zo ongezond dus, da’s ook fijn! Ik had aan één wrap overigens genoeg.

pasta

Donderdag

Pasta’s waar maar weinig ingrediënten aan toegevoegd zijn zien er altijd zo armzalig uit, maar het zijn by far wel mijn favoriete gerechten. Ook het pastagerecht dat we donderdag aten was heerlijk. Ik maakte een mixje van fusilli/farfale want daar had ik beide nog een klein beetje van in huis met cervelaat, veel champignons en knoflook, ui en truffelolie. Uiteindelijk ging er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Zó lekker. Ik zie nu op de foto dat het net lijkt alsof ik de fusilli aan één kant van mijn bord heb gelegd en de farfale aan de andere kant, haha. Is niet zo! Althans, niet opzettelijk.

pannenkoeken

Vrijdag

Vrijdag was er nul tijd voor mij om te eten. Letterlijk iedere minuut van de dag zat volgepland. Ik kwam om 14.30 uur thuis van trainen en ik moest om 16.00 uur in de auto zitten naar het Allerhande Kerstfestival in Utrecht. In die anderhalf uur moest ik echter nog douchen, me klaarmaken, een video editen, de boodschappen bestellen voor volgende week én avondeten. In de koelkast lagen nog wat pannenkoeken van Tim z’n LAN feestje dus die besloot ik even gauw in de magnetron te mikken en op te eten tijdens het bestellen van de boodschappen. Niet echt OMF-waardig nee, maar ja. Ik had in ieder geval iets in mijn maag.

hotdog

Zaterdag

Ik weet eigenlijk niet of ik het eten van gisteren diner mag noemen, ik at het namelijk zo rond half 4. Echter was het wel de hoofdmaaltijd van de dag dus tja. Gisteren was ik in Utrecht voor het Allerhande Kerstfestival. Een paar maanden geleden al werd ik uitgenodigd door Dogma Hotdogs om een hapje te komen eten. Nu ik gisteren eindelijk eens in de buurt was besloot ik langs te gaan in mijn vier uur durende ‘pauze’. OMGGG ik heb weer een stukje hemel op aarde ontdekt. Bij Dogma Hotdogs eet je ‘culinaire hotdogs’. Geen witte broodjes met een knakworst, mosterd en ketchup maar echte maaltijdhotdogs. Ik vertel jullie later nog veel meer over dit restaurant maar mijn tip: ga.hier.heen. Na serieuze keuzestress ben ik voor de special gegaan: een huisgemaakte rookworst met zuurkool, piccalilly mayonaise, bospaddenstoelen, krokantje uitjes en mesclun. Ook proefde ik hun huisgemaakte friet. Maaaaannn. Liefde.

Zoals beloofd: vanaf deze week wordt het beter. Zoals ik al zei heb ik alle gerechten voor mijn zwangerschapsverlof ingepland en dat betekent dat ik precies weet wat ik allemaal nog moet koken voordat mijn verlof in februari van start gaat. Dit maakt het voor mij een fluitje van een cent om een eetplanning voor ons te maken, ik hoef immers niet meer na te denken over de gerechten. Aankomende weken wordt er dus heel veel gekookt, zowel voor de lunch als voor het diner want 12 weken van te voren al vullen met gerechten is best een uitdaging. Hopelijk gaat OMF’s Eetoverzicht vanaf nu dus weer iets meer inspiratie bieden voor jullie (en gezonder zijn voor ons, lol!).

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Heer-lijk-e dingen weer! Die hotdog, die ziet er zo lekker uit. Ik word altijd helemaal blij van jouw food-dagboeken, lekker comforty!

  2. Daniëlle says:

    Dogma staat bij mij hoog op mijn to go lijstje! Verder weer heerlijk eten allemaal!

  3. Rachel Kromdijk says:

    Dat ziet er weer geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close