Wat stond er op tafel week 18 – 2014

Oh wauw, zo terugkijkend op de afgelopen eetweek ben ik eigenlijk dik tevreden! Richting het eind van de week waren mijn gedachten zo op iets anders gefocust dat ik serieus mijn foto’s erbij moest zoeken om te zien wat we ook alweer hadden gegeten, maar tijdens het in elkaar zetten van dit artikel was ik eigenlijk heel tevreden! We aten gevarieerd, over het algemeen redelijk gezond en ik kookte vijf van de zeven dagen best wel uitgebreid, zoals het hoort. Nieuwsgierig geworden? Ik laat het je zien in Wat stond er op tafel week 18.

AspergesZondag
Aspeeeergeeees! Yes, het waren voor mij de eerste asperges van het jaar en hoewel ik weet dat je ze ook prima kunt invriezen en daardoor het hele jaar door kunt eten, wil ik dat niet. Asperges betekenen voor mij voorjaar en ik wil ze dan ook in april – mei eten. Ik maakte ze klaar op de traditionele manier, met geklaarde boter, ham en een gekookt eitje dus. We aten er gebakken krieltjes bij. Dit is toch echt lente op een bord?

slawraps met kalkoenfilet 1Maandag
Afgelopen maandag werkte ik weer eens een avonddienst in het hotel en daarvoor nam ik mijn eigen eten mee. Ik had mezelf heilig beloofd dat ik niet meer mee zou eten met het personeel (oftewel: het eten uit de hotelkeuken zou eten) en ik maakte een goede start door voor mezelf slawraps, met onder andere kalkoenfilet, te maken. En hoewel ik ze er al best goed uit vond zien, smaakten ze nog veel beter. Wauw, wat was dit recept een succes! Ik zal hem binnenkort delen op OMF.

Dinsdag
De hele dag met migraine in bed liggen (om 19.00 uur was het pas over) en een vriendje hebben met een baaldag zijn niet de goede ingrediënten voor lekker avondeten. Uiteindelijk hebben we besloten iets te bestellen bij BurgerMe, een soort snackbar/burgertent die verse burgers bij je bezorgt. Ik HAD een foto gemaakt van mijn Scampi burger (knoflookgamba’s op een broodje met ijsbergsla en knoflookcrème) maar die is op een of andere magische wijze verdwenen. In ieder geval, de ‘burger’ was lekker, de salade prima en de frietjes goed gebakken en heel rustiek. Geen moddervet avondeten omdat ik niet voor een dikke hamburger met kaas en saus ging, maar toch lekker makkelijk en best ok.

knoflookcourghettiWoensdag
Oef, dit gerecht ziet er op de bovenstaande foto ontzettend ranzig uit, maar ik beloof je dat de foto’s behorende bij het artikel dat hier nog van zal verschijnen beter zijn. Woensdag aten we sinds lange tijd weer eens courghetti, ‘pasta’ gemaakt van courgette. Deze keer maakte ik knoflookcourghetti met kip, erg goed te doen en lekker gezond.

aspergerisottoDonderdag
Risottoooo! Het was voor mij alweer veel te lang geleden dat we risotto aten en aangezien ik nog wat asperges had liggen, besloot ik die te gebruiken. Uiteindelijk werd het een aspergerisotto met prei, zó goed! Ik vind het heerlijk om één product op meerdere manieren te kunnen gebruiken. Zo aten we zondag de asperges dus op traditionele wijze, maakte ik diezelfde dag nog een aspergesoepje voor de lunch en aten we donderdag de asperges dus verwerkt in risotto. Damn food waste :)

donna hayVrijdag
Sinds lange tijd maakte ik afgelopen vrijdag weer eens een gerecht van Donna Hay, wat ben ik toch enorm fan van haar gerechten en haar kookstijl. Ik ging voor kippenbouten uit de oven op een bedje van linzen, lekker gezond en super eenvoudig om klaar te maken. Ik zal het recept binnenkort nog even met jullie delen, ik vond het namelijk echt een aanrader.

aardappelwedgesZaterdag
Gisteren waren we de hele dag, van 09.00 – 21.00 uur om precies te zijn, bezig met de voorbereidingen voor de housewarming van vandaag. Koken, de tuin in orde maken, het huis opruimen.. Je kunt je er vast iets bij voorstellen. Omdat ik tijdens het moment dat ik eigenlijk moest koken voor het avondeten nog steeds bezig was met bakken/koken voor de housewarming, mikte Tim gauw wat aardappelwedges en kroketjes in de frituur. Ach ja, moet maar even.

Aankomende week wordt voor mij een bijzonder fijne eetweek waarin ik vooral zelf heel weinig hoef te doen. Morgenavond gaan we waarschijnlijk sushi eten omdat ik jarig ben, dinsdag kook ik gewoon maar woensdag en donderdag eet ik buiten de deur. Woensdag in verschillende restaurants met het Running Diner ter ere van Taste of Amsterdam, donderdag gezellig met mijn foodies in restaurant Nomads in Amsterdam.

Ik ga er haast vanuit dat we van onze housewarming/barbecue van vanavond ook nog wel het een en ander zullen overhouden, dus dat zullen we deze week ook vast opeten.

Moet een keer kunnen, zo’n relaxte eetweek ;)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Mmm dat recept van Donna Hay ziet er super lekker uit!

 2. Daniëlle says:

  Het ziet er allemaal bijzonder lekker uit! Ik heb echt nog nooit asperges gegeten en ik zie ze overal voorbij komen, haha!

 3. Dat ziet er heerlojk uit!

 4. Roxanne says:

  Mmmmm, wat een heerlijke eet week! Ik lust zelf geen asperges, maar de rest ziet er goed uit!
  Ook die wraps, woah!

 5. Ranna says:

  Die wraps zien er lekker uit! En alvast gefeliciteerd!

 6. MySimplySpecial says:

  Wat een lekkere dingen weer!

 7. Foodalicious says:

  Ben benieuwd naar het receptje voor de slawraps want ze zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close