Wat stond er op tafel week 45

Goedemiddag! De feestdagen komen steeds dichterbij en langzaamaan ben ik de Kerstplanning aan het afronden, er staan een aantal mooie gerechten op jullie te wachten. De maanden november en december zijn maanden van lekker eten en veel snoepen, meer redenen om op de doordeweekse dagen de broekriem strakker aan te trekken. De afgelopen week stond in het teken van ‘kip’ lijkt het wel, maar wel op diverse manieren bereid. Daarnaast ging ik ook nog twee keer uit eten. Kijk mee naar Wat stond er op tafel week 45.

sateschotelZondag
Tim wilde graag ‘satéschotel’ eten. Dat idee komt bij een restaurant vandaan waar hij vroeger vaak at en eigenlijk is het gewoon een bord vol met veel. Kipsaté met satésaus, sla, patat, brood én kroepoek. Een beetje teveel voor mij in verband met Weight Watchers en daarom ontleedde ik het gerecht voor mezelf flink. Uiteindelijk werden het kleverige kipsatés (drie stokjes) met augurkjes, ¾ pistoletje, één eetlepel satésaus en een klein handje kroepoek. Helaas was de sla die ik nog had liggen niet bruikbaar meer, vandaar de augurkjes. Smakelijk avondeten hoor, ideale makkelijke maaltijd voor de zondagavond.

vega kerriesoepMaandag
Afgelopen maandag trok ik mijn slowcooker weer uit de kast om een geweldige soep te maken. Het is een vegetarische kerriesoep geworden met héél veel groenten. Een echte maaltijdsoep waar je verder helemaal niets bij hoeft te eten, misschien een beetje kroepoek of cassave voor de lekkere smaak. Erg tijdrovend is de soep gelukkig niet, hij hoeft ‘slechts’ twee tot drie uur in de slowcooker en neem van mij aan dat je dan een waanzinnig resultaat hebt. Gelukkig had ik een grote pan gemaakt en kon ik er tijdens de lunch nog een paar keer van genieten.

clubsandwichDinsdag
Afgelopen dinsdag zou ik deelnemen aan een Turkey to Go diner bij Midtown Grill in Amsterdam. Helaas werden mijn plannen flink in de war geschopt en belandde ik ’s avonds op de bank. Thuis eten dus en daar had ik geen rekening mee gehouden. Omdat het alweer een poos geleden was improviseerden we een Clubsandwich. Krokante bruine boterhammen, gegrilde kipfilet, botersla, Sandwich Spread, tomaat, augurk, ui en een klein beetje kaas. Zo op zijn tijd is het heerlijk.

mcwrapWoensdag
Aan de slag voor Fastfood Friday al kun je wel raden dat het op een doordeweekse dag niet zo ongezond is. Ik maakte de McWrap Honing-Mosterd na van McDonald’s. Ontzettend simpel om te doen en het resultaat is reuze. Onwijs lekker en goed vullend. Een stuk verser dan de wraps die je krijgt bij de Mac en ook een stukje gezonder. Eén zo’n wrap van de McDonald’s bevat bijna 600 calorieën, bizar. Daar ben ik wel onder gaan zitten.

pindakipDonderdag
Donderdag stond de slowcooker alweer aan, ik ben zo dol op dat ding! Deze keer maakte ik pindakip welke ik serveerde met Chinese noedels en lekkere toppings. Ooh dit was zo lekker… Ik sta er iedere keer nog weer van te kijken hoe alle smaken zo intact blijven in de slowcooker. Het is echt een makkelijke manier van koken, ik denk dat iedereen dit wel kan namelijk. Mocht je nog geen cadeau voor Sinterklaas of Kerst weten: vraag een slowcooker.

Vrijdag
Afgelopen vrijdag hadden we een personeelsuitje van Tim zijn werk: paintballen en naar het steakhouse. Een uitje waarbij de aanhang mee mocht maar waar niet echt rekening gehouden was met de vrouwen ha ha. Echter ben ik altijd wel in voor het steakhouse (en zeker Texas Ribhouse in Voorst), dus erg vond ik het niet. Ik wilde niet al teveel en te slecht eten dus ik ging voor een (heldere) uiensoep vooraf met een biefstukje als hoofdgerecht. Het dessert was een ijstaart dus die kon ik helaas niet eten. Wel ben ik compleet vergeten om een foto van het eten te maken, dat besefte ik me toen ik de laatste hap van mijn biefstukje nam… Oops!

eendenborstfiletZaterdag
Gisterochtend vertrok ik met vriendinnetje Nanda naar Dordrecht om te overnachten in een van onze collega hotels. We kregen de overnachting (inclusief ontbijt) aangeboden en besloten er direct een weekendje Rotterdam aan vast te plakken. Hoewel wel wilde plannen voor het avondeten hadden, hadden we er geen rekening mee gehouden dat HEEL Rotterdam uit eten gaat op zaterdagavond. Oliva zat volgeboekt, Antichic zat vol, Mangiare zat vol… Uiteindelijk zijn we bij Humprey’s beland wat ook wel ok was. Ik nam als voorgerecht een herfstsalade met rode biet, paddestoelen, walnoot, verse geitenkaas en balsamicodressing, als hoofdgerecht de eendenborstfilet – die helaas iets te ver door was – met rode bietenjus en als nagerecht de sorbet. Voor een drie-gangen keuzemenu betaal je bij Humphrey’s overigens € 24,95. Het restaurant zit op meerdere plaatsen in Nederland.

Als ik er zo op terug kijk een niet heel spannende eetweek. Veel kip op diverse manieren en twee keer uit eten. Die uit eten gaan trend zetten we nog wel even door, vanavond eet ik tapas met de Mr. Ook niet verkeerd!

De komende week is vrij rustig en hierdoor kan ik veel werk verzetten voor de blog, ook heel fijn aangezien er nog wel wat drukkere weken gaan volgen!

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. In Dordrecht zitten ook een aantal leuke restaurants (met name Delicees!) dus dat is misschien leuk voor een volgende keer :)

  1. Sabine Author says:

   Dan moeten we daar de volgende keer maar kijken, bedankt voor de tip!

 2. Mirte says:

  Heb je een receptje voor de kerriesoep en ook hoe je deze maakt zonder slowcooker? Ben benieuwd!

  1. Sabine Author says:

   Komt eraan!

 3. Nanda says:

  Volgende keer Oliva, nu ben ik gepikeerd dat we daar niet naartoe konden ;)

 4. MySimplySpecial says:

  Ik ben benieuwd naar het recept van die wrap!

 5. Komt het recept van de wrap op de website? :)

  1. Sabine Author says:

   Ja, zeer binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close