OMF’s Eetoverzicht week 5/2017

Afgelopen eetweek was een week van afkicken voor mij. Ik moest nog een paar dingen koken voor OMF maar het gros van de week bestond toch echt uit improvisatiemaaltjes. Kijken waar we écht zin in hadden, gerechten koken zonder deze (voor een artikel) op de foto te hoeven zetten. Voelde wel gek hoor! Ik ben er inmiddels zo aan gewend om overdag van alles te koken en te fotograferen dat het heel gek was om pas vlak voor etenstijd de keuken in te duiken. In dit OMF’s Eetoverzicht komen dan ook een paar gouwe ouwe voorbij, gerechten die al op OMF staan. Verder probeer ik vanaf nu ook grotere porties te koken zodat we een deel van het eten kunnen invriezen voor later. Ik wil voorkomen om na de bevalling terug te vallen op afhaal- en/of bezorgdiensten. Nu heb ik het volste vertrouwen in Tim en zal hij ongetwijfeld heerlijke salades en broodjes in elkaar flansen, maar ook voor hem zal het zo af en toe best lekker zijn om alleen maar iets op te hoeven warmen. Vandaar dat onze vriezer dus momenteel steeds voller komt te liggen met zakjes vol heerlijke maaltijden. Thais, Surinaams en in de komende weken komen daar vast nog pastasauzen en bouillons voor noedelsoepen bij. Een goede voorbereiding is het halve werk! Goed, tijd voor het eetoverzicht van afgelopen week.

thais

Zondag

Zondag kwamen we thuis van ons weekendje weg. De koelkast was leeg, mijn zwangere lijf was moe van de lange rit naar huis en je kunt je voorstellen dat ik daardoor ook geen zin meer had om te koken. We besloten voor de eerste keer ooit Thais te bestellen en dat beviel bijzónder goed! Ik koos voor gebakken rijst met Thaise zoetzuur. Erbij hadden we wat mini loempiaatjes en kipsaté. Mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag overigens, ik kreeg het lang niet allemaal op. De restjes die we overhadden (Tim koos voor een volledig ander gerecht dus we hadden véél te veel eten) vroren we in voor later.

caesar salad

Maandag

Ik kan me de laatste keer dat we een maaltijdsalade aten niet meer herinneren. Maandag was het in ieder geval weer eens zover, ik maakte de Caesar Salad van Monique met kippendijen en homemade croutons van ciabatta. Zálig. Ik kan niet wachten tot het weer op en top lente (of zomer, nog beter) is en we vaker salades eten als avondeten. Nu heb ik daar gewoon nog niet zoveel zin in.

witte pizza

Dinsdag

Dinsdag bakte ik zelf pizza’s voor een recept op OMF. Het werd een witte pizza, dus zonder tomatensaus. Erg lekker, ook een dag later toen ik nog twee punten overhad voor de lunch. Het recept komt (helaas) pas begin mei online, maar ik beloof je dat er in de tussentijd ook nog genoeg lekkers op OMF wordt gepubliceerd. Er was trouwens al een stukje uit de pizza omdat ik dit ’s middags moest proeven voor de video ;)

surinaamse nasi

Woensdag

Hoe vrolijk is dit bordje en mag ik even een applaus voor de vrij lichte foto die ik nam om half 6 ’s avonds?! Het wordt eindelijk weer merkbaar langer licht ’s avonds en ik word daar zó blij van. Ik maakte woensdag voor het avondeten een héle grote pan Surinaamse Nasi (waarvan de helft de vriezer in ging) met speklapjes en daarbij aten we een gebakken ei, Atjar en zure komkommer. Jummie.

mac n cheese

Donderdag

Ook hier mislukt wel eens iets in de keuken! Ik wilde donderdag Mac & Cheese uit de slowcooker maken maar het resultaat was alles behalve bruikbaar voor OMF. De pasta was veel te gaar terwijl de saus nog súper waterig was. Shit. Nu vond ik het zonde om de hele pan in de container te mikken dus heb ik geprobeerd ’s avonds nog iets te fabriceren van de pasta. Op het bord ziet het er niet uit, maar gelukkig was de smaak nog wel in orde. Ik bakte uiteindelijk de pasta (met heel veel kaas dus) op met baconblokjes, ui, knoflook en spinazie. Eroverheen een beetje truffelolie en klaar is kees. Gelukkig mislukt er niet héél vaak iets hier, maar als het eens gebeurt kan ik daar zo lang van balen. Heel irritant.

stampandijvie

Vrijdag

Oerhollands op de vrijdagavond, gebeurt niet zo vaak! Ik had eerder in de week al besloten dat ik weer eens gehaktballen moest maken want dat was al zó lang geleden en Tim is er dol op, maar wat eet je er dan bij he? Aangezien stamppotten dit seizoen nog niet zo vaak op tafel hebben gestaan besloot ik maar weer eens stampandijvie te maken, een van onze favoriete stamppotjes. Heerlijk!

spareribs

Zaterdag

Gisteravond stond zoals gewoonlijk nog open, we besloten gisterochtend pas wat we ’s avonds zouden eten. Ik laat eigenlijk altijd Tim kiezen in het weekend aangezien ik de rest van de week al bepaal wat we eten. Soms heeft hij echt geen idee en kies ik uiteindelijk alsnog, maar zo heel af en toe is hij zó specifiek. Zo zei hij gisterochtend ‘Weet je waar ik wel zin in zou hebben vanavond? Spareribs uit de slowcooker, kan dat nog qua tijd?, met aardappelwedges. En die laatste kunnen dan in de Airfryer toch’? Haha! Goed joh, doen we dat. Op de markt haalden we bij de slager gekruide spareribs die ik met barbecuesaus in de slowcooker mikte, erbij zoals gewenst gekruide aardappelwedges uit de Airfryer en uiteraard wel een salade want die wil ik er dan toch wel graag bij. Lekker maaltje voor de zaterdagavond!

Vanaf nu kunnen we echt gaan eten wat we willen en wat is dat een bi-zar gevoel. Normaliter is dat natuurlijk ook zo, maar koken terwijl je weet dat het gerecht nog op de foto moet is heel anders dan koken en vervolgens direct aanschuiven. Ik ben dus lekker de archieven van OMF aan het induiken, op zoek naar gerechten die we enórm lekker vonden maar simpelweg niet nog eens hebben gegeten omdat er nieuwe dingen gekookt moesten worden. Daarnaast ga ik aankomende week ook lekker verder met foodpreppen. Ik vind het een heel fijn idee dat er nu al zakjes met lekkere dingen in de vriezer liggen voor na mijn bevalling straks. Is voor Tim lekker makkelijk, die hoeft alleen maar een zakje uit de vriezer te trekken en dit op te warmen. Voorkomt hopelijk ook dat we over een paar weken leven op fastfood.

Tot slot, leuk nieuws! Omdat in de eindejaarsenquête werd aangegeven dat jullie OMF’s Eetoverzicht verreweg het leukste artikel van de week vinden en we erachter kwamen dat velen van jullie dit eetoverzicht ook gebruiken ter inspiratie van jullie éigen eetplanning, hebben Viv en ik besloten OMF’s Eetoverzicht te verdubbelen. Naast mijn volledige eetoverzicht wordt vanaf volgende week ook het eetoverzicht van Vivian gepubliceerd! Iets later op de dag, om 17.00 uur om precies te zijn want anders wordt het eetoverzicht wel héél lang. Dubbel zoveel eten, dubbel zoveel inspiratie voor jullie! En, heel fijn: op het moment dat ik ga bevallen en mijn eetoverzicht niet kan delen komt die van Viv dus gewoon online en als Viv een keer niet in de gelegenheid is zien jullie altijd die van mij. Nooit meer een eetoverzicht missen dus, yaay!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Jaimyskitchen says:

  Jammie, die pizza ziet erg heerlijk uit!

 2. Britt says:

  Ziet er weer lekker uit! Leuk dat Tim ook mee kiest, hij kiest in ieder geval lekkere maaltjes uit! Die preistamppot en pizza zien er anders ook goed uit zeg!

 3. Laura says:

  Ik ben zo benieuwd naar het recept voor die pizza!

 4. Nou ben ik wel echt benieuwd hoeveel maaltjes er klaarliggen in jullie vriezer… Ben jij van plan om bed en huis het eerste jaar na de bevalling niet meer uit te komen Sabine?
  Ik herinner me nog heel wat gezellige momentjes met mijn babyzoon in zijn draagzak of kinderwagen bij mij in de keuken de eerste weken.

  1. Oeps, nou zijn de smileys weg. In ieder geval is dit met een vette knipoog geschreven.

  2. Sabine Author says:

   Hahaha, valt echt ontzettend mee en ik zal ongetwijfeld snel de keuken weer induiken (inderdaad met baby in draagzak!) maar je weet natuurlijk maar nooit hoe het loopt. Voor manlief is het handig even wat uit de vriezer te trekken wanneer nodig en het voorkomt onnodig ongezond eten. Althans, dat is de bedoeling ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close