Sab’s Eetoverzicht week 33/2019

Pfoe, ik begin mijn zin om te koken een beetje te verliezen jongens. Niet goed! Ik had het er van de week met Tim nog over, ik moet me er ’s avonds ook echt toe zetten om nog iets op tafel te toveren. Niet zo gek als je bedenkt hoeveel uur ik in de keuken doorbreng deze weken om alle kookvideo’s te filmen voor mijn zwangerschapsverlof, maar toch. De lol is er even een beetje vanaf en dat zie je ook wel in onze eetweken. Tim verzorgt iets vaker het eten en er staan vaker (zeer) makkelijke en old school maaltijden op tafel. Op zich is daar helemaal niets mis mee en het is ook zeker niet gezegd dat we hierdoor minder lekker eten, maar voor mij persoonlijk voelt het allemaal wat gewoontjes. Wat minder creatief ofzo? Enfin, onze magen zijn gelukkig wel gewoon weer gevuld afgelopen week!

zondag 2

Zondag

Pannenkoekeeeeen! Tim is tegenwoordig degene die pannenkoeken bakt als we ze eten, ik vind het simpelweg een rotklus. Het duurt me veel te lang en ik vind het ook gewoon saai om te doen – haha. Tim gelukkig niet en hij bakt ook nog eens hele lekkere pannenkoeken. Vic at er gewoon 2,5(!) op, de vreetzak.

maandag 2

Maandag

Maandag stond ik weer te filmen in mijn kookstudio en ik besloot één van de gerechten mee naar huis te nemen voor het avondeten: zelfgemaakte gnocchi met saffraan en bacon. Ik had echter nog een restje prei en champignons in de koelkast liggen die écht opmoesten en dus besloot ik deze maar met de gnocchi mee te bakken. Ziet er als gerechtje zo niet meer uit, maar het was wel heel smakelijk!

dinsdag 2

Dinsdag

Mijn planning van boodschappen doen op dinsdag liep even in de soep omdat ik plots een extra werkdag op kantoor had en ik Senna mee had. Ik wilde boodschappen doen voordat ik Vic weer ging ophalen van de gastouder, maar ik kan moeilijk de hond zolang in de auto laten zitten dus eh ja, dat ging even anders. Mijn hoofd was ook te leeg om nog iets anders te bedenken en dus deed Tim dit en wipte hij na zijn werk even langs de Albert Heijn. We aten Zwitserse aardappelschotel, my fave!, met gekruide worstjes en sla. Een AGV’tje en helemaal prima.

woensdag 2

Woensdag

Op mijn mamadag kookte ik iets uitgebreider al stelde het alsnog niet zoveel voor. Ik maakte een Mexicaanse wraptaart volgens de instructies uit dit recept maar dan met ingrediënten die ik nog in huis had liggen. Was heel erg lekker en goed gelukt en we hadden nog een flink stuk over dus dat hebben we in de vriezer gelegd voor een later moment.

donderdag 2

Donderdag

Ook donderdag stond ik weer te filmen in mijn studiootje en lucky me had twee gerechten voor het avondeten ingepland die ik prima mee kon nemen naar huis. Ik kookte donderdagochtend dus al voor donderdag- én vrijdagavond, hoe relaxt is dat! Donderdagavond aten we canneloni met ricotta en spinazie…

vrijdag 2

Vrijdag

… en vrijdagavond hadden we kikkererwtencurry met spinazie en zongedroogde tomaatjes. Het duurt wel even voordat de recepten van donderdag en vrijdag online komen, ze staan pas ingepland voor januari 2020. Sorry! Hoe lekker ik de curry ook vond vrijdag, ik kreeg ‘m helaas niet weg in verband met brandend maagzuur. Grrr.

zaterdag 2

Zaterdag

Gisteravond zaten we met z’n zessen om de tafel. Mijn schoonzusje, de tante van Tim en haar vriendin kwamen gezellig eten. Ik maakte tijdens het eten geen foto’s, goed teken want mijn telefoon lag ergens ver weg geloof ik, maar tijdens het voorbereiden ’s middags maakte ik vast deze foto van de zalm. Ik roosterde groenten in de oven, maakte knoflook-parmezaan friet en we hadden zalm met verse kruiden en citroen uit de oven. Als toetje tiramisu met rood fruit.

Ik gok dat de aankomende weken allemaal niet heel anders gaan zijn dan afgelopen week. We gaan vooral voor gemak en snel klaar en that’s ok. Het creatieve en uitgebreide komt later wel weer een keer!

Viv is dit weekend lekker aan het genieten op Lowlands dus haar eetoverzicht komt volgende week weer online! Wel deelt ze binnenkort een Foodie in Lowlands, want het eten schijnt daar altijd best goed te zijn… Ben benieuwd.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close