Foodie in Livigno, Italië

Op het moment van schrijven zitten Sabine en ik in Barcelona en genieten we van heerlijke tapas, paella, pincho’s en goddelijke chocolade. Hierover ga je binnenkort uiteraard meer lezen in de ‘Foodie in Barcelona van Sabine’, maar eerst nog even een fijne terugblik naar Italië. Daar was ik een paar weken geleden en ook daar at ik zó heerlijk! De lunch was net een uitgebreid diner, met voor-, hoofd- en nagerecht. Bommetje vol en meer dan verzadigd stapte ik dan weer op de mountainbike om vervolgens een paar uur later weer aan te schuiven voor het avondeten. Het was werkelijkwaar genieten en met Martina van de organisatie koos ik de lekkerste gerechten uit. Soms wat ik gewoon móest eten omdat het zo lekker was en soms omdat ik het echt moest proberen omdat het een typisch Livigno’s gerecht was. En dat was dan natuurlijk ook weer om te smullen.

Ik was 3 dagen in Livigno, van donderdagmiddag tot en met zaterdagavond. Zondagochtend vloog ik weer terug dus ik heb een foodoverzicht van 2,5 dag voor jullie.

Donderdag

FoodieInLivigno-dag1-2

 

FoodieInLivigno-dag1

Lunch

Martina nam ons mee naar ‘Via Vai’ om te lunchen. Omdat de bediening hier in Tiroler pakjes liep, moest ik nog even wennen aan het idee dat ik toch echt in Italië zat, en niet in Oostenrijk. Het eten was heel goed en zag er mooi uit. Mijn salade van meloen met garnalen was verrassend lekker en hiernaast deelde ik een bordje met bruschetta’s, allemaal met wat anders belegd.

FoodieInLivigno-dag1-4

 

FoodieInLivigno-dag1-3

 

FoodieInLivigno-dag1-5

 

FoodieInLivigno-dag1-6

Diner

Net buiten het dorpje zat het knusse restaurant Camino waar we rond half 10 ’s avonds, geheel volgens Italiaanse tijden, aanschoven voor ons diner. Een goed gevuld mandje brood en zo ongeveer alle olies uit het restaurant op tafel, een lichte salade met aardbeien, balsamico en kaas uit de regio, een mini dessert van een bolletje (overheerlijk!) lavendelijs en daarna nog bladerdeegkoekjes met slagroom en vers rood fruit.

Vrijdag

FoodieInLivigno-dag2

 

FoodieInLivigno-dag2-2

 

FoodieInLivigno-dag2-3

 

FoodieInLivigno-dag2-4

 

FoodieInLivigno-dag2-5

Lunch

Mijn ontbijtjes waren niet zo interessant, een hotelontbijt van yoghurt met muesli en vers fruit (iedere ochtend) dus ik schakel gelijk door naar de lunch.

We hadden deze dag een flinke mountainbiketocht op de planning staan en hoe tof deze ook was, ik was na deze pittige rit behoorlijk toe aan een lunch. En ik werd beloond. Boven op een berg aten we bij Tea da Memi en echt waar, als je naar Livigno gaat moet je hier gaan eten. De locatie is prachtig, je geniet van een heerlijk zonnetje en van een geweldig uitzicht. En het eten was fantastisch. Ik klink misschien wat lyrisch maar daar heb ik alle reden toe. Echt! We begonnen met een kaas- en worstplank. Nu zijn de Italiaanse hammen en worsten natuurlijk altijd goed, maar deze smaakvolle en soms pittige kazen (met een beetje honing) waren heerlijk. Erna kregen we 2 verschillende soorten gnocci, eentje gevuld met brood en de ander gevuld met vlees. Die met brood in kaassaus en die met vlees in rode saus. Geserveerd met truffelzout en eventueel extra parmezaan. En als er extra parmezaan op tafel staat, dan eet ik extra parmezaan.

Je kunt je voorstellen dat ik na dit voor- en hoofdgerecht best een beetje vol zat. Gelukkig houden Italianen (en ik) van uitgebreid tafelen dus toen het eten een beetje gezakt was, had ik weer ruimte voor een dessert en ik bestelde ik Torta della Nonna. Een romig stukje taart dat ook op je bucketlist voor Livigno moet staan. Net als de homemade limoncello die de eigenaar ons met liefde uitdeelde. Het was een soort cremige variant die ik nog lekkerder vind dan de ‘gewone’ variant.

FoodieInLivigno-dag2-6

 

FoodieInLivigno-dag2-7

 

FoodieInLivigno-dag2-8

 

FoodieInLivigno-dag2-9

Diner

Omdat het op vrijdagavond de avond van het jaarlijkse ‘Cross County Skiing’ event was, was er voor ons een plekje gereserveerd bij restaurant Garden naast de finish. Zo konden we zien wie er als eerste finishte en genoten we ondertussen van ons diner. We aten vooraf een carpaccio met paddenstoel, artisjok en tomaat. Hierna de 2e gang, twee kleine porties pasta met kaassaus (gevuld met spinazie) en de ander met rode pittige saus. Mij iets te pittig dus ik heb het bij de witte variant gehouden. Vervolgens kregen we een steak met pepersaus geserveerd, en alhoewel het vlees heel erg goed bereid was en me goed smaakte, vond ik het stiekem een beetje jammer dat ik niet een typisch Italiaans gerecht als hoofdgerecht kreeg (het menu was namelijk al voor ons bedacht). Ik sloot af met een lekkere ‘Creme Caramel’.

Zaterdag

FoodieInLivigno-dag3-2

 

FoodieInLivigno-dag3

 

FoodieInLivigno-dag3-3

Lunch

Na onze ochtend activiteit aan het water lunchten we op het dakterras van Ristoro Alpisella. Ook hier kregen we 2 lekkere worst- en kaasplakjes geserveerd en als hoofdgerecht nam ik polenta met worst. Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht en wordt gemaakt van maismeel. Het is een soort papje en heel eerlijk, ik vond het redelijk smakeloos. Ik heb het genomen omdat ik erg benieuwd was maar helaas, ik zal het niet snel weer bestellen.

FoodieInLivigno-dag3-4

 

FoodieInLivigno-dag3-5

 

FoodieInLivigno-dag3-6

 

FoodieInLivigno-dag3-7

Diner

We sloten het weekend af bij La Pioda, een mooi restaurant waar we absoluut lekker hebben gegeten. Met een glas prosecco en daarna een glas witte wijn begon het natuurlijk al hartstikke prima. Ik at als voorgerecht ‘Sciatt’, een typisch Livigno’s gerecht. Ik was natuurlijk benieuwd naar deze gefrituurde kaasballetjes (soort van) en vond ze erg lekker om mee te starten. Als hoofdgerecht koos ik voor risotto, daar had ik namelijk heel veel zin in. En uiteraard, een dessert laat ik niet aan me voorbijgaan en deze keer werden het appelbeignets met vanillesaus en kaneelijs. Superlekker maar ik moest toch wel erg aan een bepaalde traditie denken. Ik deelde ze overigens met een paar anderen zodat ik ook de notentaarten kon proeven.

Dat was ‘m! Mijn eerste buitenlandse eetoverzicht. En als het aan mij ligt maak ik ze nog veel vaker want het is zó leuk om te eten in het buitenland, om te zien en te proeven wat er in bepaalde regio’s gegeten wordt, dat smaakt letterlijk naar meer. Italië was natuurlijk een goede start en inmiddels hebben Sabine en ik ook in Spanje heel veel lekkers gegeten. Daar gaat ze jullie snel meer over vertellen!

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Dat ziet er echt verrukkelijk uit allemaal!

  2. Margot says:

    Wat een lekkers allemaal! Ik had al trek, maar nu helemaal!

  3. Jaimyskitchen says:

    Hmmmm, de kaasplankjes!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close