Ik bereid me voor op… één dag Tokyo!

Ieeee, nog een paar dagen en dan maak ik me op voor een perstrip naar Japan! Al ruim anderhalfjaar ben ik bezig met het proberen om naar Japan te kunnen en eindelijk is het gelukt. Een week lang verken ik de regio’s Fukuoka en Kagoshima in het zuiden van Japan maaaaar, ik heb besloten om zelf na afloop van de perstrip nog naar Tokyo te gaan. Ik heb er even over getwijfeld want het zou betekenen dat ik ruim een week weg zou zijn en in mijn eentje naar deze wereldstad zou moeten afreizen. Uiteindelijk won mijn ‘wanderlust’ het want wanneer zou ik weer zo dicht in de buurt van Tokyo zijn. Dus, over anderhalve week ben ik in het bruisende Tokyo. Nu heb ik twee nachten in de stad geboekt maar door de vluchttijden heb ik in feite één avond en één volle dag. Ik ben dus hard aan het voorbereiden geslagen want in die ene volle dag wil ik het liefst zoveel mogelijk doen. Eén dag Tokyo is natuurlijk niet heel veel maar van andere reizen weet ik ook dat er veel in een dag past. Kijk mee naar mijn lijstje en als je tips hebt hoor ik ze heel graag!

Tokyo Tower

Tokyo Tower

Ik ben dol op uitkijkpunten en houd ervan om ze te fotograferen. Nu blijkt Tokyo Tower op 15 minuten afstand van mijn hotel te liggen dus die wil ik zeker even meepakken. Dit kost ook niet zoveel tijd. Het is in feite even naar boven, foto’s maken, genieten van het uitzicht en weer verder. Hopelijk zit het weer een beetje mee als ik er ben. Mocht het heel mistig of regenachtig zijn dan heb ik niet zoveel aan dit viewpoint, dan sla ik hem waarschijnlijk over.

Senso-Ji Tempel

Senso-jitempel

Ik heb de mazzel dat ik gekozen heb voor een hotel dat aan de rand van het Ueno Park ligt (waar ik vast ook nog wel even doorheen loop) want hier dichtbij bevindt zich ook de Senso-jitempel. Bij het zien van de foto’s van deze tempel bekruipt het hele Japan-gevoel me al. Dit is écht wat ik voor me zie als ik aan Japan denk. De Senso-jitempel wordt ook wel Asakusa Kannon genoemd en in feite bestaat het uit een groot aantal bouwwerken. In ieder geval een pagode maar op het terrein schijnt ook een gigantisch wierookvat (jokoro) te staan. De bijbehorende Dembo-in tuin schijnt ook prachtig te zijn.

Tsukiji vismarkt

Vismarkt van Tsukiji

Het is niet mijn doel om in Tokyo héél veel te eten, gebeurd waarschijnlijk alsnog hoor – daar niet van, maar ik zou mijn volle dag het liefst beginnen op de vismarkt van Tsukiji. Alle Tokyo-bronnen lichten me in over deze vismarkt want je schijnt er fantastisch te kunnen ontbijten met sushi. En dat laat ik me natuurlijk niet twee keer zeggen. Ik heb helaas niet de tijd om er een paar uur rond te struinen maar ach, duw mij een bakje sushi in mijn handen en dan neem ik dat wel voor lief.

Shibuya Crossing

Shibuya Crossing

Als ik dan toch in Tokyo ben wil ik even een kijkje nemen bij de Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Ik kan me hier niets bij voorstellen. Ik heb al een paar keer op Times Square in New York mogen staan en daar is het ook druk, maar ik geloof dat dit in het niet valt bij de Shibuya Crossing. Hopelijk lukt het me om in een van de gebouwen op het kruispunt te komen (daar zullen vast wel wat restaurants/café’s zitten), dan kan ik het kruispunt van bovenaf bekijken.

Tokyo Supermarkt

Supermarkt!

Natuurlijk, natúúrlijk kan ik het als foodie niet laten om een supermarkt op te nemen in mijn bucketlist. Ik ga LOS op al het gekke snoep wat ik er kan vinden denk ik. M&M’s en KitKat in gekke smaken, het moet allemaal mee naar huis. Ik neem dan ook een grote koffer mee tijdens mijn reis die ik niet al te vol ga proppen op de heenweg, zo blijft er genoeg ruimte over voor souvenirs en andere dingen.

Heb je nog tips over bezienswaardigheden in Tokyo die ik echt moet hebben gezien of zijn er dingen die ik moet meenemen uit Japan voordat ik weer naar Nederland ga, laat me dat dan zéker even weten!

Met dank aan Shutterstock voor de foto’s <3

Join the Conversation

 1. Marlotte says:

  Oh wat een heerlijk vooruitzicht zeg, Tokyo lijkt me echt een prachtige plek. Alvast heel veel plezier gewenst!

 2. Cheese and Chinese says:

  Ah ik ben wel een beetje jaloers hoor, Japan staat zo hoog op ons lijstje!

 3. Margot says:

  Oh wat gaaf allemaal, ik ben nu al heel benieuwd naar je verhalen!

 4. Rowan - sillysis.nl says:

  Wat gaaf zeg! En ook heel stoer, kan me voorstellen dat het toch best spannend is maar je doet het gewoon!

 5. Als je in net zuiden ook tijd hebt om dingen te bezoeken zou ik daar de supermakten vast plunderen!

  Vergeet vooral geen ramen te eten. Alleen al daarom ben ik jaloers dat je naar Japan gaat!
  (Misschien kun je als je terug bent daar een recept voor ‘verzinnen’?)

  Bij de crossing van Shibuya kun je een kop koffie halen bij de Starbucks (ook zonder koffie kun je de kruising bekijken hoor) maar ook het station van Shibuya geeft je uitzicht vanaf de andere kant.

  Ik zou ook aan het begin van de avond een wandeling maken door Harajuku, en dan specifiek door Takeshita Dori, erg drukke straat (met ook een hele goeie creperie!!) Waar meiden uitgedost doorheen paraderen! Alsof je live in een Gwen Stefanie clip loopt.

  En als je bij de vismarkt bent, zou ik je daarna ook de Hamarikyu tuinen aanraden, de serene rust daar midden in de stad is zo bijzonder!

  En misschien het allerhandigste.. zoek in je reisgids of in je info van hotel ofzo (ze hebben een heel handige toeristengids van Tokyo) goed op welke uitgang van de metro je moet hebben voor je bezienswaardigheden!
  De metrostations zijn zo idioot groot, dat je als je niet weet welke uitgang je moet hebben je nog makkelijk een half uur aan het dwalen bent naar de bezienswaardigheid.

  1. Sabine Author says:

   Wauw, thanks voor de tips! Daar heb ik echt iets aan :D

   Ik mag hopelijk een Ramen en Gyoza workshop volgen dus recepten volgen sowieso nog als ik weer terug ben.

 6. nikki says:

  Je kan eventueel ook naar het gemeentehuis gaan. Daar kan je gratis naar boven ( soort empire state building idee) en heb je prachtig uitzicht over de hele stad.

  Geniet ervan, Tokyo is echt een prachtige, aparte maar geweldige stad. Wij vonden het echt de Japanse New York haha

 7. MARIJKE says:

  Wat spannend zeg! En waus op persreis naar Japan! Wens je super veel plezier en heel stoer dat je in je eentje nog even doorgaat op je reis!

 8. Kelly says:

  Ohh wat gaaf en spannend ! Heel veel plezier en geniet ervan!

 9. Jessica says:

  Je bent je goed aan het voorbereiden… Super spannend zo alleen! Maar wel ontzettend gaaf en je bent wel een ervaring rijker dan..Heel veel plezier alvast!

 10. yvonne bakker says:

  warenhuis 010 010 schijnt erg leuk te zijn!

 11. Fleur says:

  Ik ga in april toevallig ook 3 wekennaar Japan, waaronder ook paar dagen naar Tokyo. Die vismarkt blijkt echt super te zijn en kan je goede sushi scoren. Daarnaast hebben ze ook in de technische winkeltjes de meeste rare snufjes, zoals bijv een nietjesorigamivouwer, als je dat leuk vind is dat wellicht leuk om even rond te kijken. Veel plezier.

 12. Maris says:

  Wow wat gaaf! Tokio is echt een fantastische en grote stad!

  Een aanrader is zeker één van hun gekke fotohokjes in te duiken, die kan je zeker vinden in de buurt van de Shibuya Crossing. Je hebt daar trouwens een platenzaak met daarin een Starbuck vanaf waar je het kruispunt goed kan bestuderen.

  De lekkerste eetdingetjes vind je vaak ondergrond bij de metro’s. Daar heb je allerhande supermarktjes en foodcourts met de geweldig lekkernijen.

  Een vriendin van mij (die langere tijd in Tokio verbleef) raadde mij af om naar vismarkt van Tsukiji te gaan bij een kort bezoek aan Tokio. Het was volgens haar wel leuk en lekker, maar zeker niet de moeite voor de hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent.

  Veel plezier in Tokio, je zult het sowieso geweldig hebben.

 13. Jaimyskitchen says:

  Ohh, ik ben echt benieuwd naar de tips die gaan komen, want ik ga in Augustus bijna 3 weken naar Japan!

 14. Sofie says:

  Aah wauw, ik ben echt zó gruwelijk jaloers! Deze stad staat al ontzettend lang bovenaan mijn lijstje. Geniet ervan, ik kijk nu al uit naar je artikelen hierover (want ik neem aan dat die er meer dan genoeg komen, toch?!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close