Top 3 food tijdschriften

Afgelopen dinsdag heb je al kunnen lezen dat ik het heerlijk vind om me met een kookboek terug te trekken op de bank om gewoon recepten te bekijken en te lezen. Met tijdschriften kan dat natuurlijk nog beter en toen ik vorige week in de supermarkt stond leek het me wel leuk om wat aandacht te besteden aan mijn favoriete foodtijdschriften. Ik nam ze alle drie mee en vandaag laat ik ze aan jullie zien en vertel ik er bij wat ik er zo leuk aan vind. Op alledrie de tijdschriften kun je een abonnement nemen, maar je kunt ze ook maandelijks los kopen.

De drie tijdschriften die ik in dit artikel ga behandelen zijn: Foodies, Light Koken en WeightWatchers magazine.

foodiesFoodies
Foodies is een tijdschrift dat menig kookliefhebber vast wel bekend in de oren klinkt. Het is een heerlijk dik tijdschrift met een prachtige vormgeving. Het is echt een plezier om dit tijdschrift door te bladeren. Het leuke aan Foodies vind ik dat het tijdschrift vaak met de seizoenen mee gaat. Het aprilnummer staat bijvoorbeeld bomvol Paasgerechten, hartstikke leuk!

foodies2

foodies3De foto’s uit Foodies zijn geweldig. Alles aan dit tijdschrift straalt eten uit en als ’thuiskok’ word je hier compleet gelukkig van.

foodies1In het tijdschrift komen tientallen recepten voor bij -vaak met een maandelijks thema- maar ook worden er interviews met koks gepubliceerd en komen er leuke kooksnufjes aan bod. Bij de recepten staat overigens ook direct hoe moeilijk ze zijn, hoe lang de bereiding duurt en wat de voedingswaarden van een gerecht zijn. Weet je direct waar je aan toe bent!

Dit tijdschrift is echt een aanrader voor iedere food- of zelfs fotografieliefhebber.

lightkokenLight Koken
Light Koken is van dezelfde uitgever als Foodies en daarom zit ook dit tijdschrift prachtig in elkaar. Wel is er een duidelijk onderscheid te vinden tussen de twee magazines. Waar Foodies voornamelijk met donkere kleuren werkt in de fotografie, is Light Koken een stuk lichter van vormgeving.

ligtkoken1

ligtkoken2

ligtkoken3Zoals de naam al doet vermoeden komen er in dit tijdschrift gerechten aan bod met weinig calorieën, maar dit wil niet zeggen dat ze  minder smaakvol zijn. Zo vind je in het maartnummer bijvoorbeeld recepten voor slanke burgers terug en besteed het aprilnummer aandacht aan maarliefst 60 voorjaarsgerechten. Ook dit tijdschrift brengt een hele hoop lekkere recepten met zich mee die allemaal voorzien zijn van prachtige illustraties en een duidelijke uitleg. Ook worden er bij de verschillende leuke variatietips gegeven.

foodies4Het leuke aan Light Koken vind ik dat er ook informatie gegeven wordt over verschillende gezonde voedingsmiddelen en dat er een categorie “Kookles” is waarin met behulp van foto’s stap voor stap wordt uitgelegd hoe je iets moet uitvoeren. Heel erg leuk!

WWWeightWatchers magazine
Tot slot hebben we WeightWatchers magazine en in eerste instantie lijkt dit een vrij specifiek tijdschrift dat alleen aantrekkelijk is voor mensen die dit dieet volgen, maar er staan ook een hoop (andere) nuttige dingen in. Zo staan er overheerlijke gezonde recepten in met mooie foto’s (uiteraard voorzien van het aantal WW punten dat het kost), maar worden er ook lifestyle en beauty tips gegeven.

WW1

WW2

WW3Eigenlijk is het WeightWatchers magazine meer een tijdschrift dat bedoelt is om je lekker te voelen en eten vormt hier een belangrijke basis voor.

WW4Mocht je op zoek zijn naar een tijdschrift met een overdaad aan recepten, dan is WeightWatchers magazine misschien niet helemaal geschikt voor jou, maar ben je op zoek naar inhoudelijke informatie over gezond leven, je beter voelen of motivatie om zélf wat kilo’s kwijt te raken, dan is dit tijdschrift leuk om een keer te kopen.

Natuurlijk zijn er naast de bovenstaande tijdschriften nog veel meer food tijdschriften die ook best de moeite waard zijn om te bekijken. Het tijdschrift van Jamie Oliver en Delicious vind ik bijvoorbeeld allebei ook erg leuk, maar wat ik daar jammer aan vind is dat de recepten in deze magazines vaak aparte ingrediënten vereisen en dat vind ik dan weer niet zo makkelijk.

Ik ben van plan om op Foodies of Light Koken een abonnement te nemen, maar ik ben er nog niet helemaal uit welk van de twee ik zou moeten kiezen…

Alle drie de tijdschriften zijn bij de grotere supermarkten en boekenwinkels te koop. Van Foodies en Light Koken verschijnt iedere maand een nieuw exemplaar. Beide tijdschriften kosten €4,99 per stuk. Weight Watchers Magazine verschijnt iedere twee maanden en kost €3,70.

Lees jij wel eens food tijdschriften?

Join the Conversation

 1. Lotje says:

  Foodies en light koken lijken mij het leukst!

 2. Kylie says:

  Ik ben dol op Foodies! Als je het leuk vindt om over food en innovatie te lezen, hospitality, nieuwe foodconcepten, dan is http://www.foodinspiration.nl misschien ook wat voor je.. Ik heb er ook een artikeltje over op mijn site.. Ik ben er echt verslaafd aan. Er staan geen recepten in, en het is een digitaal magazine, maar zooooo tof!

  Liefs

 3. Esmay says:

  Ze lijken me allemaal wel leuk! Beetje inspiratie opdoen ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close