Mijn favoriete no-nonsense ontbijtjes

Gesponsord – In de foodbucketlist die ik begin dit jaar publiceerde gaf ik aan dat ik graag iets meer wilde doen met ontbijtjes. Nu ben ik een hele slechte ontbijter. Niet dat ik nooit ontbijt hoor, want dat doe ik braaf iedere ochtend, maar ik varieer er nooit mee. Op Instagram zie je regelmatig van die Pinterestwaardigde ontbijtfoto’s voorbij komen maar zo gaat het er bij mij niet aan toe. Geloof het of niet, maar mijn hoofd staat ’s ochtends zodra ik opsta nog niet naar eten. Echt! Waar ik overdag lééf voor eten doe ik het ’s ochtends het liefst zo makkelijk mogelijk. Om jullie te laten zien dat ook ik vaak voor gemak kies en zeker niet iedere dag uitgebreid ontbijt (want dat wordt nog regelmatig gedacht van foodbloggers), zet ik vandaag mijn favoriete no-nonsense ontbijtjes op een rij.

Vaste onderdelen

Er zijn een aantal vaste onderdelen van mijn ontbijt die nooit ontbreken. Het wil nog eens wisselen tussen seizoenen maar doorgaans zijn deze dingen voor mij onmisbaar:

 1. Een groot glas water. Ik drink vaak te weinig op een dag. In de zomer gaat het veel makkelijker maar daarbuiten vind ik het maar wat lastig, en dus probeer ik mijn dag steevast te starten met een groot glas. Heb ik in ieder geval al iets binnen! Thee drink ik ’s ochtends niet, van thee moet ik altijd ieder halfuur plassen.
 2. Een multivitaminepil. Sinds ik heb gehoord (van een voedingsdeskundige) dat zo’n pil vooral in de wintermaanden eigenlijk onmisbaar is slik ik er netjes elke dag een.
 3. Een stuk fruit. In de maanden januari, februari en maart is dit steevast een grapefruit. Ik HOUD van grapefruits. Andere favorieten zijn blauwe bessen, aardbeien (my favorite in de zomer!) of een peer.

Het ‘hoofdgerecht’, om het zo maar even te noemen, wisselt nog wel eens maar ik heb wel periodes van eenkennigheid. Ik kan maar zo weken of maandenlang met hetzelfde ontbijten om dat op een gegeven moment ineens zat te zijn en dan weer te wisselen naar iets anders. Ik varieer in één week tijd in ieder geval niet zo vaak met ontbijt.

Mijn favorieten

Quaker Cruesli

1. Yoghurt met Quaker Cruesli

Laten we maar met mijn meest favoriete ontbijt OOIT beginnen: yoghurt met Quaker Cruesli. Maar echt, en dat zeg ik niet alleen maar omdat dit een gesponsord artikel is. Toen Tim en ik net samenwoonden kochten we een doos Quaker Cruesli Chocolade en die vonden we zó lekker dat we hem een paar dagen later (zo’n doos redt het bij ons hooguit drie dagen) nog een keer kochten. En nog een keer, en nog een keer. En toen kwamen we erachter dat Quaker deze variant ook in grootverpakking verkocht. Je snapt wat er toen steevast in onze ontbijtkast stond. Ik denk dat we een jaar lang iedere ochtend ontbeten hebben met yoghurt en Quaker Cruesli Chocolade. Nog steeds is deze groot favoriet en af en toe neem ik nog wel eens een doos mee uit de supermarkt.

Deze maand heeft Quaker weer twee nieuwe limited editions gelanceerd waaronder de Cookies & Cream. Oh.My.Foodness. Laten we het erop houden dat deze doos in twee dagen leeg was en dat het vast niet de enige doos zal zijn dit jaar.

Wat trouwens wel fijn is: Quaker Cruesli is vernieuwd en bevat nu 30% minder suiker* zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. Aan de suikerreductie is jarenlang onderzoek voorafgegaan want de suiker zorgt ervoor dat de granen goed aan elkaar hechten. Uiteindelijk is de suiker deels vervangen door een extract van de cichoreiwortel, zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. Ook zijn er aanpassingen doorgevoerd in het productieproces (denk aan verandering in de temperatuur en de luchtvochtigheid tijdens het roosteren) waardoor het vernieuwde product gewoon nog net zo lekker is. Fijn!

Goed, all-time favorite dus: yoghurt met Quaker Cruesli.

2. Crackers met beleg

Als ik haast heb of weg moet wil ik nog wel eens crackertjes eten ’s ochtends. Ik kies dan meestal voor hele dunne rozemarijn-zeezout crackers en die beleg ik met wat ik dan ook maar voor handen heb. De ene keer is dit zoet, pindakaas met hagelslag bijvoorbeeld, de andere keer is dat een plakje kipfilet of gedroogde ham.

3. Ontbijtsmoothie

Ook fijn: een ontbijtsmoothie. De laatste maanden heb ik heel erg in een ontbijtsmoothie-flow gezeten. Als ik ontbijt met een smoothie zit ik echt tot lunchtijd vol, best fijn. Mijn favoriete smoothie bestaat uit magere yoghurt, rood diepvriesfruit en een schepje proteïnepoeder.

4. Gekookt of gebakken ei

Mocht ik veel tijd hebben of zin hebben in ei dan wil ik ook nog wel eens ontbijten met een gekookt of gebakken eitje. Maar eieren en ik hebben een haat-liefde verhouding. Ik moet er écht zin in hebben wil ik het eten. Ik ben niet dol op de smaak van eieren maar soms heb ik er zin in. Het is een beetje gek. Enerzijds vind ik eieren namelijk wat muffig terwijl ik een gepocheerd eitje heerlijk vind.

Om heel eerlijk te zijn waren dit mijn favoriete no-nonsense ontbijtjes al. Vooral heel makkelijk zoals je ziet en met vrij weinig variatie. Ontbijt is voor mij gewoon niet de belangrijkste en leukste maaltijd van de dag.

*Dan het gemiddelde suikergehalte van andere krokante muesli’s.

Ik ben wel benieuwd naar jullie favoriete ontbijtjes. Doen jullie er moeite voor, eet je iedere dag hetzelfde of ontbijt je helemaal niet?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Quaker

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 396403684 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 396403684 1
B9530869

Join the Conversation

 1. Karlijn says:

  Oh die Quaker cruesli met chocolade is zo lekker! Toen ik een jaar of 15 was at ik dat ook het liefst elke dag als ontbijt. En dan stiekem als mama niet keek ’s middags nog een paar handjes cruesli uit het pak nemen. Ik kon die cruesli zo weg eten, heerlijk. Nu eet ik hem eigenlijk nooit meer.
  Ik vind het heel leuk om af te wisselen met ontbijtjes: havermout, kwark, rijstepap, pannenkoekjes, eieren, maar als ik daar geen zin in heb (en dat komt ook best vaak voor) val ik altijd terug op mijn standaard ontbijtje: kwark met banaan en pindakaas. Ook heel lekker!

 2. Valerie says:

  Ik heb al zooo lang geen cruesli gegeten dat ik het bestaan ervan was vergeten de choco variant was altijd mijn favoriet. Nu eet ik vaker rijstwafels, ook lekker crunchy

 3. Margot says:

  Ik eet de laatste tijd havermout met lactosevrije melk, frambozen uit de diepvries, kokos en walnoten. Best prima!

 4. Mijn ontbijt is eigenlijk vrijwel elke dag hetzelfde: yoghurt met muesli, banaan en kaneel. Kijk er nog steeds elke avond naar uit haha….. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close