Happy new year + Foodbucketlist 2016!

Jaaaaa, HAPPY NEW YEAAAAAAAR! Jullie zijn als dit artikel online komt vast nog aan het uitbrakken van hopelijk een heel leuke oudejaarsavond. Of je komt net thuis, dat kan natuurlijk ook. In dat geval: welterusten. Het lijkt me verstandig om op 1 januari niet direct een recept online te zetten. De meeste van jullie zullen geen zin hebben om te koken of helemaal geen zin hebben in eten, dus daar gaan we morgen weer mee van start. Wat ik dit jaar wél weer ga doen is een Foodbucketlist delen! Vorig jaar heb ik een jaar overgeslagen maar het leek me leuk om er dit jaar wel weer eentje te maken. Halverwege het jaar ga ik kijken hoever ik al ben en uiteindelijk kijken we helemaal aan het einde dan weer naar de eindstand. Maar goed, dat duurt nog even. Mijn Foodbucketlist van 2016 is als volgt:

 1. Pulled pork maken op de barbecue;
 2. Harde broodjes bakken. Denk aan stokbrood, ciabatta, kaiserbolletjes etc; 
 3. Zelf een keer vis roken, op welke manier dan ook;
 4. Een kwalitatief goed/luxe barbecuevlees-pakket bestellen en daar écht lekkere dingen mee maken;
 5. Meer aandacht besteden aan ontbijtjes op OMF;
 6. Verdiepen in patisserie en meer doen met zoete lekkernijen (zoals eclairs bijvoorbeeld);
 7. Een hele rijsttafel maken met zelfgemaakte boemboe’s;
 8. Meer basiskennis krijgen over wijn (ik weet echt niéts over wijn op dit moment);
 9. Vaker mealpreppen, zeker als ik weg moet – geen excuses voor afhaal!;
 10. (Nog) meer internationaal gaan koken. Ook uit andere werelddelen dan Europa en Azië.

Goed, tien doelen voor mezelf die allemaal wel redelijk te doen moeten zijn. Erg ingewikkeld zijn ze niet en voor de meeste dingen heb ik de materialen ook wel in huis. Ik kijk vooral uit naar punt 1. Als in: ik kijk vooral heel erg uit naar de zomer waarin we de barbecue weer veelvuldig kunnen gebruiken.

Wat staat er op jouw foodbucketlist voor 2016?

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Jaaa, jij ook een gelukkig nieuwjaar gewenst Sabine! Dat er maar héél veel ge-experimenteerd mag worden met lekkere gerechtjes :) Tof ook dat je meer aandacht aan ontbijt wil besteden, lijkt me leuk! (hier spreekt de ontbijtgeek) Liefs Anniek – http://www.glowofbeauty.nl

 2. Marlotte says:

  Oeh yes, meer ontbijt op OMF zou ik héél leuk vinden. Mooi lijstje! Een heel fijn 2016!

 3. sandra korenbof says:

  Allereerst de beste wensen!
  Bucketlist heb ik niet. 2, 3 en 7 gedaan. Ook re epten uit NY geprobeerd te maken ;) alleen nr. 6 ben ik nog niet tevreden. J’adore Eclairs. Maar nog geen goeie naar eigen tevredenheid gemaakt. Dus kom maar op :)

 4. Kelly says:

  Lekkere dingen staan er tussen ! Ben benieuwd wat gaat lukken denk allemaal wel :)

 5. Joyce - Lemonylifenl says:

  Mooi lijstje! Ik zou ook graag eens zelf een rijsttafel maken! Oh en een gelukkig nieuwjaar natuurlijk!

 6. Angelina says:

  Mooi lijstje, ik kijk er naar uit! Een heel fijn 2016 toegewenst :)

  http://www.peekinside.nl

 7. Tanja says:

  De beste wensen!
  Een rijsttafel wil ik al jaren maken al kook ik nu ook vaak met meerdere (bij)gerechten Bij bami, nasi of mihoen.
  Broodjes bakken doe ik al regelmatig Maar koken buiten Europa en Azië zou ik ook graag doen.
  Ik ben absoluut geen ontbijt type al zou ik dat wel moeten doen omdat het zo belangrijk is. Misschien dat ik door jou recepten hiermee begin :-)

 8. Nuria says:

  Gelukkig nieuw jaar!! Mooie lijst, ik ben heel benieuwd naar die ontbijtjes op OMF!

 9. Gelukkig nieuwjaar!

  Ik kijk uit naar een nieuw jaar jouw blog volgen maar vooral recepten van je maken.

  Ik wil volgend jaar een keer pulled pork zelf maken.

  Ik heb je al eens eerder verteld dat ik zoveel mogelijk recepten uit je boek wil maken, zo leuk is het boek. Zal niet allemaal lukken dit jaar maar dan schuift het door naar volgend jaar :) Komende week staan de gehaktballen op het menu.

  Daarnaast heb ik de Eetkalender van je foodvriendin Francesca gekocht en gebruik die als maaltijdplanner. Ik wil iedere week minimaal één recept van de kalender maken.

  Meer ontbijtrecepten vind ik leuk. Ik ben geen al te goede ontbijter en eet vaak hetzelfde. Dat ik het All Day Breakfast boek gekocht heb, was ook een goede zet want daardoor krijg ik meer inspiratie en variatie.

  Ik hoop dat 2016 op alle vlakken een mooi jaar voor je mag worden.

 10. Roxanne says:

  Mooie food doelen! Ontbijtjes en meal preppen trekken meteen mijn nieuwsgierigheid. Maar zoete lekkernijen en harde broodjes vind ik ook interessant klinken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close