Bijzonder plekje: ss Rotterdam

In Bijzonder Plekje gaan we op zoek naar de wat minder voor de hand liggende overnachtingsmogelijkheden in ons kleine kikkerlandje. De vorige keer trapten we af met de Pelsertoren in Zwolle, hier heb je de mogelijkheid om te overnachten IN de stadsmuur van Zwolle. Heb je altijd al eens op een cruiseschip willen overnachten maar wil je daarvoor niet een week of langer daadwerkelijk op het water zitten, dan kan dat! In Rotterdam ligt namelijk de ss Rotterdam. Met dit cruiseschip wordt niet meer gevaren maar je kunt er wel op overnachten en gebruik maken van alle faciliteiten. Het is voor ons alweer een aantal jaar geleden dat we hier waren. Kleine Vic was namelijk nog niet eens 1. En mocht je dan een overnachting willen boeken op de ss Rotterdam, check dan ook direct onze CITY GUIDE Rotterdam voor nog veel meer ins & outs. 

Kijk op de website van ss Rotterdam voor meer informatie over de maatregelen rondom COVID-19! Dit artikel is geschreven zonder in achtneming van de maatregelen.

ss Rotterdam

Over de ss Rotterdam

ss Rotterdam is sinds 2013 onderdeel van WestCord Hotels, een puur Nederlands familiebedrijf. De ss Rotterdam is het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Het schip is maar liefst 228 meter lang en 51 meter hoog. Je voelt je dan ook echt een mini mensje als je naast het schip staat.

Op 3 september 1959 maakte de ss Rotterdam haar eerste reis. 1.200 passagiers en genodigden stapten aan boord, samen met kroonprinses Beatrix om naar New York te varen. Met de komst van het vliegtuig enkele jaren later luidt 1971 het einde in van de lijnvaarten naar New York; de ss Rotterdam maakt haar laatste overtocht naar de Verenigde Staten maar dient niet heel veel later als cruisschip richting meer exotische oorden.

Na een paar stormachtige jaren en renovaties wordt in 2008 het schip naar haar laatste, definitieve ligplaats gebracht: de Maashaven, op de kop van Katendrecht. Sinds 15 februari 2010 is de ss Rotterdam open voor publiek.

Een echt ouwetje dus, het schip, en daarom is het ook zo populair. Zodra je de ss Rotterdam opgaat word je echt even tientallen jaren terug in de tijd geworpen en zie je de mix tussen hedendaags modern en kneuterig ouderwets.

Faciliteiten

Zoals je op een cruiseschip mag verwachten, zijn er tal van faciliteiten aan boord waar jij als gast gebruik van kunt maken.

Rondleidingen
Eén van de leukste dingen om te doen op het schip is het volgen van een rondleiding. Je hebt de keuze uit een rondleiding met een gids of een audiofoon of een combinatie van beide. De rondleidingen vinden iedere dag plaats en duren 1 – 2 uur; de laatste start om 16.00u.

Tijdens de rondleidingen bezoek je de hooggelegen dekken, de boeg en de brug en kun je een kijkje nemen in het stuurhuis. Ook heb je de mogelijkheid om meer te leren over (en IN!) de machinekamer.

Rondleidingen zijn te boeken vanaf €12,95/per persoon.

Horeca
Op de ss Rotterdam vind je een aantal verschillende horeca-gelegenheden. Restaurant Lido Grill is het hoofdrestaurant waar je de hele dag terecht kunt voor het ontbijt, de lunch of een diner.

Het uitgebreidere Restaurant Club Room is perfect voor een diner voor twee. Fans van de wat meer verfijnde gerechten kunnen hier hun geluk op.

Tot slot zijn er nog drie barren waar je terecht kunt. In de Ocean Wine Bar kun je genieten van een goed glas wijn in combinatie met lekkere gerechten. Vanuit de bar heb je uitzicht op de skyline van Rotterdam.

De Captains Lounge is een fijne plek met live muziek om even tot rust te komen. Je kunt er een high tea boeken, cocktails drinken of gewoon een fijne kop koffie bestellen. De verschillende vitrines leren je meer over de geschiedenis van de ss Rotterdam.

Tot slot is er het terras van Lido, ideaal op dagen met mooi weer. Je kunt er pootje baden in het zwembad terwijl je geniet van het prachtige uitzicht met een speciaalbiertje in de hand.

ss Rotterdam

Overnachten

Wil je overnachten op de ss Rotterdam dan kun je kiezen uit 6 verschillende kamertypes, allen ingericht in jaren ’50 stijl. De kamers bevinden zich op het B-Deck, A-deck, Main Deck en Lower Promenade Deck. Op het Boat Deck en Sun Deck zijn luxe suites te vinden. De kamers zijn ingericht in 3 verschillende thema’s: Original, Manhattan en Bahama’s.

Kom je met kinderen dan zijn de Family Rooms ideaal voor gezinnen met twee kinderen (tot 12 jaar). De Family Rooms zijn voorzien van een twin bed, stapelbed en andere standaard faciliteiten.

Ook aan single reizigers is gedacht. Op de ss Rotterdam kun je namelijk een Standard Single Room boeken met een eenpersoonsbed.

Wij vonden zelf de kamer waarin we sliepen echt prima! We sliepen in een tweepersoonsbed en daarnaast was er nog genoeg ruimte voor een campingbedje. Als je een hele lichte slaper bent dan word je ongetwijfeld een paar keer wakker van de mensen die over de gang lopen want de kamers zijn relatief gehorig, maar wij hebben ons niet aan andere gasten gestoord.

De prijzen verschillen nogal per dag en per kamer, dus ik raad je aan even op de website van de ss Rotterdam te kijken voor de meest actuele overnachtingsmogelijkh eden.

Top hè? Hoewel het voor ons dus alweer een aantal jaren geleden is dat we hier hebben geslapen, willen we dat in de toekomst zeker nog eens doen met allebei onze kindjes. Ik denk dat vooral Vic het nu echt te gek zou vinden op een schip.

Join the Conversation

  1. Tamara D says:

    Maar hoe is dit nu met Corona ? Kun je nog steeds van alle faciliteiten gebruik maken? De rondleiding de restaurants??

    1. Sabine Author says:

      Zie de regel direct onder de inleiding: “Kijk op de website van ss Rotterdam voor meer informatie over de maatregelen rondom COVID-19! Dit artikel is geschreven zonder in achtneming van de maatregelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close