Op vakantie: food bucketlist Spanje

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik waarschijnlijk druk bezig met het inpakken van mijn spullen en het afronden van de laatste dingen. Morgenavond vertrek ik, samen met Tim en twee vrienden naar Spanje voor een welverdiende zonvakantie. Als meisje van 8 ben ik ooit eens naar Ibiza geweest, maar anders dan dat eiland ben ik verder nog niet in het land geweest. Omdat we op een camping verblijven zullen we meestal zelf koken, maar ergens een hapje eten zullen we natuurlijk ook wel doen. Het is onnodig om te zeggen dat de Spaanse keuken ontzettend rijk is en daarom heb ik een kleine food bucketlist voor mezelf opgesteld en die wil ik graag met jullie delen.

Paella
Van alle Spaanse gerechten is Paella waarschijnlijk de meest bekende. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden en natuurlijk moet ik dit gerecht dan ook in Spanje eten. We zitten met onze camping direct aan zee en ik ga er dan ook vanuit dat de restaurants in de buurt de paella bereiden met de vangst van de dag. Ik kan niet wachten, het lijkt me heerlijk!

Tapas
Ik ben dol op hapjes en diners waarbij je vanalles kunt kiezen. Tapas hoop ik dan ook zeker te kunnen eten in Spanje, al maak ik me daar niet zo’n zorgen over. Lekker als lunch of voor bij de borrel of natuurlijk gewoon als avondeten.

spaanse tortillataste.com.au

Tortilla
De Spaanse Tortilla weliswaar want dat is weer heel iets anders dan de tortillawraps die we kennen vanuit de Mexicaanse keuken. Ik heb nog nooit zo’n echte (wel zelfgemaakt) Spaanse Tortilla gegeten dus ik ben er ontzettend benieuwd naar.

Vis en zeefruit
Wellicht een iets te algemene term maar omdat we aan zee zitten hoop ik veel verse vis te kunnen eten. Spanje is na Japan de grootste visconsument ter wereld, dus ik denk dat ik me hier geen zorgen over hoef te maken.

Vlees
Gedroogde hammen, pittige worst als Chorizo… Het is zeker geen onbekend begrip dat vlees veelvuldig in de Spaanse keuken wordt gebruikt. Vind ik niet erg want ik, en de anderen, zijn gek op vlees.

Eigenlijk kan ik zo nog wel even doorgaan, het liefst eet ik alles wat het land te bieden heeft maar misschien is dat ietwat te ambitieus. In ieder geval ga ik proberen zoveel mogelijk van mijn lijstje af te strepen want een foodie in Spanje… die gaat natuurlijk flink los.

De site loopt de komende twee weken gewoon door hoor, ik heb de afgelopen weken hard gewerkt om jullie te kunnen blijven voorzien artikelen. Zo af en toe zal ik wel online zijn om de comments te lezen, kijken of alles nog goed loopt etc. maar mijn doel is om nu toch echt een keer vakantie te houden.

Tot over twee weken!

Join the Conversation

 1. Rachel says:

  Veel plezier in Spanje. Maar bovenal… geniet van de heerlijke Spaanse keuken :-)

 2. chantal says:

  Fijne vakantie en geniet van het lekkere weer en het eten!

 3. Hester says:

  Enjoy!!

 4. Joyce says:

  Veel plezier! geniet van de spaanse keuken ;)

 5. MySimplySpecial says:

  Heel veel plezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close