CITY GUIDE BELFAST – TO DO

Belfast is een stad waar je je absoluut niet hoeft te vervelen, ook niet als het weer wat minder mooi is. Aangezien Ierland het land is waar een groot deel van de opnames van Game of Thrones hebben plaatsgevonden, vertrekken er vanaf Belfast meerdere Game of Thrones tours. Maar ook kun je naar het Titanic Quarter, lekker winkelen of een lokale markt bezoeken. Er is genoeg te doen in Belfast!

Game of Thrones Tour

Liefhebbers van Game of Thrones wisten dit natuurlijk allang, maar vanaf Belfast gaan diverse Game of Thrones tours langs alle bekende filmlocaties. Trek rustig een dag voor deze tours uit, de meeste vertrekken namelijk na het ontbijt en zijn pas terug rond etenstijd ’s avonds. De meeste tours leiden je langs 8 filmlocaties en vaak is een bezoekje aan de Giant’s Caseway (zie later op deze pagina) inbegrepen. Inbegrepen in de prijs is de busrit, een gids en entree voor de Giant’s Causeway. Voor lunch en snacks ben je zelf verantwoordelijk en houd er rekening mee dat er flink wat gewandeld moet worden over soms oneven terrein. Goed schoeisels en goed ter been zijn is dus een must. Eén van de tours die je kunt doen is deze, voor een prijs van £39 per persoon. Je kunt ook via deze website boeken, met de code FIVE krijg je dan £5 korting op je boeking (de korting geldt voor alle tours die je boekt).

Drinken in een Ierse pub

Wanneer je de gezelligheid wilt opzoeken is een bezoekje aan een echte Ierse pub zeker aan te raden. De pubs in Belfast zijn precies zoals je ze graag wilt zien: bruin, old school en vol met luidruchtige Ieren. Als je mazzel hebt zit er ergens in een hoekje zelfs een livebandje verstopt, compleet met violen en accordeons. Oja, en uiteraard drink je een pint Guinness. Op vrijwel iedere straathoek vind je in Belfast een echte Ierse pub, aanraders zijn Crown Liquor Saloon en Bittles Bar, Belfasts smalste pub.

Belfast Titanic Museum

Titanic Quarter

Als je in Belfast bent mag een bezoekje aan het Titanic Quarter niet ontbreken. Naast verschillende historische bezienswaardigheden, filmstudio’s en prachtige appartement staat hier ook het Titanic Museum, precies op de plek waar het schip ooit gebouwd werd. In het Titanic Museum kom je alles te weten over het ontstaan van de Titanic in 1900 tot haar ondergang. Ook worden er originele voorwerpen van het schip tentoongesteld, zoals brieven van passagiers, porselein en het laatste lunchmenu van de eersteklas passagiers voor het schip op een ijsberg vaarde.

Winkelen in Victoria Square Mall

Op druilerige dagen is het in Victoria Square Mall prima vertoeven. Onder één dak vind je daar vrijwel alle grote winkelketens maar ook wat kleinere lokale shops. Daarnaast zijn er een handvol (fastfood)restaurants te vinden. Vergeet niet om tijdens je bezoekje aan Victoria Square Mall de lift naar de koepel te nemen. Van daaruit heb je namelijk een prachtig uitzicht over heel Belfast.

Bezoek de St. George’s Market

In deze CITY GUIDE zul je St. George’s Market nog veel vaker voorbij zien komen, want wat mij betreft is dit dé hotspot van Belfast. Op een steenworp afstand van City Hall vind je deze overdekte markthal die op vrijdag, zaterdag en zondag knettertjevol staat met marktkramen. Op vrijdag vind je er de Variety Market met antiek, vers fruit en voornamelijk vis. Maar liefst 23 marktkramen verkopen er op deze dag verse vis. Op zaterdag is de City Food, Craft and Garden Market met wederom veel lekker eten, maar ook live muziek, bloemsierkunst en kunstwerken. Het weekend wordt op zondag afgesloten met de Food, Craft and Antique Market, een mix tussen de markten die er op vrijdag en zaterdag worden gehouden.

Gemiddeld staan er bijna 250 marktkramen op de markt die geopend is van 06.00u-15.00u op vrijdag, van 09.00-15.00u op zaterdag en van 10.00-16.00u op zondag.

Belfast City Hall

Belfast City Hall

Het bekendste bouwwerk in Belfast moet toch wel de City Hall zijn. De bouw van het stadhuis startte in 1888 toen Belfast stadsrechten kreeg en werd voor het eerst in gebruik genomen in 1906. City Hall geldt als de scheidingslijn tussen het commerciële en zakelijke deel van Belfast en hoe je ook door het centrum loopt, je loopt er vrijwel altijd langs. Mocht je het leuk vinden dan kun je deelnemen aan een van de gratis tours die dagelijks worden gehouden. De tours (met gids!) duren ongeveer een uur en leren je meer over de geschiedenis van City Hall. Op deze pagina vind je het tijdsschema van de tours.

Rijd de Causeway Coastal Route

Als je wat meer tijd hebt in Belfast dan is het aan te raden om voor 1 à 2 dagen de stad te verlaten om de Causeway Coastal Route te rijden. De Atlantische kust van Noord Ierland staat bekend vanwege haar adembenemende bezienswaardigheden en het ruige karakter. Langs de route liggen verschillende zandstranden, vissersdorpen en klifpaden. De meest bekende en daarmee ook direct de meest bezochte toeristische attractie is de Giants Causeway, een rotsformatie die bestaat uit 40.000 basaltzuilen. Geschiedenis leert ons dat de basaltzuilen zijn ontstaan door een vulkaanuitbarsting zo’n 60 miljoen jaar geleden, maar de legende over een Ierse en Schotse reus is veel leuker. Laat je daar dus over vertellen als je daar bent of neem een audiotour.

Belfast Black Cab Tour ‘The Troubles’

Tot slot is het zeer zeker de moeite waard om een Black Cab tour te doen in Belfast. Al járen is er een conflict gaande tussen protestanten en katholieken in Belfast, er staat zelfs een fysieke muur in de stad om de twee kampen te scheiden, en gedurende een periode van 30 jaar eind vorige eeuw zijn er meer dan 3.600 mensen omgekomen door de conflicten tussen beide religies. Deze periode werd The Troubles genoemd en tijdens de Black Cab Tour kom je alles te weten over deze intense periode en word je langs belangrijke punten in de stad gereden.

Giants Causeway

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close